به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان، محمدطاهری با اعلام این خبر پیشبینی کرد: میزان تولید آب دراین استان با سه تا چهار درصد افزایش در سال جاری به حدود 62 میلیون مترمکعب برسد.
طاهری با بیان اینکه این منابع آبی توسط بیش از 275 هزار مشترک استان به مصرف میرسد پیش بینی داشت: امسال نیز بیش از پنج مشترک جدید در این استان متقاضی اشترک آب شرب باشند ضمن اینکه این رقم در یک سال گذشته پنجهزار و 900مشترک جدید بوده است.
وی با اشاره به اینکه شش هزارانشعاب جدید فاضلاب در آبفای شهری استان سمنان در سال جاری به فروش برسد اظهارداشت: شرکت آبفای شهری استان همه تلاش خود را به کار میگیرد تا شهروندان این استان تابستان امسال را نیز بدون قطعی جدی آب به پایان برسانند.
کمبود آب شرب در دو شهر بزرگ شاهرود و سمنان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان از کمبود آب شرب در دو شهر بزرگ شاهرود و سمنان خبر داد و افزود: تاکنون به طرق مختلف و از جمله حفر چندین حلقه چاه جدید، اجاره منابع آب شرب از دستگاههایی نظیر ورزش و جوانان، آب و خاک، شهرداری سمنان، راهآهن، بیمارستان امام حسین شاهرود، دانشگاه صنعتی شاهرود و...این کمبود آب را مدیریت کردیم و تاکنون مشکل جدی در این دو شهر نداشتیم.
طاهری از برنامهریزی میانمدت برای رفع مشکل کمآبی در شاهرود و سمنان خبر داد و گفت: در همین راستا عملیات حفر چهار حلقه چاه در سوکان سمنان و طرح انتقال آب چشمههای قطری به شاهرود در دستور کار قرار دارد که کار اجرایی آنها مراحل پایانی خود را گذرانده و این منابع در آینده وارد مدار مصرف آب در این دو شهر خواهد شد.
وی با اذعان به اینکه عمده آب مورد نیاز این استان از منابع زیرزمینی تامین میشود افزود: تنها در دو شهرستان دامغان و گرمسار از طریق سد شاهچراغی و رودخانه حبلهرود از آبهای سطحی نیز استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان گفت: بیش از 30 درصد شبکه های انتقال آب آشامیدنی دراستان فرسوده و غیرقابل استفاده است.
بیش از دو هزار و 200 کیلومتر شبکه انتقال آب آشامیدنی در استان وجود دارد
طاهری تصریح کرد: بیش از دو هزار و 200 کیلومتر شبکه انتقال آب آشامیدنی در استان وجود دارد که از این مقدار بیش از 700 کیلومتر فرسوده و غیرقابل استفاده است.
وی افزود: برای نوسازی شبکه های انتقال آب استان سمنان بیش از 105 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که به دلیل تحصیص نیافتن اعتبارات استانی، سالانه به میزان فرسودگی شبکه های آبرسانی استان اضافه می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان خاطرنشان کرد:61 میلیون متر مکعب آب از طریق سدها، قنات ها، چشمه و آبهای سطحی آب آشامیدنی در استان تولید می شود.
وی ادامه داد: پارسال در بیش از 18 کیلومتر از خطوط انتقال آب استان سمنان عملیات توسعه ای و 30 کیلومتر عملیات اصلاح شبکه انجام شده است.
طاهری اظهار کرد: در شاهرود 200لیتر برثانیه و در سمنان 150 لیتر بر ثانیه کمبود منابع آب شرب وجود دارد که این نیاز آبی در حال حاضر از طریق اجاره برخی چاههای دستگاههای اجرایی، مدیریت مصرف و کاهش فشار آب تا حدود زیادی مدیریت شده و تاکنون مشکلی در این زمینه نداشتهایم.
وی با اشاره به وضعیت منابع آب شرب در این استان کویری افزود: شرکت آبفای شهری استان علاوه بر تامین آب شرب 19 شهر استان به 75 روستای همجوار شهرها و یا روستاهای در مسیر عبور خطوط انتقال نیز خدمات ارائه میدهد.
مدیرعامل شرکت آبفای شهری استان سمنان با برشمردن منابع آبی در این استان گفت: 112 حلقه چاه، سه رشته قنات، سد شهید شاهچراغی در دامغان، دو دهنه چشمه و یک رودخانه(حبلهرود در گرمسار و آرادان) عمدهترین منابع آب شرب در این استان را تشکیل میدهند.
طاهری از فرهنگسازی در مصرف آب به عنوان یک راهحل موثر برای مدیریت منابع آب شرب در این استان نام برد و گفت: با مصرف بهینه و جلوگیری از هدررفت آب تقریبا میتوان کمبود منابع فعلی را جبران کرد اما برای تحقق این مهم نیازمند فرهنگسازی در این زمینه و همراهی مشترکین و کمک رسانههای استان هستیم.
نظر شما