یکی از راه های توسعه بهینه روستاها افزایش فعالیت های فرهنگی  است

خبرگزاری شبستان: فرماندار کمیجان گفت: یکی از راه های مهم توسعه بهینه مناطق روستایی توسعه عبادت و افزایش فعالیت های فرهنگی مبتنی بر ارزش های اسلامی است.

سیامک سلیمانی، فرماندار کمیجان و مدیرکل اسبق دفتر امور روستایی استانداری مرکزی در خصوص برگزاری مراسم افتتاحی ها تابستان 96 به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: توجه به روستاها فی نفسه کار خوبی است زیرا نگاه اکثر مسئولان شهر محور بوده و این قضیه از دهه 40 بعد از اصلاحات ارضی که اساس کار روی توسعه شهرها گذاشته شد، اتفاق افتاد.

 

وی افزود: روستاها ویژگی های خاصی از لحاظ فرهنگی دارند خصوصا خانواده های روستایی که محور تولید و انتقال مواریث در خرده فرهنگ ها هستند به عنوان مثال یک مادر روستایی در کنار قالیبافی یا انواع صنایع دستی دیگر کارهای مختلف دیگری را انجام می دهد که به نوعی خرده فرهنگ ها را به کودک خود انتقال می دهد.

 

فرماندار کمیجان  ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری مراسم افتتاحیه اوقات فراغت به طور نمادین در یک روستا به همت ستادعالی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: امید است مسئولان برگزاری این مراسم نگاه شهری را وارد روستا نکنند و چنانچه قصد انجام کار فرهنگی است صرفا با در نظر گرفتن ویژگی خاص خود روستا، بازنگری و تعریف آن ویژگی، کار انجام شود و از کارهای ویترینی براساس نگاه خودمان پرهیز کنیم.

 

سلیمانی اظهار کرد: برگزاری این گونه همایش ها فرصت بسیار مغتنمی است که ما بتوانیم توجه خاصی به بخش روستا و عشایر که نقش فعالی در اقتصاد ملی، اقتدار ملی و در بحث عزت آفرینی دارند بپردازیم.

 

وی انجام برنامه های مختلف فرهنگی را در روستاها نوید بخش افق خوبی برای توسعه کشور دانست و اظهار کرد: توسعه شهری و روستایی جدای از هم نیستند قطعا توسعه روستا مخصوصا با در نظر گرفتن هویت بخشی به روستا، روی توسعه شهرها اثرگذار است.

 

این مقام مسئول ادامه داد: نوآوری در حوزه فرهنگ برحوزه های دیگر هم تاثیر دارد این موردی است که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری روی آن تاکید داشتند که اگر فرهنگ درست بشود همه امور هم اصلاح می شود.

 

مدیرکل اسبق دفتر امور روستایی استانداری مرکزی گفت: براساس نگاه های شهری که در گذشته مسئولان داشتند متاسفانه سبقه کار فرهنگی در روستاها ضعیف بود ولی چند سال اخیر رسیدگی های فرهنگی به روستاها بیشتر شدهمانند معرفی روستای دوستار کتاب در روستا که تاثیر مطلوبی بر وضعیت فرهنگی و مطالعه مردمان روستاها داشت.

 

سلیمانی کار فرهنگی در روستاها و حتی شهرها را حول محور مسجد اثرگذارتر تلقی کرد و افزود: مهمترین رویکرد فرهنگ دینی ما در مساجد انجام می شود و همه ارکان مسجد باید روی این قضیه واقف باشند  و با عجین تر شدن و الگوسازی هم افزایی ایجاد کنند.

 

لازم به ذکر است، افتتاحیه کشوری طرح تابستانی اوقات فراغت ستاد عالی کانون های مساجد کشور تحت عنوان آسمانی ها در روستای کارمزد شهرستان سوادکوه استان مازنداران در 15 تیر برگزار می شود.

 

 

کد خبر 638573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha