به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری با بیان اینکه امروز سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر است و عملکرد همه دستگاه ها باید مورد ارزیابی قرار گیرد گفت:امسال به دلیل تعطیلات با یک هفته تاخیر برنامه های بزرگداشت هفته مبارزه با مواد مخدر را آغاز کردیم با حضور روسای کمیته های ذیربط 28 مصوبه داشتیم و شیوه نامه ای تدوین کردیم تا یک همنواختی در عملکردها داشته باشیم.تعدادی از استان ها به عنوان محل امحا در نظر گرفته شده است و در مجموع 160 تن و ادوات استعمال امحا می شود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: طبق برنامه ریزی ها قرار است این مراسم نمادین در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و آذربایجان شرقی برگزار شود.
افشار در خصوص بودجه برای بیمه معتادان تصریح کرد: امسال ۷۹ میلیارد تومان برای بیمه معتادان در نظر گرفته شده است، به معاون وزارت رفاه ابلاغ شده است، امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در زمینه بیمه معتادان باشیم.
وی با اشاره به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر افزود: در طول هفته مبارزه با مواد مخدر برنامه های ویژه ای در رسانه های گروهی و به ویژه صدا و سیما تهیه شده تا درباره این معضل خانمان سوز اطلاع رسانی دقیق صورت گیرد.
وی به آمار شیوع اعتیاد در کشور اشاره و تصریح کرد: تا پیش از این آخرین آمارها مربوط به سال 90 بود که بر اساس آن یک میلیون و 250 هزار نفر را دربر می گرفت، از همین رو ستاد مبارزه با مواد مخدر با توجه به تغییر الگوی مصرف و تغییر جنسیت مصرف کنندگان آمارها را به روزرسانی کرد.
وی افزود: خط ملی اعتیاد با توسعهای که انجام شده در طول سال گذشته به ۴۰۰ هزار پیام پاسخ داده که نشان دهنده ۹۸و نیم درصد تماس گیرندهها با این خط به نتیجه رسیدهاند.
افشار با اشاره به طرح شیوعشناسی اعتیاد مبنی بر پیمایش خانه به خانه تصریح کرد: 30 هزار نفر به صورت تصادفی مورد نمونه برداری واقع شده بودند که افراد بین 15 تا 65 سال را شامل می شد.با توجه به سیاست های ستاد و نگاه حداقلی رقم یک میلیون و 325 هزار نفر مقبول افتاده بود که با توجه به قدیمی شدن آمارها احتیاج به بروزرسانی داشت.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: این آمارگیری با حجم نمونه 60 هزار نفر در شهر و روستا دنبال شد و میزان شیوع مصرف 5.3 درصد محاسبه شد. این آمارگیری بین افراد 15 تا 64 سال صورت گرفته و نشان می دهد که دو میلیون و 802 هزار نفر معتاد در کشور ما وجود دارند که همین رقم نشان می دهد رشد چندانی در مصرف مواد مخدر نداشته ایم و با توجه به رشد جمعیت با کاهش روبرو بودیم.
افشار با بیان اینکه در سال 95 سه هزار و 190 نفر به دلیل سوء مصرف مواد مخدر فوت کردند خاطر نشان کرد: با توجه به آمار سال گذشته با رشد 6.2 درصدی رشد داشته است که از بین آنها 343 نفر زن و 2 هزار و 847 نفر نیز مرد بودند. همچنین هزار و 882 نفر از این تعداد به دلیل مسمومیت حاد با مواد فوت کردند که باید درباره سوء مصرف مواد به مصرف کنندگان اطلاع رسانی کنیم.
افشار با اشاره به اینکه در زمینه استفاده از روانگردان و مرگ و میر مصرف کنندگان با رشد 6.8 درصدی روبرو بودیم گفت: این رشد زنگ خطر استفاده از این مواد را به صدا درآورده است و جا دارد درباره سوءمصرف این مواد به ویژه در میان جوانان اطلاع رسانی های ویژه ای صورت گیرد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به برنامه های آموزشی و پیشگیرانه ستاد در مدارس و سربازخانه ها، مهد کودک ها و حتی دانشگاه ها خاطرنشان کرد: افزایش 30 درصدی برنامه های پیشگیرانه ستاد و رویکرد آن برای اجتماعی کردن بحث مبارزه با مواد مخدر انجام شده و سعی داریم با توجه به دستور رییس جمهور به بحث فضای مجازی بیشتر رسیدگی کنیم و برنامه های پیشگیرانه و رصدهای اطلاعاتی را در فضای مجازی بیشتر کنیم.
وی با بیان اینکه کماکان تریاک و شیره تریاک و شیشه با شیوع بالا جزو مواد مخدرپر مصرفی هستند که در کشور مصرف میشوند.اظهار کرد: همچنین حشیش و ترکیبات آن، شامل علف، گل و ماریجوانا با ۱۱.۹ درصد و هرویین افشرده با ۱۰.۶ درصد در مقام بعدی مصرف قرار دارند. مصرف شیشه نیز با افت ۸.۱ درصدی در رتبه سوم قرار دارد که خوشبختانه با افت مصرف شیشه در بین معتادان کشور رو به رو هستیم.
نظر شما