حجت الاسلام والمسلمین رمضان محمدی، کارشناس مذهبی و مورخ در گفتوگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان درباره جایگاه و ویژگیهای شخصیتی حضرت حمزه سیدالشهدا عنوان کرد: وی شخصیت برجستهای داشت و جایگاه اجتماعی و نظامی بسیار مهمی داشت. او در ابتدا این موضوع را که به دین اسلام گرویده است مخفی نگاه میداشت، ولی بعد از آشکار شدن این دین و اعلام عمومی، از این موضوع پرده برداشت.
وی با اشاره به جایگاه و موقعیت اجتماعی بسیار مطلوبی که حمزه در قبیله قریش که از بزرگترین قبایل عرب بود، گفت: حضرت حمزه برای پیامبر اکرم(ص) از دل و جان مایه میگذاشت. زمانی که ایشان به دنبال هجرت پیامبر از مکه به مدینه، مهاجرت کرد، هر آنچه که از مال و تمکن داشت از دست داد. این اقدام وی یک فعالیت و جهاد شخصیتی، مالی و معنوی بود.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به حمایت اجتماعی حضرت حمزه از پیامبر اکرم، ادامه داد: گذشتن از مال، آن هم برای دین و حکومتی که نضج پیدا نکرده است، بسیار ارزشمند و بزرگ است. به همین دلیل بعد از این که ایشان در جنگ احد به شهادت رسید، پیامبر اکرم لقب سیدالشهدای شهیدان را به ایشان داد. این نامگذاری صرفاً نه از آن رو که ایشان در جنگ کشته شد، بلکه از آن جهت بود که ایشان ایثارگریهای بسیاری در این باره کرد. این در حالی بود که شخصیتهای بزرگی در جنگ به شهادت رسیدند، ولی به خاطر فعالیتها و جهادهایی که حمزه پیش از آن کرده بود، به این لقب نام گرفت.
وی از احترام بسیار پیامبر به عمویش حضرت حمزه اشاره کرد و گفت: وی دارای جایگاه والایی بود. زمانی که غلام وحشی به قصد کشتن او آمد، در نظر گرفت که پیامبر اکرم را نمیتواند به شهادت برساند چرا که ایشان علاوه بر اینکه جنگاور خوبی بودند، محافظینی را نیز در اطراف خود داشتند. حضرت علی(ع) نیز علاوه بر این موضوع، دقت بسیاری بر اطراف خود داشت. در این میان تنها حضرت حمزه بود که در ضمن جنگاوری، دقت بر اطراف خود نداشت.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه چنین مواردی را در دانشنامه حج نیز عنوان کرده است، افزود: پیامبر اکرم(ص) غلام حبشی را که مسلمان شده بود بخشیدند، ولی گفتند که جلوی چشم من نباش. آن غلام نیز انسان صالحی نبود و در نهایت به دلیل شرابخواری فراوان درگذشت.
نظر شما