خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران بزرگترین برنده و عربستان بزرگترین بازنده جنگ سوریه، ایران و توتال، در آستانه امضای یک قرارداد تاریخی، تاسیس شبکه فارسیزبان عربستان علیه ایران در یوتیوب از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران بزرگترین برنده و عربستان بزرگترین بازنده جنگ سوریه
«مردخای کیدار» مستشرق شناخته شده اسرائیلی و کارشناس امور خاورمیانه که به مواضع خصمانه با امت عربی و اسلامی معروف است، در مقالهای به آنچه فعالیت و نفوذ رو به رشد ایران در منطقه خاورمیانه و خطر آن برای رژیم صهیونیستی نامیده، پرداخت.
وی در مقاله خود در وبگاه « MivzakLive» مدعی شد: ایران از فرصت نیتهای بد دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا و اولویت بندی دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید این کشور استفاده کرد و به یک برنده واضح در جنگ سوریه تبدیل شد؛ هیچ کسی در جهان نمی تواند ارتش ایران را از سوریه بیرون کند و اسرائیل، اروپا و آمریکا باید این حقیقت را بفهمند که ایران اکنون بر بخشهای بزرگی از عراق، سوریه و لبنان مسلط شده است.
کیدار سپس اعلام کرد: حزب الله اکنون از طریق زمینی با ایران در ارتباط است و این همان دلیل اعتماد به نفس سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله در برابر اسرائیل است؛ اسرائیلی که در راستای دفاع از شهروندانش در برابر تکتیراندازهای حزب الله ، قصد ایجاد دیوار بتنی در داخل اراضیاش را دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: برآورد کنونی بسیار با دو سال قبل متفاوت است، اکنون به جای سوریه، ایران را در همسایگی مستقیم خود میبینیم. حزب الله در حال حاضر فقط یک جنبش در لبنان نیست بلکه بازوی مهم و قوی ایران به شمار میرود که تهدیدی به فاصله بسیار کم است.
کیدار سپس نوشت: انتظار میرود بشار اسد رئیسجمهور سوریه به زودی اعلام پیروزی کند و این همزمان با پیروزیهای گروههای وابسته به ایران در لبنان، یمن و عراق است تا عربستان ، بزرگترین بازنده در این نبردها باشد؛ وی سپس پیشبینی کرد عربستان حداکثر طی 5 سال آینده ورشکسته شود.
این مستشرق اسرائیلی در ادامه اعلام کرد پس از نبرد حلب (بازپس گیری حلب توسط ارتش سوریه) فقط شهر رقه پایتخت خودخوانده دولت داعش میماند و امکان سقوط موصل، به سقوط رقه نیز خواهد انجامید؛ مهمترین عامل آن است که ارتش سوریه موفق شد روحیه خود را باز پس گیرد و انتظار میرود اسد طی چند ما آینده پیروزی خود را بر همه گروهکها از جمله داعش، ارتش آزاد و غیره اعلام کند.
در ادامه گزارش کیدار آمده است: پیروزی منطقهای ایران نتیجه چند عامل است که کفه ترازو را به نفع ایران و به ضرر عربستان سنگین کرد؛ در مقدمه این عوامل نقش سازندهای است که روسیه به خاطر اسد «متحد ایران» بازی کرد.در مقابل واشنگتن نقش تماشاکننده داشت بدون اینکه تعهداتش در خصوص تسلیح معارضان سوری به عنوان متحدان عربستان یا تهدیداتش علیه اسد در صورت استفاده از سلاح شیمیایی را عملی کند .
عاملی دیگری که به ایران کمک کرد «توافق هستهای» بود و سومین عامل «رفتارهای کشورهای اروپایی» بود؛ رفتارهایی که طی دو سال گذشته ثابت کرد تنها موضوعی که برای آنها مهم است حجم پولهایی است که پس از رفع تحریمها میتوان در ایران سرمایهگذاری کرد و اما چهارمین عامل «وضعیت بد اقتصادی» عربستان است؛ قیمتهای نفت کاهش یافته و چه بسا طی سال های آینده ادامه یابد و به شکلی موازی ریخت و پاشهای عربستان برای دوستانش رو به افزایش است و عربستان در کمتر از 5 سال ورشکسته خواهد شد.
در پایان این گزارش آمده است وضعیت فعلی حاکی از آن است که ایران بزرگترین برنده جنگ سالهای اخیر (جنگ سوریه) است و عربستان بزرگترین بازنده.
عربستان و اسرائیل برای مقابله با ایران، بههم نزدیک شدند
«یوسی ملمان» تحلیلگر ارشد امنیتی اطلاعاتی صهیونیست طی یادداشتی در «میدلایستآی» تصریح کرد رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی سطح تماسهای خود را طی سالهای اخیر با هدف مقابله با ایران افزایش دادهاند.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به دشمنی اسرائیل و عربستان با ایران و ادعای اینکه ایران برای ایجاد «هلال شیعی» در خاورمیانه تلاش میکند، آمده است: «بر اساس ضربالمثل قدیمی "دشمن دشمن من، دوست من است" دو دولت (اسرائیل و عربستان) سطح تماسهای خود را افزایش دادند اگرچه بیشتر آنها مخفیانه بوده است.»
ملمان با بیان اینکه عربستان و رژیم صهیونیستی بر پایه منافع مشترک و جهت متوقف کردن برنامه هستهای و گسترش تسلط ایران بر منطقه، به هم نزدیک شدهاند، مینویسد: «درپی این چشمانداز استراتژیک، مقامات نظامی، دولتی و اطلاعاتی اسرائیل با همتایان سعودی خود دیدار کردند.»
وی همچنین از دیدارهای متعدد رؤسای مختلف سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» با رئیس شورای امنیت ملی عربستان خبر داد.
این تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد اظهارات مبهم «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و دیگر مقامات درباره منافع مشترک با کشورهای عربی، «ارجاعات رمزگذاری شده» برای عربستان، امارات عربی متحده، بحرین، عمان و حتی قطر است.
ملمان در ادامه به طرح رژیم صهیونیستی جهت اتصال یک خط آهن از طریق اردن به عربستان، قطر، عمان و سپس امارات اشاره کرده و افزود اسرائیل از این طریق مذاکراتی را با اردن انجام داده و میخواهد با دیگر کشورها نیز جلساتی را آغاز کند.
وی با بیان اینکه از دیدگاه رسمی در برخی کشورهای عربی، اسرائیل هنوز یک دشمن است، نوشت اما محصولات کشاورزی، اطلاعاتی، سایبری و فناوریهای امنیتی اسرائیل به بحرین، عمان، قطر، امارات و عربستان صادر میشود.
مهر:
نشست منافقین یک خیمه شب بازی است
«سوزان مالونی» کارشناس اندیشکده بروکینگز حضور برخی سیاستمداران آمریکایی در نشست منافقین را اقدامی سطح پایین خواند.
این کارشناس در حساب توئیتر خود با اشاره به حضور برخی سیاستمداران آمریکایی در این نشست، نوشت: این اقدام فراتر از بی معنی بودن است. این یک خیمه شب بازی است و گینگریچ، گولیانی، بولتون و لیبرمن چه ارزان جایگاه خود را برای فرقه مجاهدین خلق به حراج گذاشتند.
نشست سالانه منافقین روز گذشته در پاریس برگزار شد و در آن برخی سیاستمداران آمریکایی همچون لیبرمن و بولتون و معارضین خارج نشین سوری حضور داشتند و خیال های واهی خود را در مورد نظام ایران مطرح کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
بلومبرگ: ایران و توتال، در آستانه امضای یک قرارداد تاریخی
بلومبرگ با انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: ایران قصد دارد روز دوشنبه یک قرارداد رسمی را با شرکت نفت و گاز فرانسوی «توتال» و شرکت ملی نفت چین به امضا برساند تا بدین ترتیب سهم خود را از بزرگترین میدان گازی جهان افزایش دهد. براساس گزارش بلومبرگ، این قرارداد نخستین سرمایهگذاری یک شرکت بینالمللی انرژی در ایران پس از لغو تحریمهای هستهای خواهد بود.
توتال و شرکت ملی نفت چین نوامبر گذشته پیشنویس قراردادی به ارزش 4.8 میلیارد دلار را برای توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی را با شرکت ملی نفت ایران به امضا رساندند. «پاتریثک پویان»، مدیر عامل اجرایی شرکت توتال، برای امضای قرارداد نهایی به تهران سفر خواهد کرد.
طبق پیشنویس قرارداد نوامبر، میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین تغذیه کنندگان گاز در جهان است. با این حال، شرکتهای بزرگ بین المللی از قبیل «رویال داچ شل» و «بی پی» به دلیل عدم اطمینان از قراردادها، سنگاندازیهای دولت آمریکا درخصوص روابط اقتصادی دیگر کشورها با ایران و کاهش بهای جهانی انرژی، نسبت به سرمایه گذاری در این کشور مردد هستند.
سهم شرکت توتال از پروژه پارس جنوبی، 50.1 درصد و سهم شرکت ملی نفت چین 30 درصد است. در حالی که سهم پتروپارس ایران از این پروژه تنها 19.9 درصد است.
تاسیس شبکه فارسیزبان عربستان علیه ایران در یوتیوب
دو گروه از جوانان سعودی در اقدامی غرضورزانه اقدام به راهاندازی شبکههایی در سایت یوتیوب کردهاند که به انتشار اخبار کذب علیه ایران در کنار پوشش اخبار تروریستها میپردازد.
این دو شبکه سعودی برای تخریب چهره ایران در منطقه، اخباری از گروههای افراطگرا و تروریستی را در کنار اخبار ایران قرار دادهاند. بنیانگذاران این دو شبکه مدعی شدند هدف آنها آگاهی دادن به مردم درباره خطر افراطگرایی و بیان نقش ایران در چالشهای منطقهای و حمایت از تروریسم جهانی است.
در حالیکه عربستان از سوی غالب رسانهها و کارشناسان غربی به عنوان منبع اصلی تروریسم شناخته میشود، جوانانی که این شبکهها را تاسیس کردهاند، مدعیاند برای حفاظت از امنیت کشورشان چنین کاری انجام دادهاند!
یکی از این دو شبکه برنامههای خود را به زبان فارسی پخش میکند. در این شبکه ادعا میشود بحرانهای اجتماعی عمیقی در ایران وجود دارد و ایران کشوری فقیر و دچار عقبماندگی تحصیلی و بهداشتی نشان داده میشود!
شبکه دیگر که به زبان عربی است نیز سیاست تخریب چهره ایران را دنبال میکند. اولین برنامه این شبکه بخشی از مصاحبه «محمدبن سلمان»، ولیعهد سعودی، را نشان میدهد که درباره روابط ایران و عربستان و همچنین نقش ادعایی تهران در ناامنیهای منطقه صحبت میکند.
راهاندازی شبکهای با هدف توهین و تخریب دیگر کشورها تاکنون در یوتیوب سابقه نداشته است؛ اما به نظر میرسد سعودیها بار دیگر با صرف هزینههای کلان موفق شدهاند در این اقدام غیرحرفهای و تفرقهانگیز پیشتاز باشند.
نظر شما