خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نمایش قدرت و افزایش قابلیتهای موشکی ایران با وجود تحریمهای آمریکا، تشکیل کارگروه ایران، ترکیه و روسیه برای مناطق کاهش تنش در سوریه، اظهارات گستاخانه جبیر درباره ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
نمایش قدرت و افزایش قابلیتهای موشکی ایران با وجود تحریمهای آمریکا
وبگاه سوئیسی «افیزیر» در گزارشی با عنوان «اهمیت حملات موشکی ایران به داعش» نوشت: "عملیات موشکی لیله القدر ایران" نشان داد که اینک این کشور قابلیت ضربه زدن به اهداف بیش از 650 کیلومتر را دارد و این موردی است که پیشتر ایرانیها در اواخر جنگ با عراق با آن مشکل داشتند. حال میتوان گفت آشکارا قابلیتهای موشکی ایران از آن موقع تاکنون با وجود تحریمهای بینالمللی و آمریکا پیشرفت کرده است.
وبگاه افیزیر نوشت: تهران با این حمله موشکی 2 هدف را دنبال کرد .نخست اینکه حمله تلافی جویانه علیه آنهایی بود که به پایتخت ایران حمله کردند و دوم نیز هشدار به آمریکا و رقبای ایران در منطقه بود.
بر این اساس، حمله تروریستی هفتم ژوئن به تهران این امکان را برای سپاه ایران جهت آزمایش موشکهای بومی خود برای نخستین بار در عرصه جنگ واقعی پدید آورد. این در حالی است که این کشور سالها قبل از موشکهای خود علیه مجاهدین (گروهک نفاق) در عراق و در حالیکه «صدام حسین» رئیس جمهور وقت این کشور میزبان آنها بود، استفاده کرد. البته موشکهای بکار رفته در آن حمله از نوع «شهاب» نسخه قدیمی بود که بیش از 150 کیلومتر بیشتر پرواز نمیکرد.
افیزیر با توجیه دلیل حمله موشکی ایران از بعد مسافت نوشت: از بعد هزینه و موثر بودن این عملیات لزومی نداشت که حمله به رقبایی چون داعش از صدها کیلومتر دورتر انجام گیرد. از لحاظ نمادین بودن نیز این حمله مسیر شایسته و مناسب برای نمایش امکان دسترسی ایران به اهداف مورد نظر بود.
این رسانه در ادامه با قیاس اقدام ایران و آمریکا و وجه اشتراک هر دو که نمایش قدرت بود، نوشت که شلیک پنجاه و نه فروند موشک «تام هاوک» آمریکا به سوریه نیز لزومی نداشت بلکه تنها نمایش قدرت بود .
در خاتمه این مطلب آمده است: حمله موشکی ایران به دیرالزور به خوبی همین مسئله یعنی نمایش قدرت را ثابت میکند. در حالیکه تهران به افزایش ، توسعه و آزمایش قابلیتهای موشکی خود مبادرت دارد و واشنگتن ایران را متهم به نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد میکند، این کشور از هر فرصتی برای نمایش قابلیتهای جدیدتر نظامی خوود به ناظران خارجی استفاده میبرد.
«هوشنگ آریانپور» دریادار پیشین نیروی دریایی ایران ساکن ویرجینای آمریکا نیز در گفتوگویی با بخش انگلیسی «صدای آمریکا» حملههای موشکی به مواضع داعش را موفقیتی بزرگ برای سپاه پاسداران ایران برشمرد.
دریادار آریانپور با بیان تبعات حملههای تروریستی داعش به تهران برای نیروهای امنیتی کشور گفت: «این حمله موشکی در زمانی مناسب رخ داد و پیروزی بزرگ برای سپاه انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود.»
دریادار آریانپور افزود که واکنش سریع مجلس ایران در تدوین این لایحه و شتاب در توسعه برنامههای موشکی بیانگر میزان تهدید همسایگان جنوبی ایران است که با آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور متحد شدهاند.
چتم هاوس: «پروسترویکای روحانی» در گروی حمایت اروپا است
اندیشکده انگلیسی «چتم هاوس» روز چهارشنبه در تحلیلی پیرامون عقد قرارداد دو میلیارد دلاری شرکت فرانسوی «توتال» جهت فعالیت در حوزه انرژی ایران نوشت: اشتیاق شرکت توتال در ورود به ایران پیامی مثبت به شرکتهای محتاط بینالمللی است که کنجکاو بازار ایرانند اما نگران سیاست مبهم آمریکا نیز هستند. در این میان بانکهای کوچک اروپایی که هیچکدام در آمریکا حضور ندارند، این معامله (توافق توتال) را مدیریت کرده و بدین طریق با دقت از خطرهای نقض تحریمهای آمریکا اجتناب خواهند نمود.
چتم هاوس نوشت: با تداوم عدم قاطعیت کنگره آمریکا درباره تحریمهای بعدی ایران که برای مهار فعالیتهای نظامی این کشور در سوریه و برنامه موشکی بالستیک طراحی شده، دولت «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران در پی عقد قراردادهایی با خطرپذیری پایین و جذاب چون توافق توتال خواهد رفت.
در ادامه این گزارش آمده است : لازم است برای موفقیت دولت روحانی توافقهایی در زمینه سرمایه گذاری بسیار گسترده در ایران و ارتباط بانکی این کشور با جهان صورت گیرد. اینک زمان آن رسیده که دولتهای اروپایی و شرکتهای بینالمللی مزاحمتهای آمریکا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را نادیده گرفته و ترغیب اصلاحات اقتصادی در تهران را موجب شوند.
این اندیشکده در خاتمه نوشت: انجام چنین کاری میتواند درها را به سوی تغییرهای سیاسی گستردهتر در تهران باز نماید. بدون حمایت گسترده اروپاییها، آنهایی که امید دارند روحانی بتواند پروسترویکا (بازسازی اقتصادی) را به ارمغان بیاورد، موقعیت منحصر به فرد کسب دستاورد اقتصادی گستردهتر برای تهران و منطقه را از دست میدهند.
مهر:
تشکیل کارگروه ایران، ترکیه و روسیه برای مناطق کاهش تنش در سوریه
نمایندگان ۳ کشور روسیه، ایران و ترکیه پس از مذاکرات آستانه موسوم به «آستانه ۵» در پایتخت قزاقستان با صدور بیانیه ای مشترک اعلام کردند که کارگروهی را با هدف نهائی کردن یک توافق درباره مناطق کاهش تنش در سوریه تشکیل داده اند.
در ادامه این خبر آمده است که ۳ کشور مذکور اعلام کرده اند که دور آتی مذاکرات آستانه (آستانه ۶) را در هفته پایانی ماه آگوست سال جاری میلادی (هفته اول شهریور ماه) برگزار خواهند کرد.
لازم به ذکر است، دور پنجم مذاکرات آستانه با هدف حل و فصل بحران در سوریه دیروز و امروز در پایتخت قزاقستان برگزار شده بود.
واشنگتن: در بیطرفی ایران در نظارت بر مناطق کاهش تنش تردید داریم
«استوارت جونز» (Stuart Jones) دیپلمات آمریکایی و نماینده این کشور در مذاکرات «آستانه» درباره حل بحران سوریه، در اظهاراتی با تکرار مواضع خصمانه کشورش در قبال تهران مدعی شد که واشنگتن درباره بی طرفی ایران به عنوان عضو ناظر بر مناطق کاهش تنش در سوریه تردید دارد.
وی که معاون خاورنزدیک وزارت خارجه آمریکا نیز به شمار می آید در ادامه با تأکید بر مطلع بودن کشورش از ایده ایجاد مناطق کاهش تنش در جنوب سوریه گفت: آمریکا در حال حاضر آمادگی گفتگو درباره امکان ایجاد مناطق کاهش تنش در جنوب سوریه را ندارد.
«استوارت جونز» در ادامه ادعا کرد: ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه از پتانسیل هایی برخوردار است؛ مشروط به اینکه بشار اسد و ایران به تعهدات خود پایبند باشند!
باشگاه خبرنگاران جوان:
اظهارات گستاخانه جبیر درباره ایران در کنفرانس خبری کشورهای تحریم کننده قطر
عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی در کنفرانس خبری چهار کشور تحریم کننده قطر در قاهره، در اظهاراتی گستاخانه ادعا کرد: ایران نخستین کشور در حمایت از تروریسم بوده و اقداماتش خارج از قوانین بینالمللی است.
وزیر خارجه رژیم آلسعود مدعی شد، ایران کشوری منزوی در جهان بوده و حمایت این کشور از قطر تعجب برانگیز نیست.
وی در ادامه اظهارات عجیب خود گفت: ما در صف نخست مبارزه با تروریسم و خشکاندن منابع مالی آنها هستیم و اقداماتی که علیه قطر اتخاذ کردیم تا زمانی که قطر سیاستهای خود را تعدیل نکند ادامه خواهد یافت.
الجبیر ادامه داد: امیدواریم ترکیه در بحران قطر موضع بی طرفانه اتخاذ کند.
نظر شما