به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر سعيدرضا جندقيان معاون امور دهیاری های کشور در آیین رونمایی از کتاب تاریخ ۶۰ ساله مدیریت شهری آران و بیدگل گفت: رهبر انقلاب برای توسعه معنایی جامع و کامل تعریف کرده اند که بر اساس این تعریف توسعه به معنای تعالی شأن انسانی است، و جامعه ای که شأن انسان در آن بیشتر رعایت شود توسعه یافته تر است.
نهادسازی و تغییر رویکردها دو امر لازم برای توسعه یافتگی
وی ایده پردازی اقتصادی و انسانی مرحوم دکتر حسین عظیمی آرانی اقتصاد دان برجسته کشور را راهگشای مسائل کشور خواند و گفت: دکتر عظیمی، نهادسازی و تغییر رویکردها را دو امر لازم برای توسعه یافتگی می داند.
معاون امور دهیاری های کشور در ادامه اظهار داشت: از دیدگاه این اقتصاددان برجسته، توسعه در اندیشه و بصیرت های نو شکل می گیرد، لذا در دنیای کنونی، توسعه وقتی شکل می گیرد که ذهن ها تغییر کند و متغیر ذهنی اضافه شود و اگر اینچنین نشود، عقب گرد داشته ایم.
نقش مهارت و گردشگری در توسعه انکار ناپذیر است
دکتر جندقیان با اشاره به اینکه در دنیای مدرن، همواره تکنولوژی های جدید در حال ظهور است، برنقش مهارت در توسعه تأکید کرد و گفت: در عصر تغییرات مستمر تنها یادگیرندگان، آینده را به ارث خواهند برد، مابقی در دنیایی زندگی می کنند که اصلا وجود خارجی ندارد.
وی در ادامه اظهار داشت: از نظر دکتر عظیمی همه چیز در دنیای مدرن تغییر می کند و تنها چیزی که تغییر نمی کند نیاز انسان به تفریح برای بازیابی است، لذا سرمایه گذاری در گردشگری متناسب با دین، فرهنگ و آیین نقش انکارناپذیری در توسعه دارد.
بیش از یک هزار و ۲۰۰ شهرداری کشور با مشکل درآمد روبرو هستند
معاون امور دهیاری های کشور با تأکید بر اینکه شهرداری ها باید خودکفا باشند و با درآمدهای پایدار اداره شوند گفت: یک هزار و ۲۴۷ شهر در کشور وجود دارد که از این بین، بیش از یک هزار و ۲۰۰ شهرداری با مشکل درآمد روبرو هستند.
جندقیان مهم ترین دلیل این امر را عدم تغییر رویکردها خواند و تصریح کرد: ما در کشور نهادسازی داریم اما هنوز رویکردها را تغییر نداده ایم و همچنان شهرها را به شیوه گذشته و مبتنی بر آزموده های قبلی اداره می کنیم و این رویکرد ما را در مسیر توسعه با مشکل مواجه کرده است.
وی خاطر نشان کرد: تا ۲۰ سال گذشته، تولید روزانه زباله در روستاها برای هر فرد نزدیک به 20 گرم بود در حالی که اکنون بیش از 375 گرم است و این مؤید این امر است که خدمات همیشه توسعه آفرین نیست و باید اندیشه را قوام دهیم و متغیرهای ذهنی را افزایش دهیم تا توسعه شکل گیرد.
جمعیت، تولید و هنر سه شاخصه جامعه متمدن
جندقیان با اشاره به اینکه ساختمان و ابزار مدیریت شهری تنها مظاهر مدرنیت است خاطر نشان کرد: از دیدگاه جامعه شناسان، جمعیت، تولید و هنر سه شاخصه جامعه متمدن است
وی به متوسط نرخ بیکاری ۱۲ و نیم درصدی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: شهرستان آران و بیدگل با نرخ زیر پنج درصد بیکاری یکی از بهترین نقاط کشور از لحاظ اشتغال است و این به دلیل فعالیت صنایع خصوصی با پشتوانه فکری قوی است در حالی که اگر می خواستیم با نرخ دولتی این شهرستان را به این جایگاه برسانیم باید حداقل ۲۰۰ سال بودجه دارایی را به این شهر تزریق می کردیم
مهندس محمدرضا اکرمیان منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر آران و بیدگل و یکی از نویسندگان کتاب تاریخ ۶۰ ساله مدیریت شهری آران و بیدگل نیز در این مراسم گفت: آنچه می تواند در یک مسیر اجتماعی، هویت را ماندگار کند، تکیه بر دانایی و دین مداری است.
وی در ادامه انجمن شهر و شهرداران، اعضای ادوار مختلف شوراهای اسلامی و نقش و حمایت های نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل تقدیر کرد.
یادآور می شود؛ آیین رونمایی از کتاب تاریخ ۶۰ ساله مدیریت شهری آران و بیدگل اثر تألیفی مهندس محمدرضا اکریمان و دکتر محسن صانعی، با حضور مسؤولان شهرستان آران و بیدگل در کانون فرهنگی شهید بنی طبا این شهرستان برگزار شد.
تجلیل از استاد احمد بهنیا، شهردار پیش از انقلاب آران وبیدگل، قرائت پیام دکتر سید جواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی، پاسداشت ۶۴سالگی شهرداری آران، ۶۳سالگی شهرداری بیدگل و ۴۱ سالگی شهرداری آران و بیدگل از دیگر برنامه های این مراسم بود.
نظر شما