انتظار بدون ساختار سیاسی زمینه ساز نمی شود/امتیاز دولت کریمه بر دولت های تاریخ!

خبرگزاری شبستان: دعای افتتاح از معدود ادعیه ای است که در تعبیری عمیق و بی نظیر و در فرازی سیاسی، از دولت امام عصر(عج) به «دولت کریمه» تعبیر می کند؛ امری که مشابه آن در هیچ کدام از آیات قرآن، ادعیه و روایات دیگر وجود ندارد.

حجت الاسلام سیدمجتبی معنوی، استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان  پیرامون جایگاه و اهمیت دعای افتتاح که خواندن آن در شب های ماه مبارک رمضان سفارش شده است، اظهار کرد: در فراز دیگری از دعای افتتاح داریم «اَللّهُمَّ اِنّا نَرْغَبُ اِلَیْکَ فى دَوْلَهٍ کَریمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الاِْسْلامَ وَاَهْلَهُ وَتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَاَهْلَهُ وَتَجْعَلُنا فیها مِنَالدُّعاهِ اِلى طاعَتِکَ وَالْقادَهِ اِلى سَبیلِکَ وَتَرْزُقُنا بِها کَرامَهَ الدُّنْیا وَالاْخِرَهِ؛ خدایا ما با تضرع و زارى به درگاهت از تو خواستاریم دولتى گرامى را که به وسیله آن اسلام و مسلمین را عزت بخشى و نفاق و منافقین را منکوب سازى و ما را در آن دولت از زمره خوانندگان مردم بسوى اطاعت تو و از برندگان بسوى راه خود قرارمان دهى و بدان وسیله بزرگوارى دنیا و آخرت را نصیب ما گرداندى» این فراز دعا، به یک راهبرد سیاسی در عصر غیبت اشاره می کند که آن امید و آرزو برای رسیدن به مدینه فاضله مهدوی است.

 

وی با بیان اینکه در آن مدینه فاضله شاهد یک ساختار سیاسی هستیم که با عزت و اقتدار، سعادت جامعه اسلامی را رقم می زند، افزود: در این ساختار سیاسی روی دولت کریمه تاکید شده که دارای دو ویژگی محرز است.

 

معنوی با بیان اینکه در این دولت مسلمانان از عزت و شکوه برخوردار خواهند بود و منافقین از نفاق و خواری رنج می برند، تصریح کرد: دعای افتتاح در این بند اشاره به راهبردی دارد که برای کمک به اظهار دین، یعنی همان هدف امام زمان(عج) شامل ظهور و پیاده سازی توحید عملی و نظری لازم است و باید دولت کریمه تشکیل شود.

 

تحقق سبک زندگی منتظرانه نیازمند ساختار سیاسی است

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این ساختار نیازمند عزم جدی و هماهنگ با اراده ملی است و قادر به اجرای سیاست های اسلامی خواهد بود، گفت: برای شکل گرفتن آموزه دینی و مهدوی و همچنین ایجاد سبک زندگی هماهنگ با انتظار امام زمان(عج)، باید ساختار سیاسی داشته باشیم که در آن دولتی تشکیل شود و به اظهار دین امام مهدی(عج) کمک کند؛ در این میان، دعای افتتاح از معدود ادعیه ای است که در تعبیری عمیق، ظریف و بی نظیر در این فراز سیاسی از دولت امام عصر(عج) به «دولت کریمه» تعبیر می کند که مشابه آن، در هیچ کدام از آیات قرآن یا هیچ دعا و روایتی دیگری وجود ندارد!

 

وی با بیان اینکه در این دولت کریمه مومنین و مسلمانان به عزت می رسند و منافقین یعنی افرادی که اهل شعار، عوام فریبی و ظاهرگرایی هستند، به نفاق و ذلت دچار می شوند، تاکید کرد: امتیاز حکومت امام دوازدهم(عج) که با آن دولت کریمه تشکیل می شود آن است که مردم را به سوی خدا دعوت می کند.

 

دین در دولت کریمه، اصل و پایه است

معنوی با بیان اینکه دعوت به دین در ساختار علوم سیاسی جایگاهی ندارد، تصریح کرد: اما در دولت کریمه، دین به عنوان یک اصل و پایه در اندیشه سیاسی آن هم برای سیاستگذاری مورد توجه ویژه قرار می گیرد و آموزه های دینی، سیاست را به مرحله اجرا می رسانند و اندیشه ها و راهبردهای سیاسی را ترسیم می کنند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در مهندسی دعای افتتاح، دین در عصر ظهور به حاشیه رانده نمی شود بلکه در متن جامعه است و به همین جهت، این حکومت مردم را به سبیل الهی دعوت می کند، به گونه ای که مردم در سایه این دین سیاسی که دارای رنگ و بوی قدسی و الهی است، به کرامت دنیا و آخرت دست می یابند.

 

وی با اشاره به خاص بودن این حرکت، ابراز کرد: دقت در دولت کریمه به ما نشان می دهد که برای زمینه سازی ظهور امام زمان(عج) نیازمند ساختار سیاسی به نام «دولت» هستیم، اگرچه دولت کریمه از امتیازات خاص حکومت مهدوی است اما می توانیم همانند، همراه و همگام با آن دولت، حرکت کنیم و در این مسیر حرکات فردی و سلیقه ای تاثیرگذار نخواهد بود.

 

پیوند با ظهور به واسطه ولایت فقیه

معنوی با اشاره به اینکه دولت اسلامی در عصر غیبت با حکومت ولی فقیه خود را با عصر ظهور مرتبط می کند، بیان کرد: این حکومت در عصر غیبت با حضور ولی فقیه شکل می گیرد و باید از آن پشتیبانی کرد و وظیفه کشف الگو از حکومت امام زمان(عج) را برعهده دارد.

 

وی با بیان اینکه امتیاز ساختار سیاسی در این است که به ما قدرت، مشروعیت و انسجام می بخشد، خاطرنشان کرد: برای دوری از حرکت شخصی و سلیقه ای نیازمند ساختاری هستیم که حکومت جهان شمول امام مهدی(عج) را پوشش دهد و ما را هماهنگ با آینده جهان و متناسب با مدینه فاضله به حرکت در بیاورد، بدون این ساختار جامعه شیعی در عصر غیبت به موفقیت نمی رسد و از تفرّقی که در فراز های بعدی دعا بیان شده است، نجات پیدا نخواهد کرد.

 

کد خبر 636003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha