وزارت نفت پرکارترین وزارت بعد از برجام

خبرگزاری شبستان: وزارت نفت توانسته بیش از سایر بخش ها از گشایش های پسا برجام بهره ببرد و طبق اعلام این وزارت خانه در این مدت شرکت ملی نفت ایران با ۲۸ شرکت بین المللی و ایرانی دارای صلاحیت، ۳۳ تفاهمنامه همکاری امضا کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در دوران تحریم ها بزرگترین بخشی که از این تحریم های ظالمانه آسیب شدیدی دید بخش نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران بود که به دلیل اتکای اقتصاد کشورمان بر نفت می توان گفت ریشه های اقتصاد کشورمان در حال خشک شدن بود که برجام توانست با گشایش هایی که در این زمینه ایجاد کرد اقتصاد نفتی مان را نجات ببخشد.

 

وزارت نفت هم از این فرصت به خوبی استفاده کرده و پای بزرگان انرژی جهان را به بخش نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران باز کرد. در آخرین خبر از اقدامات مفید این وزارت خانه در پسابرجام اعلام شده که شرکت ملی نفت ایران پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در تیرماه سال 1394 و لغو تحریم‌ها از دی ماه همان سال، با شرکت‌های داخلی و بین المللی برای توسعه میدان‌های نفت و گاز مذاکره کرد و تا خردادماه امسال موفق به امضای 33 تفاهم‌نامه نفتی شد.

 

در این میان، تفاهمنامه با توتال فرانسه، سی.ان.پی.سی.آی چین و پتروپارس ایران به امضای قرارداد در دوازدهم تیرماه امسال منجر شد.

 

همچنین بیست و ششم تیرماه شرکت ملی نفت ایران، تفاهمنامه ‎خدمات نوسازی تاسیسات و افزایش تولید گاز میدان سلمان را با شرکت‎های پتروپارس و مهندسی تویو (TOYO) ژاپن امضا کرد.

 

در میان تفاهمنامه‌های امضا شده با کشورهای خارجی، روسیه بیشترین سهم را دارد.

 

شرکت‌های لوک اویل، زاروبژنفت، تات نفت و گازپروم نفت به ترتیب مطالعه میدان‌های نفتی آب تیمور و منصوری- آبان و پایدار غرب- دهلران و شادگان- چشمه خوش و چنگوله را بر عهده گرفته اند.

 

انتظار می رود تا پایان سال چند مورد دیگر از این تفاهمنامه ها به امضای نهایی برسد.

 

بر اساس مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی، شرکت ملی نفت ایران مکلف شده است تا پایان امسال 10 قرارداد توسعه ای میدان‌های نفت و گاز را به نتیجه برساند که مقدمات این کار در قالب مناقصه و مذاکرات به صورت موازی در دست اقدام است.

 

در همین رابطه در آخرین آمار عملی شدن تفاهم نامه ها هم معاون وزیر نفت اعلام کرده که تفاهم نامه های امضا شده با توتال و شل به مراحل عملی رسیده و تیم های ایرانی و خارجی در حال بررسی نهایی امور فنی و اقتصادی هستند.

 

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: تفاهم نامه های امضا شده با توتال و شل به مراحل عملی رسیده و تیم های ایرانی و خارجی در حال بررسی نهایی امور فنی و اقتصادی هستند.

 

مرضیه شاهدایی اظهارکرد: حضور شرکت‌های خارجی برای حضور در صنعت پتروشیمی کشورمان برای بهبود فرایند و ارتقای دانش فنی و نیز سرمایه گذاری روند خوبی دارد.

 

وی ادامه داد: تیم های ایرانی و خارجی درحال فعالیت در حال بررسی امور فنی و اقتصادی طرح ها هستند که حاصل این بررسی منجر به عقد قرارداد اصلی خواهد شد .

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: برای قرارداد توتال در تفاهم‌ نامه 6 ماه زمان تعیین شده بود که در پایان شش ماه نتایج برآورد اقتصادی و فنی اعلام خواهد شد.

 

به گزارش شبستان، جدیدترین تفاهم نامه نفتی ایران قرارداد با توتال بود که حاشیه هایی نیز از سوی مخالفین به دنبال داشت اما در نهایت توانست با اثبات این امر از سوی وزارت نفت که این قرارداد منافع ملی را تا ۲۰ سال تامین می کند به ثبت برسد.

کد خبر 643606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha