به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، عباسعلی عرب امروز(3تیر) در نشست خبری خود به مناسبت هفته قوه قضائیه، گفت: 85 درصد از مددجویان از لحاظ محل سکونت بومی استان بوده ودر خصوص تابعیت نیز، 95 درصد زندانیان ایرانی و پنج درصد از اتباع بیگانهاند که غالبا تبعه افغانستان هستند.
وی از کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان در سال 95 خبر داد و گفت: میانگین موجودی زندانهای استان سمنان در یکساله 95، برابر با دو هزارو121 نفر بوده که این تعداد نسبت به دوره مشابه گذشته، با 10 درصد کاهش مواجه بوده است.
عرب اظهار داشت: تعداد ورودی به زندانهای استان در سال 95 برابر با چهارهزارو 668 نفر با میانگین روزانه 13 نفر بوده که خوشبختانه با کمک مقامات قضایی استان، نسبت به سال 94، حدود9 درصد کاهش داشته است که انتظار میرود در سال جاری نیز شاهد کاهشی مشابه این درصد باشیم.
97 درصد آمار موجودی زندانهای استان را مردان و سه درصد را زنان تشکیل میدهند
مدیر کل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان با اشاره به اینکه در حال حاضر 97 درصد آمار موجودی زندانهای استان را مردان و سه درصد را زنان تشکیل میدهند بیان کرد: بیشترین آمار موجودی زندانیان استان مربوط به مجرمان مواد مخدر است که ۵۲ درصد از مجموع زندانیان استان سمنان را تشکیل میدهد.
به گفته وی، محکومان به جرم سرقت، با جمعیت ۲۵ درصد مجموع موجودی زندانیان، دومین گروه جرمی زندانیان استان سمنان را تشکیل میدهند.
عرب ابراز داشت: جرائم علیه اشخاص، محکومیتهای مالی، علیه اموال و مالکیت و منافی عفت نیز به ترتیب با هشت، چهار، سه و دو درصد در رتبههای بعدی گروه جرمی زندانیان استان سمنان قرار دارند.
مدیر کل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان در خصوص بیشترین گروههای جرمی در میان زندانیان ورودی در سال گذشته گفت: در آمار ورودی نیز، جرائم گروه مواد مخدر با 25 درصد بیشترین تعداد و پس از آن جرائم سرقت 24 درصد، جرائم علیه اشخاص 14 درصد، جرائم مالی 9 درصد و باقی جرائم با درصد کمتر در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
عرب با تاکید بر ضرورت کمک به اشتغال خانواده زندانیان ادامه داد: با اقدام انجمنهای حمایت زندانیان استان سمنان در خصوص شناسایی و معرفی اعضای بیکار خانواده زندانیان به شرکتها و مراکز مختلف، اشتغال خانواده زندانیان در سال جاری مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
350 خانواده نیازمند مددجویان تحت پوشش انجمن حمایت زندانیان هستند
مدیر کل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان با اشاره به آمادگی اداره کل جهت حمایت از طرحهای اشتغالزایی بیان کرد: با توجه به پتانسیلهای گوناگون شهرستانهای استان سمنان، زمینه اشتغالزایی مددجویان در بخشهای مختلف مانند کشاورزی و صنعت وجود دارد.
عرب با بیان 350 خانواده نیازمند مددجویان تحت پوشش انجمن حمایت زندانیان هستند و از کمکهای مالی، حمایتی و آموزشی این انجمن بهره میبرند یادآور شد: متاسفانه خدمات شایان توجه این انجمنها آنچنان که باید به مردم شناسانده نشده و به همین دلیل از اهالی رسانه استان میخواهم نسبت به این موضوع آگاهیرسانی لازم را داشته باشند تا خانوادههای بیشتری از این خدمات بهرهمند شوند.
وی، از اهتمام اداره کل متبوع خود برای کمک به اشتغال اعضای خانواده زندانیان نیازمند خبر داد و گفت: با پیگیری انجمنهای حمایت زندانیان در سطح استان، تا پایان سال اقدامات خوبی به منظور اشتغال همسران و فرزندان مددجویان تحت پوشش به انجام خواهید رسید.
عرب حرفهآموزی و اشتغال پایدار را از مهمترین برنامههای اصلاح و تربیت در زندانها دانست و ابراز کرد: کسب مهارتهای شغلی توسط زندانیان، ضمن کاهش آسیب رفتارهای پرخطر در زندانها، پس از آزادی نیز فرصت اشتغال به کار و کمک به معیشت خانواده را برای آنان فراهم میکند.
مدیر کل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان تصریح کرد: پارسال با تدابیر ماخوذه، ۵۵ نشست تخصصی روانشناسی با فرزندان زندانیان، همسران آنها و خانواده هایشان برگزار شده تا از این راه بتوانیم آموزش های مهارتی مخصوص شرایط خاص خانواده های زندانیان را با هدف جلوگیری از بزهکاری نونهالان و نوجوانان، را ارائه دهیم که خوشبختانه در این راستا موفقیت های خوبی نیز به دست آمده که نمونه آن استقبال بسیار خوب خانواده ها از این امر است.
وی افزود: ارائه مشاوره به زندانیان و خانواده هایشان در موضوعات مختلف به خصوص روانشناسی و همچنین جلوگیری از فروپاشی خانواده زندانیان از دیگر اقدامات تامینی است که اداره کل زندان های استان سمنان آن را در سطح چهار شهرستان استان صورت می دهد.
46نفر از مددجویان زندانهای تابعه استان حافظ قرآن از یک جزء تا 30 جزء میباشند
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی، تربیتی استان سمنان با بیان اینکه آموزش خانواده زندانیان نیز در دستور کار زندانها قرار دارد، ابراز داشت: در سال گذشته، چندین کارگاه آموزشی در 9 عنوان ویژه خانواده مددجویان برگزار شده و بیش از دوهزارو763 نفر آموزش دیدهاند.
عرب اضافه کرد: در سال جاری نیز با توجه به کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان، قرار است یک هزارو240 نفر از مددجویان با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان در رشتههای مختلف مورد آموزش قرار بگیرند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی، تربیتی استان سمنان با اشاره به عملکرد فرهنگی و اقدامات صورت گرفته در حوزه اصلاح و تربیت در زندانها گفت: با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و با برگزاری کلاسهای آموزشی، 46 نفر از مددجویان زندانهای تابعه استان حافظ قرآن از یک جزء تا 30 جزء میباشند که 43 نفر از این تعداد در مسابقات کشوری شرکت داشتهاند و برخی حائز مقام شدهاند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 20 نفر از زندانیان استان در سطح آموزش عالی مشغول تحصیل بودهاند، ادامه داد: 47 نفر نیز در مقاطع مختلف تحصیلی در کلاسهای آموزش از راه دور و 15 مددجو در دوره نهضت سوادآموزی شرکت داشتند.
عرب با اشاره به اینکه اداره کل زندانها و اقدامات تأمینی، تربیتی استان سمنان برنامههای فرهنگی ویژهای را با محوریت قرآن و نماز برای زندانیان اجرا کرده است؛ اظهار داشت: در سال گذشته یک هزارو200 نفر در کلاسهای قرآنی، بیش از دو هزار نفر در کلاسهای عقیدتی و دوهزارو21 نفر از زندانیان در کلاسهای مهارتهای اساسی زندگی آموزش دیدهاند.
وی با اشاره به افزایش کتاب در کتابخانههای زندانهای تابعه در سال گذشته تصریح کرد: با تجهیز و افزایش تعداد و عناوین کتابها، در سال گذشته بیش از 15 هزار جلد کتاب جهت بهرهمندی مددجویان در کتابخانه زندانهای استان که همه آنها مشارکتی میباشند موجود بوده است.
491 زندانی استان سمنان نیز به مناسبتهای مختلف مشمول عفو شدهاند
عرب از اعطای بیش از 9هزارو500 مورد نفر مرخصی روزانه به زندانیان استان سمنان در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: یک هزارو24 زندانی نیز از تخفیف مجازات، آزادی مشروط و تعلیق مجازات استفاده کردهاند و 491 زندانی نیز به مناسبتهای مختلف مشمول عفو شدهاند.
عضو شورای قضایی استان سمنان با بیان اینکه در سال 95، به طور متوسط روزانه 650نفر از زندانیان محکوم استان در کارگاههای داخل زندان و یا در شرکتها و تولیدیهای خارج از زندان اشتغال داشتهاند خاطرنشان کرد: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته در شورای حرفهآموزی و اشتغال زندانهای استان، بنا داریم تعداد زندانیان شاغل را تا پایان سال جاری به حداقل 750 نفر افزایش دهیم.
وی به برگزاری چهار جشن گلریزان در شهرستانهای مخلف استان سمنان نیز اشاره کردو افزود: در این جشنها، بیش از 635 میلیون تومان به صورت نقدی و تعهدی به آزادسازی 114 زندانی جرائم غیرعمد موجود در استان کمک شده است.
عرب با بیان عملکرد ستاد دیه استان سمنان ابراز کرد: در یکساله گذشته 68 نفر از زندانیان غیرعمد استان با مجموع بدهی بیش از 31 میلیارد ریال توسط ستاد دیه آزاد شدهاند که بخشی از مبالغ پرداخت شده از محل کمکهای خیرین استان بوده است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی، تربیتی استان سمنان ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال نیز 17 زندانی غیرعمد با مجموع بدهی بیش از 726 میلیون تومان آزاد شده و به نزد خانواده خود بازگشتهاند.
نظر شما