مساجد، محور برگزاری برنامه‌های قرآنی باشند

خبرگزاری شبستان: تولیت حوزه‌های علمیه بنت الهدی و فاطمه زهرا (ع) با بیان اینکه مساجد باید محور برنامه‌های قرآنی باشند، گفت: شهید آیت‌الله‌العظمی اشرفی اصفهانی توجهی ویژه به برنامه‌های مساجد به ویژه برگزاری آموزش قرائت و تفسیر قرآن در مساجد داشتند.

آیت‌الله حسین اشرفی اصفهانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: مساجد طبق تصریح آیات و روایات، خانه‌های خدا و محور فعالیت‌های قرآنی هستند، این موضوعی است که از گذشته تاکنون به وضوح در جوامع اسلامی مشاهده می‌شود.

 

وی با اشاره به اهتمام آیت‌الله عطاءالله اشرفی اصفهانی؛ شهید محراب، به ساخت مسجد و حوزه‌های علمیه در نقاط مختلف کشور به ویژه اصفهان، تهران، قم و مشهد، افزود: ایشان توجه ویژه‌ای به برنامه‌های مساجد به ویژه برگزاری آموزش قرائت و تفسیر قرآن کریم در مساجد و حوزه‌های علمیه داشتند.

 

این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه در مورد رویکرد «بانوان و مسجد» مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال های 95 و  96، خاطرنشان کرد: من حوزه‌های علمیه «بنت الهدی» و فاطمه زهرا (ع) را در شرق تهران با فروش منزل شخصی و تلاش‌های بسیار، راه اندازی کردم تا مساجد، حسینیه‌ها و مجالس مذهبی این منطقه، خالی از معارف دینی و سخنان اهل بیت (ع) نباشند زیرا پیش از تربیت طلاب در این دو حوزه علمیه، مساجد با کمبود مربیان خانم روبرو بودند.

 

اشرفی اصفهانی، ادامه داد: سازمان‌ها و نهادهای متولی و پشتیبان مساجد به ویژه مرکز رسیدگی به امور مساجد و سازمان تبلیغات اسلامی، زمینه حضور بانوان فرهیخته در مساجد را به منظور آموزش دینی زنان و کودکان فراهم کنند زیرا جای خالی بانوان فرهیخته در بسیاری از مساجد کشور احساس می‌شود که غفلت از این موضع، آثار و پیامدهای بدی در تربیت نسل‌های آینده برجای خواهد گذاشت.

 

 

 

 

پرایدم را برای تامین مخارج حوزههای علمیه فروختم

وی گفت: طی 37 سال حضور در شرق تهران تاکنون مرکز مدیریت حوزه های علمیه قم و مرکز رسیدگی به امور مساجد یا سایر سازمان‌ها و نهادهای قرآنی، فرهنگی و آموزشی، هیچ گونه حمایتی از فعالیت‌های این دو حوزه علمیه و مسجد جامع سیدالشهدا (ع) نداشته‌اند، به طوری که من برای تامین مخارج این مراکز دینی، مجبور به فروش ماشین شخصی‌ام که یک دستگاه پراید بود شدم و اگر من نماینده مراجع معظم تقلید نبودم، مطئمنا در تامین این مخارج، دچار مشکلات بیشتری نیز می شدم.

 

تولیت حوزه‌های علمیه بنت‌الهدی (س) و فاطمه زهرا (ع) ادامه داد: ماه رمضان، ماه نزول و بهار قرآن و لحظه استجابت دعا است، بنابراین مساجد از فرصت و ظرفیت این ماه مهمانی خدا برای برگزاری جلسات قرآنی استفاده کنند. مساجد باید محور برنامه‌های قرآنی باشند هرچند تاسیس برخی از مرکز و سازمان های قرآنی، محوریت مساجد را تحت الشعاع قرار داده‌اند.

 

 

اشرفی اصفهانی، افزود: گسترش برنامه‌های قرآنی مساجد، نیازمند حمایت‌های مالی است زیرا در عصر فناوری و دانش نمی‌توان با دستان خالی گروه‌های مختلف مردم به ویژه فرهیختگان، استادان و دانشجویان دانشگاه‌ها را جذب مساجد کرد.

 

وی ادامه داد: امروزه نمی‌توان به اجرای برنامه‌های سطحی و تکراری در مساجد بسنده کرد بلکه باید با میدان دادن به فرهیختگان و استادان و دانشجویان دانشگاه و جوانان، از دانش، انگیزه و خلاقیت آنان در برگزاری برنامه‌های قرآنی و فرهنگی استفاده کرد.

 

تولیت حوزه های علمیه بنت الهدی (س) و فاطمه زهرا (ع) گفت: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از مجموعه برنامه‌های دینی، فرهنگی، اجتماعی و خدماتی حوزه‌های علمیه بنت‌الهدی و فاطمه زهرا (ع) و مسجد جامع حضرت سیدالشهدا (ع) همه روزه می‌توانند با شماره‌های 09121211671، 77324335 و 77885151 تماس بگیرند.

 

یادآور می‌شود؛ مسجد جامع حضرت سیدالشهدا (ع) تهران در تهرانپارس، چهارراه سید الشهدا (ع) واقع شده است و حوزه‌های علمیه بنت‌الهدی و فاطمه زهرا (ع) در مجاورت آن قرار دارند.

 

 

 

کد خبر 633175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha