تشکیل گروه‌های واکنش سریع مهار آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها در ایلام/ آتش زدن کاه و کلش مزارع منع قانونی دارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام، گفت: آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی پس از برداشت محصول منع قانونی دارد که محیط‌زیست انسانی، جانوری و گیاهی را به خطر می‌اندازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مازیار سلیمان نژاد، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام، صبح امروز (21 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: شعار سال جاری هفته محیط‌زیست، من با طبیعتم است که از 15 تا 21 خرداد به‌عنوان هفته محیط‌زیست نام‌گذاری شده است.

 

وی، بابیان اینکه در دنیای امروز اهمیت محیط‌زیست بر هیچ‌کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: امروز انسان و محیط‌زیست و جهان پیرامون انسان در راستای زندگی سالم‌تر و همچنین تداوم حیات انسان بر کره خاکی بیش از گذشته باهم گره‌خورده است که باید همه ما مراقب و حافظ محیط‌زیست خود باشیم.

 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام، بابیان اینکه همه اقشار جامعه به‌ویژه اصحاب رسانه در راستای فرهنگ‌سازی و حفظ محیط‌زیست و عرصه‌های طبیعی مسئول هستیم، گفت: حفظ محیط‌زیست و آشنایی اقشار مختلف جامعه از چگونگی حفاظت از محیط‌زیست و پوشش‌های جانوری و گیاهی، نیازمند آموزش و فرهنگ‌سازی است.

 

سلیمان نژاد، یکی از مشکلات عمده در سطح استان را آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی پس از برداشت محصول عنوان کرد و افزود: آتش زدن پس چرای مزارع بعد از برداشت توسط کشاورزان منع قانونی دارد و در این راستا اقدام به اجرای برنامه‌های آموزشی برای کشاورزان و بهره‌برداران از زمین‌های زراعی شده است.

وی، همچنین بابیان اینکه یکی از مشکلات دیگر در حوزه محیط‌زیست استان آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع مختلف استان با توجه به فصل گرما و خشک شدن این عرصه‌هاست، ابراز کرد: افرادی که به‌طور عمدی، عرصه‌های جنگلی را آتش بزنند به سه تا پنج سال زندان محکوم خواهند شد.

 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام، بابیان اینکه آتش زدن کاه و کلش مزارع پس از برداشت منع قانونی دارد، ابراز کرد: آتش زدن کاه و کلش مزارع موجب کاهش میزان مواد معدنی خاک و فقیر شدن آن می‌شود که این موجب افزایش و استفاده کشاورزان از پکودهای شیمایی می‌گردد که علاوه بر تأثیرگذاری منفی بر محصولات موجب افت تولدی در محصولات نیز می‌شود.

 

سلیمان نژاد، با اشاره به تشکیل گروه‌های واکنش سریع به همت ادارات حفاظت محیط‌زیست در استان، یادآور شد: در صورت وقع آتش‌سوزی در مناطق مختلف، در راستای شتاب در مهار و کنترل آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها این گروه‌ها به‌سرعت به محل اعزام و در مهار آتش‌سوزی مشارکت خواهند داشت.

 

وی، در ادامه ایجاد کارگروه کمیته راهبردی گردوغبار، تدقیق و تثبیت مرزی مناطق حفاظت‌شده، احیای تالاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری، ساماندهی گنجینه تاریخ طبیعی ایلام، به‌کارگیری آخرین روش‌های نوین زیست‌محیطی، ساماندهی پسماندهای عفونی بیمارستانی، پایش واحدهای آلاینده، آموزش و فرهنگ‌سازی زیست‌محیطی در بین اقشار مختلف مردم را فعالیت‌های این اداره کل در راستای حفاظت از محیط‌زیست استان برشمرد.

 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام، خاطرنشان کرد: احیای تالاب‌ها، تیمار و مراقبت از وحوش زخمی، سنجش و پایش گردوغبار، ترویج فرهنگ سه‌شنبه‌های بدون خودرو، جمع‌آوری بانک ژن حیوانات، مبارزه با قاچاق حیات‌وحش، مقابله با آتش و تسریع در مهار آن و شناسایی کانون‌های گردوغبار و انعقاد تفاهم‌نامه با استان واسط عراق در خصوص حفاظت از منطقه مرزی کولگ از دیگر فعالیت های این سازمان به منظور حفاظت محیط زیست است.

 

کد خبر 634836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha