سفره هایی پربرکت از جنس سادگی با طعم شیرین معنویت

خبرگزاری شبستان: ماه میهمانی خدا که از راه می رسد همه دل ها مملو از عشق و محبت الهی با سفره های افطاری پربرکت از جنس سادگی با طعم شیرین معنویت می شود.

 

خبرگزاری شبستان_ همدان: ماه میهمانی خدا که از راه می رسد همه دل ها مملو از عشق و محبت الهی با سفره های افطاری پربرکت از جنس سادگی با طعم شیرین معنویت می شود.

شهر اطلسی ها را شاید کمتر با غذاهای محلی و سنتی‌اش بشناسند غذاهایی که به‌ویژه در ماه مبارک رمضان بوی خوش سادگی و سنت‌های دیرینه آبا و اجدادی را یادآوری می‌کند.

در شهرهای مختلف استان همدان نیز هر کدام بنا به فرهنگ و رسوم خود سفره‌های افطارشان را پهن می‌کنند و در بسیاری موارد این آداب و رسوم با یکدیگر بسیار متفاوت است.

در موقع افطار سفره هایی از جنس سادگی و یکرنگی در دل خانه های تک تک مردم همدان همراه با شیرینی و دسرهای مخصوص شهر اطلسی ها در این ماه مبارک پهن می شود.

سفره هایی ساده اما پربرکت ،کریمانه و دور از هر گونه تجمل و فخر فروشی ، سفره هایی که در آن حضور فقیر و غنی کنار هم محبت و همدلی را به دنبال دارد.

سفره های ساده افطاری، که با خود رنگ، بو و طعم معنویت را به دور از هر گونه مصرف گرایی، تجمل پسندی و اسراف به همراه دارند، سفره‌هایی ساده که بدون هیچ ریا و جلوه‌گری روزه‌داران بسیاری را به دور خود جمع می‌کند.

انگشت ‌پيچ با رنگي سفيد و حالتي مايع مانند عسل، زينت‌بخش سفره‌هاي روزه‌داران است، اين شيريني که بين 100 تا 130 سال است در همدان تهيه مي‌شود .

در قدیم مردم انگشت اشاره خود را در كاسه پر از انگشت‌پيچ فرو مي‌كردند و دورانگشت مي‌پيچيدند تا كش بيايد و آن را مي‌خوردند.

حلوا زرده تهیه شده از زرده تخم مرغ یکی دیگر از شیرینی ها و دسرهای بی نظیر و خوشمزه مردم همدان بر سر سفره افطار است که بعد از خرما مي‌تواند تأمين‌كننده قند خون از دست رفته در ماه مبارك رمضان باشد.

نان‌شیرین ‌فروش‌ها هم در این ماه بازار گرمی دارند، نوعی نان شیرین تهیه می‌کنند به‌نام به نام کماج و گرده که هنگام افطار این نان را با چای میل می‌کنند.

زنان همدانی علاوه بر دسرهای ناب در ماه رمضان، غذاهایی مثل «آش‌برنج»، «فِرنی»، «ترحلوا»، «طاس كباب»، «شامی كباب»، «سرداشی»، «بورانی» و «شیربرنج» بر سر سفره افطار خود می گذارند.

 

به گزارش شبستان: ماه رمضان با همه معنویت و زلالی اش در هر شهر با سنت های بومی آن منطقه آمیخته می شود و حال و هوایی متفاوت خلق می کند.

 

بزرگترین لذت این ماه چشیدن لذت بندگی است. خداوند هر لحظه به بندگانش فرصت می دهد تا به راه راست هدایت شوند.


فرهنگ بومی و جغرافیایی و اینکه این غذا در آن منطقه چند سال قدمت دارد میتواند در ثبت شدن آن غذا مؤثر باشد و این مهم می تواند با جذب گردشگران ارتباط مستقیم داشته باشد زیرا سبک پذیرایی ، طعم و ذائقه غذا یکی از موارد جذب و رضایت خاطر گردشگران است .

گزارش: سمیرا قادری

کد خبر 634333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha