افطاری از جنس سادگی و دوستی/ جوانان بیرجندی به فرمان رهبری جامه عمل پوشاندند

خبرگزاری شبستان: جوانان و نوجوانان بسیاری در کانون فرهنگی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند گرد هم آمده اند تا سفره افطاری از جنس سادگی، صمیمیت، عشق و دوستی برپا کنند تا به امر مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش فرهنگ افطاری ساده جامه عمل بپوشانند.

گزارش شبستان- خراسان جنوبی؛ گسترش فرهنگ «افطاری ساده» در محافل عمومی می تواند قدمی موثر برای خارج کردن مساله روزه داری از عملی فردی به آیینی اجتماعی محسوب شود و رمضان را نیز همچون محرم تبدیل به ماهی جریان ساز و نهضت آفرین برای نزدیک به تمدن اسلامی در بستر زندگی شهری کند.

 

در یک افطاری ساده و کم هزینه تعداد افراد بیشتری شرکت و افطار کنند و مشخص است که اسلام نظر مساعد‌تری نسبت به افطاری ساده و با حضور بیشتر مسلمین دارد و این نوع افطاری به دور از هر گونه تجملات است.

 

اگر یک افطاری ساده‌ به شکلی همگانی به طور مثال در مساجد، در حرم‌ها، در خیابان‌ها و معابر عمومی داده شود، این حرکت دیگر مجالی برای چشم و هم‌چشمی و فخر‌فروشی و تحقیر دیگران را فراهم نمی‌کند و برعکس جمعی از مومنین را دور یکدیگر جمع می‌کند و با یکدیگر انس می‌دهد و زمینه‌ حل بسیاری از مشکلات در همین جمع‌های ساده فراهم می‌شود.

 

بررسی تأکیدات مقام معظم رهبری بر موضوع افطاری ساده نشان دهنده این است که در حقیقت ایشان به دنبال گسترش فرهنگ افطاری ساده و فرهنگ سازی در این مقوله هستند به این دلیل که از طرفی افطاری ساده، در نقطه مقابل «افطاری مسرفانه» قرار دارد که ناشی از سبک زندگی مصرف گرای افراد است، و از طرفی دیگر باعث فراگیری فرهنگ «انفاق»، یعنی انتقال توجه از «خود» به «دیگران»، و در نتیجه تغییر فضای شهری می شود.

 

حدود 24 سال پیش برای اولین بار مقام معظم رهبری به موضوع افطاری ساده اشاره کردندو در آن ایام ایشان در دیدار مسئولان کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه چنین فرمودند که «الان در بعضی از کشورهای اسلامی سنت خوبی وجود دارد که در تمام ماه رمضان، اغلب مساجد افطاری می دهند؛ یعنی هرکس برود و وارد مسجد بشود، پذیرایی می شود. البته خانواده ها محروم می مانند؛ فقط مردان افطاری می خورند و برمی گردند! اگر بشود در این جا هم همین سنت در خصوص افراد تحت پوشش شما رواج پیدا کند- البته با حضور تمام افراد خانواده - خوب است. در زمان رژیم گذشته، این ارتباطات معنوی، کم و یا منجمد شده بود؛ که البته متأسفانه بقایایش همچنان باقی است. ما بایستی در دوران اسلامی، این ارتباطات را زنده کنیم».

 

افطاری ساده اگرچه ساده است و ساده برگزار می شود اما دارای تأثیرات شگرف فردی و اجتماعی است که کمترین آن ایجاد روحیه گذشت و ایثار و توجه به دیگران، و به مرور ساخت شهری بر مبنای شاخص های یک شهر اسلامی است.

 

کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند که در حسینیه حضرت زینب (سلام الله علیها) دایر است در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش فرهنگ افطاری ساده اقدام به دادن یک افطاری ساده به روزه داران در ماه مهمانی خدا کرده است.

 

بسیاری از جوانان و نوجوانان بیرجندی برای بسط سفره افطاری ساده در این کانون فرهنگی همکاری داشتند و حال و هوای و شور عجیبی برای پذیرایی از مهمانان خداوند متعال در بین جوانان و نوجوانان وجود داشت.

 

 

هر کسی گوشه ای از کار را در کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین(علیه السلام) بیرجند بر عهده گرفته بود و یکی از نوجوانان با شور و شوق مضاعف پای دیگ شله زرد مشغول به هم زدن آن شده بود و برای تمامی مسلمانان دعا می کرد تا همواره در امنیت و سلامتی باشند.

 

این نوجوان ۱۷ساله در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: برپایی افطاری ساده بسیار کار خوب و پسندیده ای در یک جامعه اسلامی است و می تواند سبب تشویق دیگران به گسترش این فرهنگ می شود.

 

وی با اشاره به برپایی سفره افطاری در کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند افزود: در این کانون جوانان و نوجوانان بسیاری حضور دارند و اکنون جوانان و نوجوانان بسیاری در برپایی سفره افطاری شرکت کرده اند و با شور و شوق فراوانی به فعالیت پرداخته اند.

 

ابوالحسن آخوندی مسئول واحد فرهنگی کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: سفره افطاری ساده این کانون از دوسال پیش مرسوم شده است که جزئی از ویژه برنامه ماه رمضان تحت عنوان «نسیم رحمت» است.

 

وی با اشاره به هدف از برگزاری سفره افطاری ساده در این کانون گفت: هدف از برگزاری آن در درجه اول ترویج فرهنگ زیبای افطاری های دوستانه است و هم چنین اطاعت کردن به امر مقام معظم رهبری در خصوص ترویج این مهم است.

 

مسئول واحد فرهنگی کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند با بیان اینکه سفره افطاری ساده در طول این سه سال تبدیل به یک قرار سالانه برای تمامی اعضای قدیمی و جدید مجموعه شده است، افزود: همه افرادی که به نوعی پیوندی معنوی و قلبی با این کانون فرهنگی داشته اند سالی یک بار به بهانه سفره افطاری ساده همدیگر را ملاقات می کنند.

 

آخوندی با توجه به اینکه برپایی سفره افطاری ساده در این کانون کاری خداپسندانه است، ادامه داد: برای برپایی این سفره از سوی هیچ ارگانی پشتیبانی مالی نمی شویم چون این مسئله را سادگی و خارج از تکلف بودن آن حل کرده است.

 

 

وی با اشاره به اینکه با توزیع و صرف حلیم، آش و یا شله زرد در کنار چای، نان و پنیر و خرما از روزه داران پذیرایی می شود، اظهار کرد: علت این پذیرایی ساده هم تاکید رهبر معظم انقلاب بر جلوگیری از اسراف، تضمین تداوم هرساله و همچنین خواست خود اعضای شرکت کننده است.

 

مسئول واحد فرهنگی کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند با توجه به اینکه برای ترویج فرهنگ افطاری ساده باید از خانواده ها شروع کرد، گفت: اگر هر کدام از ما این امر را در خانواده های خود مرسوم کنیم بدون شک افطاری های گسترده و اجتماعی می تواند به این سمت سوق پیدا کنند.

 

آخوندی تاکید کرد که با ترویج سیره اهل بیت(علیهم السلام) در این زمینه می توان مردم را ترغیب به برگزاری افطاری های ساده کرد.

 

وی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان با برپایی سفره افطاری ساده حس تعلقی به این کانون پیدا می کنند، افزود: نوجوانان و جوانان هنگام دعوت شدن بسیار استقبال کردند و این شور سبب شد تا دوستان آن ها نیز برای پیوستن به چنین جمع بی آلایشی رغبت و عطش پیدا کنند.

 

مسئول واحد فرهنگی کانون فرهنگی تبلیغی یالثارات الحسین (علیه السلام) بیرجند در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مردمی بودن این برنامه و انجام تمامی کارها از جمله پاک کردن سبزی، چیدن سفره، پخت سوپ و ... توسط نوجوانان و جوانان، ناخودآگاه اصل نحوه مدیریت برنامه؛ طیف زیادی از این عزیزان را درگیر خود می نماید و خاطره ای بسیار خوش را در ذهن آنان به جای می گذارد که با اتمام آن برای آمدن ماه رمضانی دیگر و افطاری ساده ای دیگر لحظه شماری می کنند.

 

 

 

 

کد خبر 637525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha