۲۰ تیر آخرین زمان ارسال آثار به جشنواره مولودی خوانی رضوی (هه تاو)

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان آخرین مهلت دریافت آثار به سومین جشنواره مولودی خوانی را ۲۰ تیر سال جاری اعلام و گفت: آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره تا ۲۵ تیر بررسی می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جلال قلعه شاخانی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان امروز (23 خرداد) در جلسه برنامه ریزی سومین جشنواره مولودی خوانی رضوی در سنندج اظهار کرد: سومین جشنواره سراسری مولودی خوانی رضوی با عنوان اختصاری کوردی (هه تاو) به معنای (آفتاب) از سری برنامه های پانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(علیه السلام) است.

 

وی با بیان اینکه جشنواره هه تاو دو بخش اصلی برگزار می شود، اذعان کرد: بخش اول این جشنواره شامل مولودی خوانی مشتمل بر گروه های حداکثر 7 نفره دف نوازی است که با مولودنامه های معتبر و اشعار در وصف نبی اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و امام رضا (علیه السلام) اجرا می شود.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان دومین بخش جشنواره را منقبت خوانی اعلام کرد و افزود: منقبت خوانی شامل ثناگویان نبوی و رضوی است که با استفاده از دستگاه های آواز ایرانی و موسیقی عرفانی به صورت انفرادی اجرا می شود.

 

قلعه شاخانی به بخش های جنبی جشنواره هه تاو اشاره کرد و ابراز داشت: جشنواره هه تاو سه بخش جنبی ، آیین بزرگداشت زنده یاد خلیفه عبدالصمد عندلیبی و نکوداشت استاد بیژن کامکار، بخش گروه های مولودی خوان اقلیم کردستان عراق و آیین تجلیل از هشت نفر هنرمند مروج و مبلغ سیره نبوی و فرهنگ رضوی را نیز شامل می شود.

 

وی ادامه داد: در این دوره جشنواره هه تاو گروه های مولودی خوانی و منقبت خوان ها علاوه بر اجرای اصلی داوری، در هشت مکان فرهنگی-دینی در سنندج به اجرای برنامه می پردازند.

 

این مقام مسئول خانه کورد سنندج، مسجد قبا، مسجد امام رضا(علیه السلام) سپاه بیت المقدس، مهدیه سنندج، مسجد جامع ناحیه منفصل شهری نایسر، مسجد لشکر28پیاده کردستان، مسجد حریری و مسجد جامع روستای دوشان سنندج را مکان های ذکر کرد که جشنواره رضوی در آن اجرا می شود.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان استقبال از این جشنواره در خور توجه دانست و عنوان کرد: بر طبق آیین نامه جشنواره آخرین مهلت دریافت آثار 20 تیر سال جاری اعلام شده است که هیات انتخاب آثار تا 25 تیر آثار رسیده را بررسی و جشنواره مولودی خوانی رضوی نیز بعد از اعلام نظر داوران همزمان با 6 مرداد و در دهه کرامت در خانه کرد و مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار می شود.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، با بیان اینکه شرکت کنندگان تنها می توانند در یکی از رشته های مولودی خوانی یا منقبت خوانی رقابت کنند، بیان کرد: با توجه به استفاده از ساز عرفانی دف در مناطق ویژه اهل سنت و تکایای طریقت های قادریه و نقشبندیه، استفاده از این ساز در گروه های مولودی خوانی مجاز است.

 

قلعه شاخانی، این جشنواره را صرفاً ویژه برادران دانست و بیان کرد: داوری جشنواره در دو مرحله انتخاب آثار و مرحله نهایی توسط پیشکسوتان عرصه موسیقی عرفانی و مولودی خوانی صورت می گیرد.

 

وی ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر رضوی، معرفی، نشر و تقویت مبانی تعمق و تفکر رضوی در جامعه ایران اسلامی، فضا سازی جامعه با اصول و ارزش های اسلامی برگرفته از سیره ائمه و معصومین (علیه السلام) جامه عمل پوشاندن به دغدغه های ادبی و فرهنگی مقام معظم رهبری در مقابله با تهاجم فرهنگی، تعامل با هنرمندان، شعرا و فعالان فرهنگی ادبی به تولید آثار فاخر در حوزه فرهنگ رضوی، تقویت استکبار ستیزی و نشر دستاوردهای انقلاب اسلامی از طریق فرهنگ و ادبیات کردی را از جمله اهداف کلی سومین جشنواره مولودی خوانی رضوی برشمرد.

 

وی یادآوری کرد: تقویت همبستگی و وحدت اسلامی، هم افزایی بصیرت فرهنگی و نشر بیداری اسلامی، ایجاد نشاط اجتماعی و همگرایی ملی، بها دادن به جایگاه طریقت های قادریه و نقشبندیه به عنوان طریقت های مورد تاکید مقام معظم رهبری جهت تکریم و مقابله هنری با جریان های تکفیری در پرتو انوار سیره نبوی و فرهنگ رضوی از دیگر اهداف این جشنواره بین المللی است.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه موسسات فرهنگی هنری چکاوک، اندیشه ماد و ستایش سنندج مجریان برگزاری سومین جشنواره مولودی خوانی رضوی هستند، خاطر نشان کرد: حسب اطلاعیه دبیرخانه این جشنواره نیز گروه های منتخب جشنواره های مولودی خوانی وحدت دهگلان و فجر سنندج مستقیم در مرحله نهایی جشنواره حضور دارند.

کد خبر 635405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha