ارسال اولین محموله غذایی  از شیراز به دوحه

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس از ارسال اولین محموله غذایی به صورت هوایی از شیراز به دوحه خبر داد و گفت: روزانه ۱۰۰تن میوه و تره‌بار به قطر صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آن که کشورهای عربی ارتباطشان با قطر را قطع کردند این کشور روابط تجاری خود با ایران را افزایش داد.

بنابراین گزارش، آمار گمرک ایران حاکی از صادرات بیش از ۱۱۸ هزارتن کالا به این کشور در سال ۹۵ از سوی ایران است.

 بر اساس این آمار، در سال ۹۵ به میزان ۱۱۸ هزار و ۶۵۱ تن کالا به ارزش ۲۸ میلیون و ۴۱۶ هزار دلار از ایران به قطر صادر شده است.

این گزارش حاکی از آن است که عمده‌ترین کالاهای صادراتی به قطر طی مدت مذکور محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج تخت فقط گرم نورد شده، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند، سیمان‌های پودر نشده موسوم به کلینکر، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج تخت فقط سرد نورد شده، سایر کف‌پوش‌ها به جز گبه از پشم یا موی نرم (کرک) حیوان، پسته تازه یا خشک، مغز پسته، زعفران بوده است.

اما بعد از قطع ارتباط ها آماری از صادرات ایران به قطر منتشر شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس از ارسال اولین محموله غذایی به صورت هوایی از شیراز به دوحه خبر داد و گفت: روزانه 100تن میوه و تره‌بار به قطر صادر می‌شود.

طبق خبر شاتا، علی همتی با اشاره به تحریم قطر و مسدود شدن راه‌های ارتباطی این کشور گفت: باید از فرصت پیش آمده برای توسعه صادرات استفاده کنیم و از این رو آمادگی داریم مصالح ساختمانی را از شیراز و با هماهنگی با بندر بوشهر به کشور قطر صادر کنیم.

علاوه براین، با قطع ارتباط چند کشور عربی منطقه با قطر همان طور که از قبل پیش بینی می‌شد آسمان ایران به عنوان اصلی‌ ترین مقصد جدید پروازهای ایرلاین قطری مطرح شده است، آسمانی که می‌تواند فرصت اقتصادی قابل توجهی پیش روی ایران قرار دهد که این امر موجب شده که رییس سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش ۱۷ درصدی ترافیک آسمان ایران در طول روزهای گذشته خبر داده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به بحران سقوط هواپیمای مالزیایی در اواکراین و نا امنی فضای آن کشور،  نا امنی در فضای عراق و سوریه و محدود شدن استفاده هواپیمای قطری، اظهار کرد: فضای پروازی ایران به عنوان نقطه ثقل پایدار سازی ترافیک هوایی جهانی ایفای نقش می کند و با وجود افزایش ناگهانی تقاضا برای استفاده از فضای کشور، با استفاده از ظرفیت های موجود و اتخاذ راهکارهای خلاقانه و اطمینان بخش، سرویس لازم و ایمن به تقاضای جدید ارائه شد و مشکلی در حمل و نقل هوایی بین المللی نداریم.

عابدزاده با بیان اینکه قطر خدمات ناوبری هوایی در ارتفاعات بالا را از کشور بحرین دریافت می کند افزود: این کشور در ناحیه اطلاعات پروازی بحرین قرار دارد و با ممنوعیت اعمال شده از طرف کشورهای عربستان، امارات، بحرین، مصر و لیبی، عملا دسترسی خود را به نواحی جنوبی، شرقی و غربی از دست داده است. در این شرایط، از طریق دو نقطه ورودی و خروجی، پروازهای فرودگاه دوحه قادر به ورود به ناحیه پروازی ایران هستند و با عبور از فضای پروازی ایران و ورود به اروپا، پاکستان و عمان، مسیرهای پروازی خود را ادامه می دهد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه این تقاضای ناگهانی، منجر به افزایش ۱۷ درصدی ترافیک هوایی عبوری از آسمان ایران شد، تصریح کرد: پاسخ دادن به این حجم از تقاضای جدید در مدتی کوتاه، کاری بسیار دشوار است اما  با توجه به برنامه هایی که از قبل برای ظرفیت سازی در بخش ناوبری هوایی کشور انجام شده بود و استفاده از نیروی کارآمد مدیریتی و کارشناسی برای ارائه خدمات ناوبری هوایی ایمن در کشور و همکاری کامل و بدون نقص بخش های ارائه دهنده خدمات، حاکمیتی و امنیتی، تقاضای جدید به راحتی پاسخ داده شده و هیچ وقفه ای در جریان ترافیک هوایی بین المللی به وجود نیامد.

عابدزاده یادآورشد: تجربه بحران های گذشته نشان می دهد که حتی پس از برطرف شدن شرایط اضطراری در کشورهای همسایه و منطقه، شرکت های هواپیمایی به استفاده از فضای پروازی ایران برای بخش قابل توجهی از پروازهای خود ادامه می دهند.  این عدم بازگشت از فضای پروازی ایران به نواحی گذشته به دلیل کیفیت و ایمنی بالای خدمات در ایران، پایداری و امنیت در کشور که برنامه ریزی درازمدت را برای کشورها ممکن می سازد و اطمینان از تعهد ایران به تسهیل هوانوردی بین المللی و فقدان نگاه سیاسی و سودجویانه اقتصادی به این بحران هاست.

 

کد خبر 634771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha