دکتر اسماعیل زمانی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص روز جهانی قدس، گفت: پیش از هر چیز باید پیشینه روز جهانی قدس را یادآور شد. در سال 1358 که یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود، حضرت امام خمینی(ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را با هدف یادآوری استکبار ستیزی و جلوگیری از فراموشی این هدف به نام « روز جهانی قدس» نام گذاری کردند.
استاد علوم سیاسی توضیح داد: در دهه 1876 استکبارجهانی شعاری را به سرکردگی فرزند ناقص الخلقه خود با عنوان « سرزمین بدون مردم برای مردم بدون سرزمین» مطرح کرد، سپس با اشغال فلسطین از مهاجرت مردم و دسترسی به آب های آزاد شمالی مدیترانه جلوگیری کردند.
وی با اشاره به اثرگذاری لابی های اسرائیل و تئورسین های همراه آنان در روند اشغال فلسطین عنوان کرد: تئورسین و لابی های رژیم صهیونیستی از این موقعیت سوء استفاده کردند، یهودیان سراسر کشور را فرا خواندند و در فلسطین اشغالی مستقر شدند.
زمانی تاکید کرد: با اشغال فلسطین رژیم اسرائیل به لحاظ ژئوپولیتیکی از مهاجرت مردم به آسیا و اروپا جلوگیری و پاشنه آشیل ایالات متحده آمریکا را به لحاظ نظامی با جغرافیای نظامی انتخاب کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: امروز جمله یادگار حضرت امام خمینی (ره) با این عنوان که « فلسطین پاره تن اسلام است» به این جهت است که خیلی از زمان ها فلسطین فراموش شده بود و به برکت نگاه سیاسی حضرت امام این مطلب یادآوری شد.
وی با در نظر گرفتن این جمله از علامه شهید مطهری که اگر تمامی ما یک سطل برداریم و بر کشور غاصب اسرائیل بریزیم، سیل آن ها را خواهد برد، مطرح کرد: باید قدر قدرت استقلال سیاسی کشور خودمان را بدانیم و به نسل امروز نشان دهیم که اگر هویت کشوری مورد دستبرد قرار نگیرد و استقلال سیاسی داشته باشد، چشم طمع دشمنان از آن کشور برداشته می شود.
تکلیف محوری، محور حرکتی افسران جنگ نرم
استاد دانشگاه های آزاد اسلامی توضیح داد: یکی از نکات مهم گفتمان انقلاب اسلامی که حضرت امام خمینی (ره) و امام خامنه ای به آن اشاره می کنند این است که نسل انقلاب کرده، نسل مدافع و نسل بعدی که امروز ما به آن « افسران جنگ نرم » می گوییم کسانی بودند که با تکلیف محوری حرکت کردند.
وی خاطرنشان شد: اولین و مهم ترین مولفه افسران جنگ نرم با گفتمان انقلاب اسلامی این است که خودشان تصمیم بگیرند و کشوری باشند مستقل چرا که دنیا به دو قطب تقسیم شد، سلطه گر و سلطه پذیر و این انقلاب نشان داد که جریان هویت انقلاب اسلامی ریشه در جریان نهضت پیامبر اسلام دارد.
شاخصه های انسان تکلیف محور چیست؟
دکتر زمانی با طرح این سوال که خود انسان تکلیف محور چه شاخصه ای دارد؟ توضیح داد: باید بگوییم، اولین و مهم ترین شاخصه «زمان شناسی» است و اگر شما برگردید به رزمندگان دوران دفاع مقدس و امروز مدافعان حرم شاهد خواهید بود که این افراد زمانه خود را می شناسند.
به گفته وی، اینکه نسل امروز بیش از 2هزار و 70 کیلومتر دورتر از کشور خود برای امنیت پایدار می جنگد، بیانگر شاخصه زمان شناسی با محوریت تکلیف محوری است.
پژوهشگر دوران دفاع مقدس، افزود: دومین شاخصه انسان تکلیف محور، « دشمن شناسی » است امروز غده سرطانی در منطقه خاورمیانه رژیم اسرائیل است که جوانان امروز ما با عنوان شهدای مدافع حرم با محور مقاومت به خوبی دشمن را شناختند.
وی با طرح سومین شاخصه انسان تکلیف محور مطرح کرد: سومین شاخصه انسان تکلیف محور « ظرفیت شناسی» است. چنانچه افق دید ما ان شاء الله فراهم آوردن ظرفیت مهدویت باشد، یکی از این ظرفیت ها فراهم آوردن موقعیت ژئوپلتیک در منطقه است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: شاخصه چهارم « امام شناسی» است که دیگر شاخص ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و اگر ما امام را به عنوان جلودار و رهبر امت اسلامی در جریان تغییر استراتژی زیاده خواهان و استکبار بشناسیم، انسان تکلیف محور هستیم.
نظر شما