به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، غدا هیجاوی - رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و کوین مورای - رئیس منطقه شورای جهانی صنایع دستی ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی با حضور بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با استاندار سیستان و بلوچستان دیدار کردند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به موثر بودن گفتمان سازی در صنایع دستی، گفت: امروزه در یک پارادایم جدید زندگی می کنیم که همه در یک جهان شهر زندگی می کنند و همه اینها اهمیت امر گفتمان سازی را می رساند.
وی افزود: یکی از کارهایی که در حال انجام است در یونسکو توجه به صنایع خلاق است و یکی از 7 رشته ای که در صنایع خلاق مطرح است، صنایع دستی است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در ایران بضاعت خوبی برای خلاقیت و نوآوری در صنایع خلاق داریم و می توانیم از این خلاقیتها بخوبی استفاده کنیم . ما 4 شهر را جهانی کردیم و این موفقیت خوبی است، هرسال 2 سهم برای شهرجهانی داریم و یک سهم هم برای روستای جهانی صنایع دستی داریم که امسال این سهم را به سیستان و بلوچستان اختصاص داده ایم. که در این راستا در پی ارسال پرونده، ماموریت ارزیابی این پرونده در شورای جهانی برعهده آقای کوین مورای و غدا هیجاوی قرار گرفت و در داخل نیز ویدا توحدی به عنوان ارزیاب داخلی تعیین شدند.
نامور مطلق با ابراز امیدواری از اینکه کلپورگان هم مانند دو نماینده دیگر ایران شاهد اقدامات خوب آموزشی، رشد کارگاهی، افزایش ظرفیت تولید و روند رو به رشد باشد، بیان کرد: درحال حاضر نیز بخش آخر این ارزیابی ها در استان سیستان و بلوچستان است و امیدواریم که این بازدید ها با شور وحال در استان با موفقیت به پایان برسد.
غدا هیجاوی – رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی - نیز در این نشست ، گفت: خوشحالیم که برای ارزیابی اولین روستای جهانی در حوزه صنایع دستی به ایران آمده ایم و امیدواریم که نتایج خوبی داشته باشد.کلپورگان حدو 7000 سال تاریخ دارد که مردم منطقه روز به روز در حفظ آن تلاش می کنند و این برای ما اهمیت دارد.
وی افزود: انطور که بررسی کرده ایم در این حوزه نقش زنان بسیار مهم است زیرا نقش های سفال را زنان برای تولید آماده می کنند و این اهمیت زیادی دارد و نقش زنان در تولید سفال کلپورگان بسیارقابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه آموزش این هنر در روستا نسل به نسل صورت می گیرد، عنوان کرد: در این روستا نیزهنر منتقل شده و طی سالها با رویکردی رو به آینده سنت و فرهنگ منطقه فراموش نشده ، اما امیداریم که با حفظ اصالت های این هنر مردم در آثار خود نو آوری و خلاقیت نیز ایجاد کنند.
کوین مورای – رییس منطقه ای شورای جهانی صنایع دستی نیز درادامه اظهارکرد: کلپورگان به عنوان یک روستا یک چالش خوب است که باید ویژگی های خاصی را برای ثبت به عنوان روستای جهانی داشته باشد که در این سفر آنها را نیز ارزیابی خواهیم کرد. ماهیت و کارکرد این روستا بسیار در ارزیابی ها مهم است. ما توجه می کنیم که چطور می توان کاری کرد که نسل جوان بتوانند با توجه به این هنر. و بااستفاده از ان با سایر کشورها ارتباط ایجاد کنند.
وی با اشاره به مهم بودن وظیفه این روستا به عنوان روستای جهانی گفت : این روستا باید بابکارگیری زبان انگلیسی برای ایجاد ارتباط باشبکه شهرهای جهانی سعی داشته باشد.
علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه این دیدار، گفت : این جلسه از وزن کلپورگان حکایت دارد ، متاسفانه هنر و اقتدار زنان را کم دیده ایم ، اما این هنر حاصل فکر,ذهن, حس و دست زنان است که با هنرمندی بر سفال کلپورگان حک می شود.
وی افزود: این استان از حیث پیشرفت ها ممکن است خیلی مجهز نباشد اما مردمان توسعه یافته ای دارد که برگرفته از تمدن منطقه است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این فرصت شما نیز یک تریبون جهانی در اختیار ما قرار می دهد که جهانیان بدانند زن با همه ظرافت، ذکاوت و دانش می تواند در کنار مردان خود فعال بوده و خانواده راحمایت کنند و این جلسه به این شکل با حضور تمامی مدیران کل استان برای ارج نهادن به این مهم و حضور امیدبخش شما است.
هاشمی عنوان کرد: نقش شورای جهانی برای توسعه، معرفی و انگیزه بخشی, صیانت از میراث فرهنگی و توسعه بخشی و تقویت بازار بسیار مهم است.امروز در گروه سنی زیر 80 سال ، 89 درصد رشد تحصیلات داشته ایم و حرکت شما الگویی خوب است تادر این راه آغاز شده ، مردم بدانند, ببینند و تلاش کنند تا با محصولات و تولیدات خوددر جهان مطرح شده و جهانی شوند.
وی اظهار داشت: جا دارد از دکتر بهمن نامور مطلق به عنوان بزرگ حامی هنرمندان و هنر، تشکر و قدردانی داشته باشیم، نگاه ایشان به این استان به وسعت این استان و اندیشه هنرمندان آن وسعت دارد . این هنر ظرفیت این را دارد که در گوشه گوشه ایران معرفی شود و این وسعت تاریخی در ایران بزرگ مردی چون آقای نامورمطلق را می خواهد تا برای معرفی هنرهای بومی قد برافرازد.
وی بااشاره به اینکه پرونده ثبت نخستین روستا کار مشکلی است، گفت: البته انتخاب و معرفی اولین روستا نیز نشان از توجه دکتر نامور مطلق به این خطه و هنر اصیل آن دارد که به این وسیله می توان امید را در میان هنرمندان استان زنده و بیدار کرد.
نظر شما