تشکیل سازمان جشنواره‌ای مستقل برای سینمای کودک/ راه‌اندازی باشگاه مخطبان جشنواره و پیش‌فروش بلیت‌ها

خبرگزاری شبستان: نشست رسانه ای سی امین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان قبل از ظهر امروز ۳ تیرماه با حضور علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره در موزه سینما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، علیرضا رضاداد در این نشست با تشریح بخش های مختلف این دوره جشنواره، درباره زمان برپایی جشنواره گفت: برگزاری جشنواره در مهر و آبان امکان پذیر نیست. اواخر بهار و اوایل تابستان بهترین زمان برگزاری جشنواره است و به ‏جهت تعطیلی مدارس می‌تواند زمان مناسبی باشد و همچنین برگزاری این جشنواره در ‏فصل تابستان شاید بتواند در بحث رونق اکران فیلم‌های کودک و نوجوان قدم مثبتی بردارد که اگر این روند ‏مناسبی باشد، می توان جشنواره را در سال های آینده نیز در همین زمان برگزار کرد.

 

وی درباره تفکیک بخش فیلم های کودکان و نوجوانان توضیح داد: پیش بینی ما این بود که این دوره جشنواره با رویکرد کودکان در اصفهان برگزار شود؛ همچنین بحث دیگری هم بود که بخش کودک در اصفهان و نوجوان در همدان برگزار شود؛ اما این مسائل همه در شورای سیاستگذاری مطرح شده و در حال بررسی این موارد هستیم. با توجه به اینکه انیمیشن،‌ظرفیت بالایی در حوزه کودک و نوجوان دارد، سعی داشتیم که این بخش را به صورت مستقل برگزار کنیم چراکه اتفاقات خوبی را پس از این تفکیک شاهد خواهیم بود.

 

دبیر جشنواره فیلم کودک در ادامه هیات داوران بخش های مختلف جشنواره کودک را معرفی کرد و گفت: غلامرضا آزادی، مرضیه برومند، کمال تبریزی، پوران درخشنده، رسول صدرعاملی و رضا مقصودی هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران هستند. همچنین در بخش مسابقه آثار بلند غیر سینمایی ایران کیومرث پوراحمد، رویا تیموریان، بهروز شعیبی، علیرضا خمسه و وحید نیکخواه آزاد آثار را داوری خواهند کرد. در بخش مسابقه آثار پویانمایی سینمای ایران نیز مهین جواهریان، امیرمحمد دهستانی، روانبخش صادقی، بهرام عظیمی، علیرضا گلپایگانی به داوری آثار خواهند پرداخت. پیمان نهان قدرتی، مرتضی علی عباس میرزایی و کاوه مظاهری هیات داوران ایسفا بخش مسابقه فیلم های کوتاه ایرانی را برعهده دارند. در بخش هیات داوران یونیسف نیز مهتاب کرامتی، بهاره یگانه فرد و بهناز اندیشه راد آثار را مورد قضاوت قرار خواهند داد.

همچنین فریال بهزاد، مجید شیخ انصاری، نیما عباس پور، محمدرضا کریمی صارمی، کامیار محسنین هیات انتخاب بخش مسابقه بین الملل را تشکیل می دهند. در بخش هیات داوران مسابقه بین الملل نیز آرماگان بالنتین از کشور نیوزلند، اورسولا ریش از آلمان، فلورت ون اسپندونک از هلند و دبیر جشنواره سینه کید، دیانا فارس کارگردان سوری، شهاب اسفندیاری، فرشته طائرپور و انیس لاسود کارگردان تونسی آثار این بخش را داوری می کنند. فرنک وارسانی از مجارستان، ناتالیا چرنیشوا از روسیه، الکساندرا سان از هنگ کنگ، جرهارد کلین از آلمان، سعید توکلیان مدرس و انیماتور ایرانی آثار انیمیشن بخش بین الملل را ارزیابی می کنند.

سانت نایه تهیه کننده هلندی، فیردوز بلبلیا تهیه کننده از آفریقای جنوبی، محسن چینی فروشان قائم مقام سیفژ هیات داوران بخش سیفژ را تشکیل می دهند. در بخش مسابقه آثار سینمای ایران جواد حاتمی، آزیتا حاجیان، سیروس حسن پور، غلامرضا رمضانی و علی عبدالعلی زاده هیات انتخاب هستند. علی اکبر بکتاشیان، بیژن بیرنگ، سیدروح الله حجازی، ناصر عنصری، فاطمه گودرزی هیات انتخاب بخش مسابقه آثار بلند غیرسینمایی ایران، سعیده ذاکری، محمدعلی صفورا، مسعود علمداری، سیدعلی مفضلی و وحید نصیریان نیز هیات انتخاب بخش مسابقه آثار پویانمایی سینمای ایران را تشکیل می دهند.

 

وی همچنین در مورد داوران کودک افزود: امسال نیز داوران کودک و نوجوان داریم که حدود ۳۵۰ متقاضی داوری کودک و نوجوان اعلام آمادگی کردند که ۶۶ داور از میان آن ها آثار بخش ایرانی را داوری خواهند کرد، بنابراین در گروه کودک ۱۴۷ نفر و در گروه نوجوان ۱۵۰ نفر متقاضی داوران کودک و نوجوان جشنواره را تشکیل می دهند.

 

رضاداد از برپایی دو کارگاه فیلمنامه نویسی، دو کارگاه فیلمسازی و شش کارگاه پویانمایی در ایام جشنواره در اصفهان خبر داد و گفت: کارگاه های فیلمنامه نویسی توسط شادمهر راستین و محسن دامادی، کارگاه هاب فیلمنامه نویسی نیز توسط شهرام مکری و سازمان بین المللی کودکان و کارگاه های پویانمایی نیز توسط امیرحسین صالحی، علیرضا گلپایگانی و محمدعلی فورا برگزار می شود.

 

وی درا دامه از برپایی دو نکوداشت و سه بزرگداشت در جشنواره خبر داد و اظهار کرد: دو آیین نکوداشت برای فنی‌زاده و میرهادی و دو مراسم بزرگداشت برای مرضیه محبوب در حوزه عروسک‌گردانی و در حوزه سینمای نوجوان برای رسول صدرعاملی برگزار خواهد شد. از طرفی به دلیل اینکه برگزاری جشنواره در روز ۱۴ تیرماه، همزمان با درگذشت عباس کیارستمی است مراسم بزرگداشتی برای وی برگزار می‌کنیم. همچنین علی معلم که‌ از فعالان سینمای کودک و نوجوان محسوب می‌شود، نیز تقدیر می شود.

 

دبیر جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در ادامه در پاسخ به سوالی درباره استقلال سازمان جشنواره فیلم کودک و استقلال در زمینه اکران فیلم های این حوزه توضیح داد: مسأله بنیادینی سینمای ایران، بحث اکران است که‌ در همه حوزه‌ها وجود دارد که‌ جز با توسعه محل‌های نمایش فیلم‌ها حل نمی‌شود اما در این موقعیت با تعامل با سازمان‌هایی مثل بنیاد فارابی به صورت کوتاه مدت حل می‌شود. بحث تشکیل گروه سینمایی کودک و نوجوان در شورای صنفی مورد بررسی قرار گرفته که‌ امیدواریم تلاش‌ها در این خصوص موفقیت‌های خوبی صورت گیرد. همچنین قرار است سازمان جشنواره‌ای مستقل به عنوان نهادی برای توجه جدی به سینمای کودک تشكيل و در طول سال هم فعال باشد.

 

وی تصریح کرد: این سینما می تواند ظرفیت مخاطب و اقتصاد سینمای کشور را ارتقا دهد. زیرا برای این سینما ظرفیت هر نفر معادل سه بلیط سینما را در نظر اقتصادی می توان در نظر داشت که کودکان را با والدین خود به سینما می کشاند.

 

رضاداد از تشکیل باشگاه مخاطبان جشنواره فیلم کودک با مساعدت شادمهر راستین بعد از موفقیت باشگاه مخاطبان جشنواره جهانی فیلم فجر خبر داد و گفت: طرح  باشگاه مخاطبان و «هر نفر سه بلیت» در طول جشنواره اجرایی شده است. همچنین شادمهر راستین باشگاه مخاطبان را راه‌اندازی کرده است و الان یک ماهی است که‌ این باشگاه فعال شده و فکر می‌کنیم این روند، هم تبلیغات موثرتری و هم اطلاع‌رسانی بهتری رخ می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه پیش فروش بلیت‌های سی امین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از چهارم تیرماه آغاز می شود، اظهار کرد: همه علاقمندان و عموم شهروندان اصفهانی به سه روش عضویت در ربات جشنواره، مراجعه به سایت سینماتیکت و گیشه سینماهای منتخب جشنواره شامل مجموعه پردیس تازه تاسیس سینمایی چهار باغ، سینما فلسطین و سینما سپاهان واقع در چهارباغ عباسی بلیت‌های تخفیف دار ۵۰ درصدی را خریداری کنند. اعضای باشگاه جشنواره از تخفیف و جوایز تعیین شده در ربات باشگاه جشنواره (icff_bot@) برخوردارند و برای خرید بلیت‌های جشنواره می توانند از طریق ربات باشگاه اقدام کنند.

 

دبیر جشنواره در پاسخ به سوالی درباره زمان اکران فیلم های کودک و اکران نشدن فیلم های سالهای قبل جشنواره گفت: در زمینه زمان اکران فیلم های کودک بعد از جشنواره، اگر بتوانیم نسبتی بین جشنواره و زمان اکران پیدا کنیم، موفق خواهیم بود مثل اکران نوروزی فیلم ها بعد از برپایی جشنواره فیلم فجر. همچنین عدم اکران فیلم‌های سال‌های گذشته به خود فیلم‌ها مربوط بود، چراکه پس از بازبینی، تعداد فیلم‌های مورد قبول تعداد زیادی نبودند.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در این دوره چهار ساله بتوانیم برای مسأله اکران فیلم کودک کاری جدی بتوانیم انجام دهیم و تمرکزمان روی فیلم‌های پرمخاطب است.

 

کد خبر 637844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha