وضعیت بحرانی آب در مناطق شمال شرقی خوزستان/ مشکل ناپایداری و بی کیفیتی آب در شهرهای استان

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل آبفای خوزستان گفت: تقریباً هیچ شهری در استان خوزستان نداریم که مشکل آب نداشته باشد، شهرهای استان دچار مشکل ناپایداری کمی یا ناپایداری کیفی هستند و از سویی شهرهای پایین‌دست نیز دچار مشکل کیفی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز صادق حقیقی‌پور مدیرعامل آبفای خوزستان شامگاه چهارشنبه (28 تیر) در شورای اداری استان اظهار کرد: امسال به دلیل تابستان و گرمای طاقت‌فرسای آن، مصرف ما در روز سه شنبه رکورد زد که این عدد تقریبا 10 درصد مصرف کل آب کشور است که عدد بسیار زیادی می‌باشد.

 

وی افزود: آنچه در استان خوزستان با استان‌های دیگر متفاوت است، این است که در خوزستان بیشتر از آب‌های سطحی استفاده می‌کنیم و حدود 71 درصد از تولید آب ما به شکل استفاده از منابع آب های سطحی است همچنین در خوزستان، 73 درصد ظرفیت به دیزل ژنراتور مجهز است در حالی  که ظرفیت آن در کشور 30 درصد می باشد.

 

حقیقی‌پور  با بیان اینکه در مناطق شمال شرقی نیز به شدت با افت سطح آب‌ خام مواجه هستیم، اذعان داشت: ازجمله این مناطق می‌توان به ایذه، دهدز، باغملک و قلعه‌تل اشاره کرد که فرمانداران و بخشداران این مناطق باید بدانند که واقعاً در این شهرستان‌ها وضعیت آب با آن پیک مصرف آبی که هست، حالت بحرانی به خودش گرفته است.

 

وی با بیان اینکه تقریباً هیچ شهری در استان خوزستان نداریم که مشکل آب نداشته باشد، تصریح کرد: شهرهای استان دچار مشکل ناپایداری کمی یا ناپایداری کیفی هستند و از سویی شهرهای پایین‌دست نیز دچار مشکل کیفی هستند و تنها برخی شهرها مانند دزفول و اندیمشک کیفیت آب خوبی دارند.

 

مدیرعامل آبفای خوزستان خاطر نشان کرد: اگر یک مخزن 30 هزار مترمکعبی جدید را وارد مدار نمی‌کردیم، قطعا امروز شهر دزفول با تنش آبی مواجه و شوکی به شبکه آن وارد می‌شد و همچنین برخی شهرها هم یک حلقه چاه دارند که اگر هر مشکلی برای آن چاه پیش بیاید، ممکن است دچار بحران شود.

 

وی با بیان اینکه حل مشکلات آب استان نیازمند سرمایه‌ای حدوداً 18 هزار میلیارد تومانی است، اضافه کرد:  در یک ماه اخیر در شهرهای بحرانی شروع به انجام اقداماتی کردیم به طوری که سه هزار مترمکعب ظرفیت ایستگاه 11 آبادان را افزایش دادیم و همچنین یک تصفیه‌خانه در اروندکنار احداث کردیم و در حال انجام اتصال تصفیه‌خانه طرح جامع به ایستگاه 11 و تلمبه‌خانه جمشیدآباد هستیم.

 

حقیقی‌پور خاطر نشان کرد: همچنین در حال تعمیر خط انتقال آب به طرح جامع به بهمنشیر می‌باشیم که حدود 12 میلیارد تومان در یک ماه گذشته برای این موضوع هزینه شده است و اکنون وضعیت آب آبادان و اروندکنار به حالت ثبات رسیده است.

 

وی اظهار کرد: طی یک ماه گذشته و در این شرایط نامطلوب نزدیک به 33 میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت برای بهینه سازی آب شهرهای استان، هزینه کردیم ولی اگر روند مصرف آب به همین شکل باشد، در ماه‌های آینده با توجه به اینکه پیش‌بینی ما این است که پیک مصرف آب در اواسط مردادماه باشد، شرایط نامطلوبتری شاهد خواهیم بود.

 

کد خبر 643136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha