۶/۵ درصد رشد بخش صنعت در سال ۹۵/  رشد ۱۳/۷ درصدی تولید خودرو در ۲ ماهه سال جاری

خبرگزاری شبستان: معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه براساس آمار مرکز آمار رشد بخش صنعت در ۹۵، ۶/۵ درصد بوده است، گفت: این امر نشان می دهد سیاست های تولید و رونق و رشد ارزش افزوده با هم تطابق داشته اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محسن صالحی نیا، معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری امروز خود به مناسبت هفته صنعت گفت: براساس آمار مرکز آمار رشد بخش صنعت در ۹۵، ۶/۵ درصد بوده است که نشان می دهد سیاست های تولید و رونق و رشد ارزش افزوده با هم تطابق داشته اند و صنعت در این یک سال رکود نداشته است.

 

وی با بیان این که در ۲ ماهه سال جاری ۱۳/۷ درصد رشد تولید خودرو داشته ایم، افزود: برنامه ای که امسال تدوین کرده ایم برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است نرخ رشد باید بیش از این باشد.

 

معاون صنایع وزیر صنعت ادامه داد: تولید انواع لاستیک خودرو هم امسال ۲۰ درصد رشد تولید داشته است و تدابیر ما برای خدمات پس از فروش لاستیک های وارداتی بر رشد کیفیت واردات لاستیک تاثیر بسزایی داشته و همچنین قرار شده که لاستیک های داخلی به صورت وسیع استفاده شود و رشد این تولید استفاده حداکثری از لاستیک های داخلی را نشان می دهد.

 

وی در ادامه تولید انواع روغن نباتی، یخچال، تلویزیون، مس، کولرآبی، روغن موتور را رو به کاهش اعلام کرد و گفت: برای کولرآبی به دلیل اشباع بازار عراق با کاهش صادرات و تولید روبرو شده ایم که به دنبال حل این مشکل هستیم.

 

صالحی نیا به طرح رونق تولید نیز اشاره کرد و افزود: یکی از شاخص های ما برای ورود به تولید واحد های کوچک و متوسط است که در سال گذشته حدود ۲۵ هزار واحد مشمول دریافت تسهیلات شدند و ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به آن ها تسهیلات پرداخت شد.

 

وی ادامه داد: واحدهای صنعتی یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده اند و واحدهای کشاورزی نیز حدود ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده اند.

 

صالحی نیا از اجرای روش نظارتی بر واحدهای تولیدی دریافت کننده تسهیلات خبرداد و عنوان کرد: ۱۲ هزار واحد صنعتی معدنی و ۱۳ هزار واحد کشاورزی در این طرح تسهیلات دریافت کرده اند که ۶ هزار و ۶۰۰ واحد مورد نظارت قرار گرفته اند که در طرح رونق تولید توانسته اند ۱۱ هزار نفر افزایش اشتغال داشته باشند.

 

معاون وزیر صنعت از ادامه طرح رونق تولید در سال ۹۶ خبرداد و اظهار داشت: طبق ابلاغیه بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی تولیدی در ۹۶ پیش بینی شده است.

 

این مسئول اقتصادی در ادامه به ابلاغیه های اقتصاد مقاومتی طبق دستور معاون اول رییس جمهور در سال ۹۶ نیز اشاره کرد و گفت: در ۲ هفته آینده برای اجرای این ابلاغیه تلاش خواهیم کرد و در تلاشیم اهدافی نیز برای تولید در سال ۹۶ طراحی کنیم که تا پایان سال به آن ها برسیم و این برنامه تدوین شده و به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه شده است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به درصد سودهای کالاهای وارداتی عنوان کرد: سقف این سودها ۵۵ درصد است اما اگر خودرویی وارد شود و داخلی سازی قطعات صورت بگیرد حقوق ورودی به قطعات تعلق می گیرد.

 

صالحی نیا در مورد طرح رونق تولید هم از کلید خوردن اجرای این طرح در سال ۹۶ از ۲ روز گذشته خبر داد و اظهار داشت: واحدهای تولیدی در صورتی که مورد تایید کار گروه رفع موانع تولید استان ها قرار بگیرند بلافاصله تسهیلات را دریافت خواهند کرد.

 

معاون صنایع وزیر صنعت در مورد خصوص سازی بخش خودرو تصریح کرد: قرار نیست در این بخش خصوصی سازی خاصی صورت بگیرد زیرا سهم دولت در دو خودرو سازی کشور کمتر از ۲۰ درصد است.

 

وی در خصوص سیاست وزارت صنعت در مورد خودروهای وارداتی عنوان کرد: این وزارتخانه همچنان برای واردات خودروهای بالای ۱۵۰۰ سی سی محدودیت قائل است.

 

صالحی نیا راجع به واردات خودروهای هیبریدی و برقی عنوان کرد: در این دو مساله در ابتدای راه هستیم و در سال ۹۵ واردات خودروهای هیبریدی رشد خوبی داشته ایم و در مورد خودروهای برقی برای ایجاد زیرساخت ها و شارژ این خودروها آئین نامه ای را به دولت داده ایم که پس از تصویب برای تولید یا واردات خودروهای برقی تصمیم گیری خواهیم کرد.

 

این مسئول صنعتی در بخشی دیگر از نشست امروز اعلام کرد: خودرو هیچ سهمی از طرح رونق تولید ندارد.

 

 

کد خبر 636606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha