راههای رونق گرفتن فعالیت‌های تبلیغی در مساجد

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس در حوزه قرآنی بر لزوم بهره‌گیری از ابزارهای نو برای جذب و تقویت جلسات قرآنی تاکید کرد و گفت: برنامه‌های قرآنی مساجد با اطلاع‌رسانی و فعالیت‌های تبلیغی پررونق می‌شوند.

محمد رضا پورمعین در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با تاکید بر تقویت جلسات قرآنی مساجد، گفت: به اعتقاد من تبلیغ و اطلاع رسانی از برنامه ها و فعالیت های مساجد در حوزه قرآنی، اقدامی موثر در رونق این جلسات است زیرا زمینه ساز رغبت در مخاطب شود.

 

وی با تاکید بر بهره گیری از ابزارهای نو برای جذب و تقویت جلسات قرآنی خاطر نشان کرد:یکی از آسیب هایی که امروز جلسات قرآنی با آن مواجه هستند، این است که مسئولان این جلسات پیوند خوبی با فعالیت های تبلیغی روز ندارند و این آسیب جلسات قرآنی را تحت الشعاع قرار داده است.

 

دبیر جمعیت قرآنی استان تهران اظهار کرد: در گذشته برای تبلیغ برنامه های قرآنی مساجد از تابلو، پرچم، گفت و گوی رو در رو افراد علاقه مند به این جلسات دعوت می شدند، زیرا که برنامه های مساجد با اطلاع رسانی پر رونق و پرجاذبه می شوند. بنابراین لازم است، مسئولان و برنامه ریزان برنامه ها را با اخلاق، ادبیات و برخورد مناسب به مخاطبان اطلاع رسانی و در اجرای برنامه ها از نظم و انضباط لازم برخوردار باشند.

 

وی خاطر نشان کرد: برای برگزاری برنامه های مساجد از جمله برنامه های قرآنی، لازم است، ضمن اینکه برنامه پرمحتوا و از جاذبه های فردی و جمعی روبرو باشد تشویق و توجه به استعدادهای افراد هم مورد توجه قرارگیرد، بسیاری از  مساجد در برگزاری برنامه ها با کمبود امکانات روبرو هستند، به اعتقاد من، برای رونق و تقویت برنامه ها، اهالی مساجد، با کسبه محل و مراکز تفریحی و گردشگری ارتباط برقرار کنند و از امکانات و اختیارات آنها برای تشویق فعالان استفاده شود، تا همگان در امر ترویج و تبلیغ قرآن مشارکت داشته باشند.

 

این کارشناس قرآنی عدم تامین اعتبار و جلب مشارکت های مردمی را یکی دیگر از عواملی دانست که موجب کم رونق شدن جلسات قرآنی در مساجد می شود و تصریح کرد: تنها با اختصاص بودجه های دولتی برای حمایت از برنامه های مساجد نمی توان موجب تقویت برنامه ها شد، لازم است در این زمینه، مساجد موفق معرفی و شناسایی شوند. از طرفی هیئت امنا و مسئولان فرهنگی با برگزاری جلسات تخصصی و نشست هایی با مسئولان این مساجد، علت موفقیت و برنامه هایی که  در آنها اجرا می شود را به دیگر مساجد تبیین و اگلوپردازی در این زمینه صورت گیرد، به طور قطع این حرکت، ‌حرکت موثری و مفیدی خواهد بود که با به کارگیری ظرفیت ها و امکانات، میسر می شود.

 

این استاد قرآن، رعایت بهداشت و نظافت مساجد، باز نبودن در خانه های خدا برای برگزاری برنامه ها را از دیگر عواملی بر شمرد، که موجب می شود، برنامه های مختلف از جمله جلسات قرآنی در مساجد کمرنگ شوند و تصریح کرد:بستر و جایگاه فعالیت‌های قرآنی، مساجد هستند و مردم، این مکان‌های مقدس را برای عبادت و فعالیت‌های دینی و ملی انتخاب می کنند، از اینرو باید در راستای ارتقای ظرفیت مساجد در این زمینه تلاش و برنامه ریزی کرد، تا این مراکز، مملو از حضور نوجوانان و جوانان شوند.

 

وی اظهار کرد: پیامبر(ص) در مسجد خویش آیه های قرآنی، احکام و معارف دینی و حتی مسائل تاریخی را به مردم آموزش می داد. مطالبی که در این جلسات ارائه می شد، متناسب با میزان توان فکری شنوندگان بود امروز هم مساجد  باید زمینه ساز آشنایی و پیوند میان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه را فراهم و بستری مناسب برای پرورش و تربیت روحی انسان ها را فراهم کنند.

کد خبر 643091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha