فاطمه حسینی، کارشناس علوم اجتماعی در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اهمیت اوقات فراغت در شکل گیری مسئولیت پذیری نوجوانان و جوانان گفت: نیازسنجی، شناسایی علایق و استعدادها، به کارگیری برنامه های متنوع و خلاقانه در ارائه برنامه های اوقات فراغت می تواند نوجوانان و جوانان را به فعالیت های فوق برنامه ایام تابستان علاقه مند سازد.
وی با اشاره به ورود به حد و مرز فضای مجازی به اوقات فراغت نوجوانان و جوانان گفت: برنامه ریزان برنامه های اواقات فراعت باید به پتانسیل فضای مجازی توجه داشته باشند.
حسینی با اشاره به آسیب های اجتماعی حضور بی حد و مرز کاربران در فضای مجازی اظهارداشت: فضای مجازی نظیر تلگرام، اینستاگرام و شبکه های اجتماعی این ظرفیت و پتانسیل را دارد که با تولید محتوا و ارائه برنامه های جذاب و متنوع آموزشی و فرهنگی، به جای اینکه تهدیدی برای اوقات فراغت باشد به ظرفیتی برای شکوفایی استعدادهای نسل جوان شود.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی هدفمند و ارائه برنامه های جذاب و متناسب با ذائقه نسل جوان در فضای واقعی می تواند در کاهش زمان حضور کاربران در فضای مجازی کمک کند، تصریح کرد: برنامه های اوقات فراغت نباید محدود به ایام تابستان شود بلکه باید تمام ایان سال را دربر بگیرد.
کارشناس علوم اجتماعی، ضعف در اطلاع رسانی، عدم توجه به علایق و سلایق جوانان، به روز نبودن برنامه های اوقات فراغت را از جمله عواملی عنوان کرد که نوجوانان و جوانان را از حضور در برنامه های فرهنگی، آموزشی و پرورشی در فضای واقعی بازمی دارد.
حسینی با اشاره به ظرفیت ها و پتنانسیل های موجود در فضای مجازی خاطرنشان کرد: می توان با برنامه ریزی صحیح، مدیریت محتوا و مطالب ارائه شده در فضای مجازی، تولید محتوا برنامه های اوقات فراغت جذاب و متنوعی برای کاربران در فضای مجازی و متناسب با سبک زندگی ایرانی اسلامی ارائه کرد.
وی با بیان اینکه نباید از ظرفیت فضای مجازی غافل شویم، تصریح کرد: استفاده از فضای مجازی در بخشی از برنامه های اوقات فراغت می تواند به کاهش هزینه ها، سرعت انتقال مطالب، فراگیری دامنه زیادی از کاربران نوجوان و جوان و افزایش تاثیرگذاری کمک کند.
کارشناس علوم اجتماعی ادامه داد: برگزاری دوره های آموزشی مجازی، آموزش سبک زندگی ایرانی اسلامی در قالب بازی های رایانه ای، ارائه ترکیبی از دوره های آموزشی در فضای مجازی و دنیای واقعی می تواند علاوه بر تاثیرگذاری مثبت بر مخاطب، زمان حضور کاربران در فضای مجازی را مدیریت کند.
حسینی با بیان اینکه برنامه ریزان و دست اندرکاران در حوزه اوقات فراغت باید اقدامات میان مدت و بلندمدت تعریف کنند و بر آن اساس برای اوقات فراغت افراد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان برنام ریزی کنند، تصریح کرد: عدم توجه به تکنولوژی و ابزارهای نوین ارتباطی و سواد رسانه ای در برنامه ریزی های اوقات فراغت باعث می شود به نتیجه مطلوب و مورد هدف دست نیافت.
کارشناس علوم اجتماعی با اشاره به استفاده از ظرفیت فضای مجازی در ارائه برنامه های آموزشی، سرگرمی و تفریحی با رویکرد ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، گفت: اوقات فراغت جوانان در فضای مجازی باید مدیریت شود.
نظر شما