هیچ محدودیتی در قرارداد نفتی توتال  برای استفاده از ظرفیتهای داخلی وجود ندارد

خبرگزاری شبستان: وزیر نفت با اشاره به تعهدات دولت در قراردادهای توتال گفت: در این قرارداد برعکس قردادهای فاینانس هیچ محدودیتی برای استفاده از ظرفیتهای داخلی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت با حضور در جلسه علنی امروز چهارشنبه 21 تیر مجلس در ارایه توضیحات در مورد قرارداد نفتی توتال گفت: در آبان سال 94 دولت مصوبه ای داشت که براساس ان نحوه اجرای قراردادهای نفتی الگوی و ساختار این قراردادها را تصویب کرد بعد از تصویب الگوی این قراردادها 10 تا 11 ماه ما مورد انتقاد منتقدان قرار گرفتیم که در این زمینه جلساتی با منتقدان داشتیم و آخرین جلسه ما نیز در محضر آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بود.

 

وی اظهار کرد: نهایتاً و پس از این موضوع مصوبات دولت براساس تصمیماتی که گرفته شده بود اجرایی شد و ده ماه قبل رییس مجلس نظر خود در مورد اینکه مصوبات با قانون مغایرت ندارد را اعلام کرد.

 

زنگنه ادامه داد: بعد از این ما مذاکرات خود را با شرکتهای داخلی و خارجی برای عقد قراردادها از سرگرفتیم و یکی از مواردی که مورد نظر ما بود عقد قرارداد در فاز 11 پارس جنوبی بود که در همین زمینه در بهمن 1394 یک یادداشت تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه امضا شد.

 

وزیر نفت ادامه داد: از نظر کارشناسان اقتصادی این نوع عملیات نوعی سرمایه گذاری خارجی محسوب می شود و هدف از عقد این قرارداد تولید 2 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از فاز 11 پارس جنوبی است.

 

وی تاکید کرد: با این قرارداد و بعد از 20 سال 290 میلیون بشکه میعانات گازی و 12 میلیون تن گاز مایع تولید می شود و ارزش این محصولات در 20 سال به 85 میلیارد دلار و در دوره عمری که ما در نظر گرفته ایم بالای 130 میلیارد دلار است.

 

وزیر نفت گفت: قرار است 30 حلقه چاه حفر شد، 2 سکو و تاسیسات مربوطه احداث و هزینه های خدمات مهندسی و راه اندازی نیز انجام شود.

 

زنگنه تاکید کرد: بعد از 3 سال از شروع کار فاز اول به مدار می آید و بعد از چند سال سکوی جدید با فشارافزایی و در زمانیکه تولید میدان قفل کرده است راه اندازی می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: هزینه حفاری در فاز 11 سی و یک میلیون دلار است که این هزینه نسبت به هزینه حفاری در فازهای 17 و 18 بسیار کمتر است و هزینه خط لوله در هر کیلومتر 3 لوله 32 اینچ 18/2 صدم میلیون دلار است.

 

وی با بیان اینکه برای اولین بار سکوی 20 هزار تنی در این فاز ساخته می شود گفت: ما یک سنت نیز در دوران سرمایه گذاری پرداخت نمی کنیم و سرمایه گذاری که انجام می شود با دوره بازپرداخت ده ساله است.

 

وزیر نفت با بیان اینکه مجموع تعهداتی که دولت در این مصوبه می دهد 12 میلیارد و 9 میلیون دلار است گفت: برخی دوستان می گویند دولت قراردادی بسته است که در طول 20 سال 50 درصد تولید میدان را باید پرداخت کند این در حالی است که تولید میدان پارس جنوبی و ارزش سالیانه آن بالای 5 میلیارد دلار است پس 1 میلیارد دلار کمتر از 20 درصد در اوج پرداخت است ولی ارزش تولید میدان در 20 سال بهره برداری 80 میلیارد دلار است یعنی حدود 14 درصد از کل قرارداد.

 

وی با اشاره به آثار زیست محیطی این قرارداد نیز خاطرنشان کرد: در طول اجرای این طرح 21 میلیون تن دی اکسید کربن کاهش می یابد که این برای ما بسیار باارزش است.

 

زنگنه تصریح کرد: این قرارداد برعکس قراردادهای فاینانس هیچ محدودیتی برای استفاده از ظرفیتهای داخلی ندارد و ما هیچ محدودیتی برای ارجاع کار به داخل نداریم و تمام این کار باید با حضور شرکت نفت و با مناقصه باشد و ما باید تلاش مستمر داشته باشیم که شرکتهای ایرانی در این مناقصه ها برنده شوند.

 

وی گفت: انتقال تکنولوژی در 4فتح برای اولین بار دیده شده است و ما برای آنها نیز موارد و سندهایی را دیده ایم.

 

وی ادامه داد: در هر قرارداد باید یک شرکت ایرانی باید یعنی شرکت اکتشاف و تولید است که برخی در این زمینه گفته اند شرکت های خارجی گرگ هستند و می خواهید گرگ زاده داخلی نیز تربیت کنید این در حالی است که ما قصدمان این است که شرکت های ایرانی در این زمینه توانمند شوند و در همین راستا 13 الی 14 شرکت داخلی را تایید صلاحیت کرده ایم و شرکت پتروپارس در اینجا شریک است.

 

وزیر نفت بیان کرد: سهم شرکت پتروپارس 3/9 و برای همین سهم نیز باید 5/1 میلیارد دلار پول بیاورد و اینکه برخی می گویند چرا سهم شرکت پتروپارس زیاد ندیده اید به این علت است که باید برای سرمایه گذاری این شرکت پول داشته باشد.

 

وی گفت: در اینجا یک توافقنامه بین پتروپارس و شرکت فرانسوی و چینی امضا شده است که پتروپارس در تمامی مراحل قرارداد حضور داشته باشد.

کد خبر 641323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha