به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عقربه های ساعت روی ۲۰:۱۱ شنبه شب ( ۱۰ تیر) ایستاده اند که خبر درگذشت یکی از خیران نام آشنای کشورمان مخابره می شود. مردی که با صلابت و استوار در تمام دوران زندگی اش در هر کسوت و مقامی که بوده، همه هدف و اندیشه اش خدمت به محرومان و نیازمندان بوده است و در این راه نیز همواره پیشگام بوده است.
این مرد خستگی ناپذیر را آخرین بار در ضیافت افطاری که با حضور جمعی از خیرین سلامت و نمایندگان مجلس و دست اندرکاران حوزه سلامت برگزار شده بود، دیدم. امید در چشمانش موج می زد و از فرصت دورهمی صمیمی ضیافت افطار که ۲۹ خرداد ماه سال جاری برگزار شده بود، استفاده می کرد تا نمایندگان مجلس را برای همراهی بیشتر با خیرین سلامت و در راستای بهبود سلامت محرومان و نیازمندان جامعه مجاب کند.
چه در زمانی که سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) بود و چه به عنوان دبیرکل مجمع خیرین سلامت، همواره تلاش کرد تا مشکلی از محرومان و نیازمندان جامعه حل کند، حال مشکل در زمینه معیشتی بود یا در بخش سلامت و بهداشت.
امروز جامعه خیرین و نیکوکاران کشور، یکی از شخصیت های محبوب و خدمتگزار خود را از دست داده است، سید رضا نیری نامی آشنا در تاریخ مبارزات انقلابی و فعالیت های خیرخواهانه که برای بهبود معیشت و سلامت محرومان و نیازمندان جامعه همواره پیشگام بود.
سید رضا نیری، نامی آشنا در تاریخ مبارزات انقلابی است که قیام پانزده خبرداد ورامین با نام وی پیوند خورده است. سیدرضا نیری که در سال 1314 در خانواده ای مذهبی از خاندان سادات منطقه مرانک چشم گشوده است، در نوجوانی به همراه خانواده در پیشوا ورامین سکنی می گزیند.
مهاجرت به تهران و ساکن شدن در یکی از محلات مذهبی اطراف بازار تهران، زمینه ای فراهم می کند تا با مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد حسین زاهد امام جماعت مسجد محل آشنا شود و زندگی اجتماعی و سیاسی وی وارد فصل جدیدی شود.
سیدرضا از نمازگزاران فعال مسجد محل در محضر عالم ربانی آیت الله محمدحسین زاهد به شاگردی و کسب علم می پردازد به گونه ای که آموزه های مکتب عالم ربانی نقش بسزایی در تکوین شخصیت سیدرضا ایفا می کند.
پس از رحلت آیت الله زاهد، با راهنمایی حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره)، آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حق شناس راه ایشان را ادامه می دهد. در این میان درایت، ایمان و حضور فعالانه سیدرضا نیری در فعالیت های دینی، وی را از افراد مورد وثوق و اعتماد آیت الله حق شناس تبدیل می کند به طوریکه این عالم بزرگوار را در سفر به قم و حضور در محضر مراجع عظام تقلید حضرت آیت الله بروجردی و حضرت امام خمینی (ره) همراهی می کند.
دوران جوانی سیدرضا نیری با رویدادها و حوادث بسیار مهمی از تاریخ مبارزات ملت مسلمان و انقلابی ایران با مصادف می شود که از آن جمله می توان به تداوم مبارزات فداییان اسلام، آغاز نهضت عظیم حضرت امام خمینی (ره) و تشکیل گروه مبارزه موتلفه اسلامی (با هدایت روحانیت مبارز به ویژه شهیدان مطهری و بهشتی) اشاره کرد.
تشکیل موسسه فرهنگی و رفاهی با همراهی شهيد مظلوم آيت الله دكتر شهيد بهشتي، شهيد باهنر، حضرت آيت الله خامنه اي و مرحوم هاشمي رفسنجاني و شهيد رجايي و مرحوم حاج حبيب الله شفيق و برخي از خيرين بازار برای حمایت از خانواده های شهدای قیام 15 خرداد و زندانیان انقلابی، حمايت مادي از اعتصابيون صنعت نفت و ساير اعتصابيون به همراهي جمعي از مبارزين و خيرين، مشاركت فعال در ترويج، تكثير و و پخش پيامها و اعلاميه هاي حضرت امام، شركت فعال در وقايع 17 شهريور سال 1357 ، عضویت در کمیته استقبال از امام خمینی (ره) و مسئول پشتیبانی از جمله فعالیت های سیدرضا نیری در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سیدرضا نیری به همراه جمعی از یاران دیرین امام نظیر حبیب الله عسگراولادی و ابوالفضل حیدری، پس از صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره)، کمیته امداد امام خمینی را در اسفند ماه 1357 تاسیس می کند. خدمات ارزنده وی به محرومان و افراد کم بضاعت جامعه، در مدت طولانی مدیریت بر کمیته امداد امام (ره) از وی چهره آشنایی در خدمت به محرومان به تصویر کشید.
اقدامات خیرخواهانه سیدرضا نیری با تشکیل مجمع خیرین سلامت کشور در مرداد ماه سال 86 گسترده تر می شود و عرصه خدمت رسانی خود را به حوزه سلامت و کمک به بیماران نیازمند جامعه توسعه می دهد.
مجمع خیرین سلامت برای شناسایی و ساماندهی خیرین سلامت کشور و برنامه ریزی برای بهره گیری صحیح از کمک ها، مشارکت های مردمی و هدایت کمک ها به اولویت های ملی در حوزه سلامت تشکیل شد.
سیدرضا نیری در سمت دبیرکلی مجمع خیرین سلامت تلاش می کند تا اقدامات ارزنده ای در قالب مجمع خیریه سلامت ارائه کند و در این راستا اقدامات متعددی انجام می دهد که از آن جمله می توان به احداث، تکمیل، ترمیم و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی کشور، همیاری در اداره و توسعه برنامه های مراکز آموزشی، درمانی ، تحقیقاتی و پژوهش، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه و حمایت معنوی و قانونی از فعالیت های مؤسسات خیریه در بخش سلامت کشور شناسایی نیازهای مناطق محروم کشور در زمینه نیازهای بهداشتی و درمانی، شناسایی سازمان ها، مؤسسات، ارگان ها و هسته های علاقه مند به امور عام المنفعه، شناسایی و برقراری ارتباط نظام مند با پزشکان نیکوکار، مؤسسات و خیریه های بهداشتی، درمانی و دارویی، شناسایی خیرین داخل و خارج از کشور اشاره کرد.
سیدرضا نیری که به واسطه اقدامات خیرخواهانه اش به «پدر محرومان کشور» شهرت یافته است، لحظه ای از خدمت به محرومان بازننشست و برای بهبود معیشت و سلامت نیازمندان و محرومان جامعه تلاش کرد. سرانجام پس از یک دوره زندگی باعزت و توام با نیکی، شنبه شب ( 10 تیر) در سن 82 سالگی دار فانی را وداع گفت.
نظر شما