به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،دکتر مسعود حاجی رسولی با بيان اينكه ورزش و اعتیاد رابطه مستقيمي با يكديگر دارند، گفت: ورزش نقش مهمي در پیشگیری از اعتیاد دارد، البته وقتی صحبت از ورزش به میان میآید منظورمان ورزش قهرمانی نیست بلكه پیشگیری خاص کودکان و نوجوانان منظور است، ما باید بازیهای بومی و محلی را احیا و در مدارسمان اين نوع بازيها را اجرا كنيم، خوشبختانه فدراسیون بازیهای بومی و عشایری داریم که میشود از آن کمک گرفت.
وي بيان داشت: ورزش همچنين نقش مهمي در درمان اعتیاد دارد، این همان کاری است که در کنگره 60 و در برخي کمپها در حال اجرا است، خود من به برخی کمپها رفتهام و آموزش دادهام كه چه ورزشی برای معتادان در حال ترک مناسب است و چه ورزشی مناسب نیست، چرا كه ورزش مناسب در درمان اعتياد بسیار موثر است.
مسئول مرکز تحقیقات سومصرف موادمخدر و اختلالات رفتاری دانشگاه آزاد اسلامشهر بيان داشت: ورزش در کاهش آسیبهاي ناشي از اعتياد موثر است، ما میدانیم که اعتیاد آسیبهای بدی از لحاظ فیزیکی، جسمی و اجتماعی بر معتاد وارد میکند؛ جسم تکیده و رنگ آن تیره میشود، لذا ورزش میتواند كمك كند تا رنگ چهره به حالت طبیعی برگردد و بدن از لحاظ عضلانی، جسمانی و تنفسی قوی شود.
حاجيرسولي ادامه داد: ورزش میتواند از لحاظ روانی كمك ميكند كه افسردگی و پرخاشگری كاهش يابد، به لحاظ اجتماعي نيز كمك مي كند كه بهبوديافتگان و يا معتادان منزوی در حال ترك در ورزشهاي همگاني حضور يافته و ديگر حس مردمگریزی و انزواطلبی نداشته باشند، در عين حال این کمک میکند كه ذهن اين افراد قانونمدار شود نه قانونگریز.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وجود اعتیاد در بین برخي ورزشکاران گفت: با کمال تاسف اعتیاد روند رو به گسترشی در بین ورزشکاران حرفهای و جوان كشورمان دارد، این ورزشکاران در اثر تلقینها و باورهای غلطی که برایشان به وجود آمده است، تصور ميكنند که بدون استفاده از داروهای نیروزا و ممنوعه و دوپینگی قادر به قهرمان شدن نیستند.
حاجيرسولي درباره انواع موادمخدر مصرفی در بین ورزشکاران بیان داشت: سه دسته از داروهای دوپینگی میتوانند با اعتیاد ورزشکاران رابطه داشته باشند. یک گروه داروهای آنابولیک استرویید هستند يعني داروهایی که بدنسازها مصرف میکنند، گروه دوم داروهای مخدر و مسکن و گروه سوم داروهای محرک مصرف میکنند.
وي افزود: برخي از ورزشکاران ما به علت کاهش وزن که اشتهایشان و وزنشان کم شود و به خاطر اینکه در عین حال انرژی زیاد داشته باشند معمولا سراغ متآمفتامینها میروند و بعد از یک مدتی این مواد محرک اثر تحریکی روی اعصاب مرکزی مغز میگذارد، در ابتدا انرژی کاذب به شخص مصرفکننده میدهد اما وقتی اثرات آن از بین میرود خوابآلودگی و کسلکنندگی و... از خود به جای میگذارد، لذا ورزشکاری که همیشه باید آمادگی داشته باشد به مصرف دوباره روی میآورد.
حاجيرسولي افزود: نکته خیلی مهم و عجیب درباره علل روی آوردن قهرمانان به مواد مخدر این است که قهرمانانی که به طور ناگهانی تمرینات ورزشی را کنار میگذارند بیشتر در معرض اعتیاد هستند، زیرا بدن ورزشکار در مواقعی که ورزش میکند شروع به تولید مواد شبه افیونی ایپوییدها میکند، این مواد در بدن همه وجود دارد اما وقتی ورزش میکنیم به طور طبیعی میزان این مواد در بدن بالا میرود.
وي ادامه داد: وقتی کسی ورزشکار حرفهای باشد، هر روز مقدار زیادي از این مواد در بدن تولید میشود و بدن به این مواد عادت میکند، وقتی ورزشکار به صورت یکباره ورزش را کنار بگذارد احساس میکند چیزی کم شده یا یک چیزی را از دست داده است او نمیتواند حدس بزند که ممکن است این از مواد مخدر درونی بدن خودش باشد و ممکن است در این حین با مواد مخدر آشنا شود و احساس کند کمبودش برطرف شده و متاسفانه باهمین مکانیزم بسیاری از قهرمانان به سمت اعتیاد کشیده شدهاند.
نظر شما