به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، محمد کمال سرویها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد اظهار داشت: شورای چهارم یک رویکرد کلان برای مشهد داشت و آن نیز استفاده از تجربیات نخبگان و کارشناسان بود از این رو پس از برگزاری نشست های متعدد با نخبگان و دریافت نظران اساتید به این جمع بندی رسید که ما باید به سمت شهری با محوریت حرم مطهر و توجه به زائر جرکت کنیم ودریافتیم که نیازهای زائران و مجاوران باید با نگاه به فرهنگ رضوی تامین شود و باید به این سمت و سو برویم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه توجه به زائر تفاوت هایی با توجه به توریست دارد گفت: در گذشته توجهات به سوی توریست بود و برای رفع نیازهای این افراد برنامه ریزی می شد اما در شورای چهارم گردش کاری در این زمینه انجام شد و به این جمع بندی رسیدیم که تفاوت های جدی بین زائر و توریست وجود دارد.
وی عنوان کرد: در بین زائران حضرت رضا(علیه السلام) از تمام اقشار وجود دارند؛ یعنی از ضعیف ترین اقشار تا متمول ترین افراد در بین زائران دیده می شوند و مدیریت شهری وظیفه دارد تا برای پاسخگویی به نیاز تمامی این افراد برنامه هایی داشته باشد، در گذشته توریست و گردشگر امکاناتی را با خود می اورد و نیازهای خاصی نیز داشت که تنها به آن نیاز ها توجه می شد.
سرویها خاطرنشان کرد: در آن دوران اماکن تجاری و تفریحی افزایش پیدا کرد و برنامه ها حول محور نیاز های توریست انجام می شد اما در این دوره ما آمدیم به مجاورین ضعیف امام رضا(علیه السلام) در حاشیه شهر توجه کردیم، به زائران محروم حضرت رضا(علیه السلام) با ساخت زائرسراهای ارزان قیمت توجه کردیم و در نگاهی عمیق تر به مجاورانی که در محلات خود بودن مسجد بی بهره بودند کمک کردیم تا با همت و همکاری مردم نهضت مسجد سازی را در شهر مشهد ایجاد کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بیان داشت: ۳۰ سال از انقلاب فاصله گرفته بودیم نه تنها زمینی برای ساخت مسجد در بسیاری از نقاط در نظر گرفته نشده بود که بلکه در این سال های مسجدی نیز در این مناطق ساخته نشده بود.
وی با اشاره به تعاملت بسیار مناسب با شهرداری طی سالهای گذشته گفت: در این راستا اقدامات جدی در تعاملات با شهرداری انجام دادیم که از موثر ترین کارهای شورا در تعامل با شهرداری بررسی و دقت در تدوین بودجه شهرداری بود، آن روش های گذشته را کنار گذاشتیم و برای اولین بار در بین شوراها امدیم و سیاست های شورای چهارم را در زمینه بودجه به شهرداری اعلام کردیم و از سویی دیگر شهرداری نیز بودجه خود را منطبق بر این سیاست ها تدوین کرد زیرا معتقد بودیم وقتی شورای شهر سیاست ها را ابلاغ کند می تواند هنگام تصویب بودجه نیز می تواند بر نظرات خود اصرار کند.
سرویها با اشاره به اهمیت تخصصی بودن کمیسیون های شورای شهر عنوان کرد: در ارتباط با معاونت های موجود در شهرداری یک کمیسیون تخصصی در شورای شهر تشکیل دادیم و در برخی از موارد نیز که وجود یک کمیسیون ویژه احساس می شد بلافاصله آن را ایجاد کردیم که در این راستا می توان به کمیسیون ویژه قطار شهری، امر به معروف و ایثارگران اشاره کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: با تشکیل کمیسیون حاشیه شهرمعضل ۳۰ ساله کشف رود در این دوره از شورای شهر بررسی و حل شد؛ در این راستا نیز دولتمردانی همانند اقای نوبخت و رحمانی فضلی قول بودجه نیز به ما داده بودند اما بودجه ای به دست شهرداری نرسید اما ما متوقف نشدیم و توانستیم در کمیسیون حاشیه شهر این مشکلات را بررسی کرده و در زمان تدوین بودجه نیز اعتبارات لازم را به این مشکلات اختصاص دهیم.
وی با تاکید بر اهمیت انتقال تجربیات به نسل های آینده گفت: این تجربیات شورا تنها به ما تعلق ندارد؛ این تجربیات باید در اختیار همگان و دوره های اینده شورای شهر قرار بگیرد و بنا داریم تا در کتابچه ای با عنوان تجربیات شورای شهر برخی از مسائل و تجربیات خود را به دوره های های بعد اعلام کنیم.
سرویها با تاکید بر اینکه ورود نخبگان و آحاد مردم به تصمیم گیری از مهم ترین فعالیت های شورای چهارم بود خاطرنشان کرد: مثلا امدیم کارگروه هایی را در مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر ایجاد کردیم و نخبگان حوزه های مختلف را در این فضا کنار یکدیگر جمع کردیم تا بتوانیم با استفاده از تجربیات و علوم آنها به مصوبات خود عمق بخشی لازم را انجام دهیم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: با مردم همه محلات شهر مشهد وارد مذاکره شدیم و اعلام کردیم که شما مردم می توانید در اجرای پروژه ها در مناطق خود نظر بدهید.
وی تاکید کرد: باید به سویی برویم که مردم شهرداری را از خود بدانند و بودجه ای که در شهرداری هزینه می شود را پول خود و مردم بدانند تا برای ان دل بسوزانند و بر ان نظارت کنند و اجازه ندهند که شهرداری به هرگونه ای هزینه کند و یا شورای شهر تصمیم گیری کند.
سرویها بیان داشت: همه ما در شورای شهر و شهرداری خادمین مردم هستیم بنابراین شرایط باید به گونه ای باشد که مردم احساس کنند خادمینشان به خوبی کار می کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در پاسخ به این سوال که آیا نقطه ضعفی در شهرداری دیده می شود گفت: نقطه ضعفی که در شهرداری میبینیم سیستم یکپارچه شهرسازی است، این سیتسم بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده است اما هنوز به نقطه نهایی نرسیده است، سیتسم یکپارچه یعنی تبعیض در شهرداری ها از بین می رود، این سیستم در شهرداری یعنی یک ظلم به شهروند دیگر اتفاق نمی افتاد و اگر یک کارمند بخواهد تخلفی بکند دیگر نمی تواند.
نظر شما