لزوم فرهنگ سازی برای پرداخت عوارض شهری

خبرگزاری شبستان: معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص پرداخت عوارض از سوی مردم تاکید کرد و گفت: تنها ۲۵ درصد مردم عوارض نوسازی و ۲۰ درصد مردم عوارض خودروی خود را پرداخت می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، مهندس محمدحسن اسدی، معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز امروز(10تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مشکلات عمده کشور به مشکلات مالی بازمی گردد، گفت: در سال 84 میزان بودجه شهرداری شیراز 230 هزار میلیارد ريال بود اما در سال 92 این رقم به یک هزار و 940 میلیارد ريال رسید.

 

وی با اشاره به مهاجرپذیر بودن کلان شهرها به خصوص شیراز، یادآور شد: مهاجرین هیچ مشارکتی در توسعه شهرها ندارند.

 

مهندس اسدی با یادآوری این مطلب که در دولت ها، شهرداری ها محلی از اعراب ندارند، اظهار داشت: در آینده نزدیک پاشنه آشیل دولت ها، شهرداری ها خواهند بود و آینده خوبی در انتظار شهرداری ها نیست.

 

وی، یکی از مشکلات شهرداری ها را شهردار تهران و مسئله رئیس جمهور شدن شهرداران تهران خواند و تاکید کرد: هرکس شهردار تهران می شود باید با بانگ بلند بگوید «نمی خواهم رئیس جمهور شوم»، چرا که در دولت گذشته مجلس دولت را موظف کرد تا پولی را برای مترو کلان شهرها اختصاص بدهد، چون بخش عمده این پول به شهرداری تهران می رسید و شهردار تهران هم می خواست به پاستور برود و رقیب دیگری محسوب می شد، این پول محقق نشد.

 

معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اضافه کرد: در مدت گذشته با رکود ساخت و ساز و رکود اقتصادی مواجه بودیم اما توانستیم به خوبی شهر اداره شود به گونه ای که مردم از دگرگونی در شهر بسیار راضی و خشنودند.

 

اسدی تاکید کرد: 150 هزار میلیارد ريال کار عمرانی در مدت 6 سال انجام شد به نحوی که درآمد حاصل از دریافت عوارض 40 هزار میلیارد ريال بود.

 

وی، اجرای پروژه ها در شیراز را در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: هیچ قرارداد غیرضروری در شهر بسته نشده است.

 

معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با یادآوری این مطلب که سرانه فضای سبز در شهر شیراز 18 مترمربع بود که اکنون به 23 مترمربع افزایش یافت، افزود: احداث سراهای مهربانی، فرهنگسراهای متعدد، ایجاد هفت هزار واحد پارکینگ در شهر و بهره برداری از آرامستان بزرگ احمدی که تا صدها سال می تواند دفن اموات را پوشش دهد، از کارهایی بود که در ذهن مردم باقی خواهد ماند.

 

اسدی اظهار داشت: در سال 90 بدجه شهرداری 6 هزار و 370 میلیارد ريال بود که امروز به 32 هزار و 800 میلیارد ريال رسیده و وابستگی شهرداری شیراز به پول عوارض از 47 درصد به 30 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

وی گفت: شهر شیراز با چند شهر جهان خواهرخواندگی دارد و این خواهر خواندگی هیچ ارتباطی با سرمایه گذاری خارجی ندارد.

 

اسدی، بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص پرداخت عوارض از سوی مردم تاکید کرد و افزود: سهم بودجه از عوارض در تورنتوی کانادا، 45 درصد اما در شیراز هفت دهم درصد است، شهرداری هرگز از قوه قهریه برای دریافت عوارض، استفاده نکرده است و شهرداری سالانه نزدیک به 200 مرتبه زباله ها را در هر خانه ای جمع آوری می کند اما تنها 25 درصد مردم عوارض نوسازی را پرداخت می کنند، این درحالی است که برای بیش از 500 هزار خودرویی که در شیراز است، تنها 20 درصد مردم عوارض خودروی خود را پرداخت می کنند.

 

 

 

کد خبر 638803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha