تاثیرگذاری دریاچه ارومیه بر زندگی ۱۴ میلیون ایرانی

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، احیای دریاچه ارومیه را یکی از اقدامات موفق در حوزه زیست محیطی عنوان کرد و افزود: خشک شدن دریاچه ارومیه بر روی زیست ۱۴ میلیون نفر تاثیر می گذارد.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در سومین نشست هم اندیشی و هم آوایی آینده شهری ایران اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه و در برنامه دولت یازدهم به مدیریت شهر و شاخص های محیط زیست توجه جدی داشته ایم.

 

وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در 4 سال اخیر برای بهبود شرایط زندگی و قابل زیست بودن شهرهای ایران انجام شده است، افزود: این اقدامات با وجود مشکلات و چالش هایی که وجود داشته به وقوع پیوسته است.

 

ابتکار احیای دریاچه ارومیه را یکی از اقدامات موفق در حوزه زیست محیطی عنوان کرد و افزود: خشک شدن دریاچه ارومیه بر روی زیست 14 میلیون نفر تاثیر می گذارد.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه شهرهای ایران تحت تاثیر گرد و غباری قرار دارد که از عراق می آید، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری امروز را نمی توان بدون نادیده گرفتن تغییر اقلیم انجام داد.

 

ابتکار افزود: میزان تاب آوری و سازگاری شهرها در مقابل تغییرات اقلیمی باید در اولویت قرار بگیرد.

 

ابتکار اظهار داشت: نگاهمان در مدیریت شهری را باید با این واقعیت ها و تحولاتی که در دنیا رخ می دهد، تنظیم و اصلاح کنیم.

 

ابتکار با بیان اینکه در حوزه های معماری، اقتصاد شهری و اجتماعی به نگاه جامع نیاز داریم، خاطرنشان کرد: کاهش آلودگی هوا یکی از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم بود که با همکاری های بین بخشی انجام شد.

 

ابتکار آلودگی هوا را یکی از تهدیدات بزرگ در دنیا عنوان کرد و گفت: از هر 8 مرگ و میر یک مورد مربوط به آلودگی هوا است.

 

وی با بیان اینکه انسان روزانه به 16 کیلو هوا وابسته است، اظهار داشت: اگر آلاینده‌ها از طریق سیستم تنفسی وارد بدن شوند امراض و پیامدهای زیادی خواهند داشت.

 

ابتکار با بیان اینکه در طول 4 سال اخیر علاوه بر تدوین و اصلاح برنامه های کاهش آلودگی هوا اقداماتی در راستای تصویب لایحه های زیست محیطی انجام داده ایم، افزود: اصلاح سوخت در کلانشهرهای ایران که حدود 30 میلیون نفر را دربر می گیرد.

 

وی ادامه داد: اصلاح و ارتقای کیفیت سوخت، حذف بنزین پتروشیمی و کاهش میزان گوگرد، ارتقای سامانه های تولید خودروی ایران به یورو4، ایجاد سامانه گسترده یکپارچه معاینه فنی کشور (سیم فا)، حذف مازود از سوخت نیروگاه های کشور از جمله اقداماتی بوده است که در راستای کاهش آلودگی هوا انجام داده ایم.

 

ابتکار با بیان اینکه در سال 92، 45 درصد سوخت نیروگاه ها را مازود تشکیل می داد، افزود: در حال حاضر این میزان به 8 درصد رسیده است که در آینده نزدیک میزان مصرف مازود در نیروگاه ها را به صفر خواهیم رساند.

 

وی با اشاره به نقش نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در کاهش آلودگی هوا گفت: 60 هزار تاکسی که بیشترین تردد را در شهرها دارند، نوسازی شده اند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به کاهش آلودگی هوا در شهرهای مختلف کشور گفت: 70 روز هوای پاک و سالم را در سال 95 به تهران اضافه کرده ایم و هوای شهر کرج 25 درصد بهبود یافته است اما علیرغم اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت هوا در شهرهایی مثل اهواز به دلیل ورود گرد و غبار از عراق کیفیت هوا خوب نیست.

 

ابتکار تصریح کرد: رویکرد و نگرش توسعه پایدار، مدیریت، برنامه ریزی، سازوکارهای مدیریتی موثر و موفق همکاری، فرهنگ و اصلاح نگرش ها، اصلاح الگوی رفتاری شهروندان مولفه هایی هستند که می توانند در کاهش آلودگی هوا موثر باشند.

 

وی با اشاره به اولویت های زیست محیطی مدیریت شهری گفت: مدیریت پسماند، مدیریت صحیح فضای سبز، تعامل با طبیعت، ساماندهی فعالیت اقتصادی در سطح شهرها از جمله اولویت هایی است که شوراهای شهر و روستا در دور جدید باید مورد توجه قرار دهند.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه شهر قزوین می تواند به عنوان شهری الگو در حوزه شکوفایی شهری مورد توجه قرار گیرد، افزود: شهر قزوین که به عنوان پایلوت شکوفایی شهری از سوی سازمان ملل انتخاب شده است می تواند برای کار و مطالعات شهری مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 637066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha