به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدعلی بیجاری امروز ( 22 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جهادکشاورزی اظهار کرد: استان خراسان جنوبی با محدودیتهای منابع آبی مواجه است و در مباحث اقتصادی و کشاورزی و سرمازدگی بحثی که مطرح است باید به تولیداتی پراخته شود که قابلیت و پتانسیل داشته باشد.
وی با بیان اینکه از چند سال پیش بحث کشت فراسرزمینی در وزارت جهادکشاورزی مطرح شده، افزود: با توجه به محدودیت منابع ایران بحث کشت در قزاقستان به صورت پایلوت مطرح شد.
مدیر اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای بررسی این امر از خراسان جنوبی یک تیم 11 نفره به مدت پنج روز به قزاقستان اعزام شدند و در نهایت توافق نامه انجام کشت فراسرزمینی بین هیئت اعزامی استان با کشور میزبان به امضاء رسید.
مدیر اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: در همین راستا کشت فراسرزمینی از شهریور سال جاری برای کشت پاییزه در مساحت یک هزار هکتار بصورت پایلوت آغاز می شود.
بیجاری با بیان اینکه کشت فراسرزمینی با محاسبه حتی نرخ ارز آزاد و درآمد پایین بیش از 50 درصد سودآوری دارد، ادامه داد: ویژگی های کشت فراسرزمینی را امکان انجام کشت دیم به دلیل بارندگی قابل توجه در قزاقستان، امکان واردات مجازی آب از طریق ورود محصولات تولیدی، امکان اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار در رشته های کشاورز در قزاقستان، امکان تامین نیاز به مواد غذایی از خارج کشور است.
وی عنوان کرد: کشور اوکراین به عنوان هدف دوم برای انجام کشت فراسرزمینی انتخاب شده و بعد از ماه مبارک رمضان هیاتی از استان برای بررسی شرایط و ظرفیت ها به اوکراین اعزام می شوند.
مدیر اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: ذرت، دانههای روغنی، کلزا و گلرنگ و چغندرقند از محصولاتی است که مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی برای کشت فراسرزمینی است.
نظر شما