به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مسجد مقدس جمکران، محمود پوروهاب، نویسنده و شاعر دست به قلم برده و روایتی از زندگی امام جعفر صادق(علیه السلام) را با پرداختی داستانی در «فواره گنجشکها» در منظر مخاطب قرار داده است.
شاگردان بسیاری نشستهاند و استاد مشغول بیان مسائل علمی و پاسخ دادن به پرسشهای شاگردان است. جمعیت کثیری از دانش و توان علمی استاد بهره میبرند و کرسی درس او یکی از مشهورترین و بزرگترین کرسیهای علمآموزی بوده است.
این تصویری است که اغلب از امام صادق(علیه السلام) ارائه شده و کمتر تصویر دیگری از رئیس مذهب شیعه و تلاشها و سیره ایشان ارائه شده است. اغلب بیان میشود که در واپسین لحظات عمر شریفشان اطرافیان را جمع کردند تا آنها را وصیت کنند و ایشان پس از تجمع خانواده و یاران میفرمایند: «به شفاعت ما نمیرسد هرکس نماز را سبک بشمارد.» در حالی که ایشان قریب به ۶۸ سال زیستهاند و سیره عملی ایشان حرفهای ناگفته بسیاری دارد و از این رو بیان آنها برای مخاطب عام به خصوص نوجوانان از اهمیت فوقالعادهای برخودار است.
محمود پوروهاب نویسنده و شاعر دست به قلم برده و روایتی از زندگی امام جعفر صادق(علیه السلام) را با پرداختی داستانی در «فواره گنجشکها» نوشته و بخشهایی که شاید کمتر بیان و تصویر شده را به رُخ خواننده بکشد. قسمتهایی از زندگی ایشان که بخش عمده آن تعاملات و مناسبات اجتماعی امام است.
هر چند با خوانش «فواره گنجشکها» خواننده ممکن است، کتاب مشهور استاد شهید مرتضی مطهری با عنوان «داستان راستان» را در یاد بیاورد. با این تفاوت که در «داستان راستان» علامه شهید مطهری داستانهایی از ائمه را در کنار هم آورده اما در «فواره گنجشکها» پوروهاب روایتهایی صرفا در ارتباط با حضرت جعفر بن محمد(علیه السلام) را در کنار یکدیگر قرار داده و دست خواننده را گرفته و با خود به مدینه و حیره برده است.
از نظر انتخاب و کنار هم قرار دادن روایتها نظم خاصی به چشم نمیآید و خواننده گاهی حضور زمان را در آنها حس میکند ولی در اغلب نقاط روایت کلی کتاب اثری از زمان به چشم نمیآید، اما محتوای روایتها تصویری واضح و صحیح از رئیس مذهب شیعه به خواننده ارائه میکند و از این منظر باید «فواره گنجشکها» را تحسین کرد که میتواند تصویری که تاکنون از امام صادق(علیه السلام) ارائه نشده را به خواننده نشان دهد. تصویری که در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ارائه نشده و لازمه حضور چنین آثاری همچنان احساس میشود.
پوروهاب در این کتاب غیر از بخشهایی که به ساحت امام معصوم ارتباط پیدا میکند در باقی بخشها دست به تصویرسازی و توصیف جزئیات زده و از این رو سبب شده که کتاب از حالت یک روایت خشک و بدون جذابیت به روایتی شیرین و روان تبدیل شود.
البته اطلاق کردن عنوان زندگی داستانی که بر روی جلد «فواره گنجشکها» قید شده چندان عبارت صحیحی نیست زیرا اثری از عناصر داستانی در این کتاب دیده نمیشود. امام نحوه بیان پوروهاب هر روایت را به یک قصه جذاب و شیرین تبدیل کرده که با ظرافت بیان شده است.
در مجموع کتاب «فواره گنجشکها» اثر محمود پوروهاب که انتشارات کتاب جمکران آن را منتشر کرده اثری است که میتواند آشنایی خوبی با زندگی و شخصیت امام جعفر صادق(علیه السلام) برای خواننده ایجاد کند.
این کتاب که به تازگی به چاپ دوم رسیده، در این نوبت انتشار با تغییراتی در طرح جلد روبرو شده و ناشر، کتاب را با دو طرح جلد روانه کتابفروشیها کرده است تا با قیمت ۵ هزار و ۳۰۰ تومان در دسترس خوانندگان قرار بگیرد.
نظر شما