به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز دوشنبه 14 شهریور خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه وزیر دادگستری اعلام کرده است که نرخ دیه امسال هنوز اصلاح نشده است و در مورد دیه سال 90 همان وضع سابق برقرار است، گفت: همه دستگاهها و قوا و از جمله قوه قضاییه اگر ملتزم به قانون باشند به نفع همه و کل کشور است.
وی با اشاره به مواد 294 و 297 قانون مجازات اسلامی در رابطه با تعریف دیه و مقدار دیه اظهار کرد: این دو ماده هم تعریف دیه را و همه مقدار دیه را از موارد ششگانه بیان میکنند که سه مورد از این موارد در حال حاضر موضوعیت ندارد و در واقع در حال حاضر تنها سه مورد از این موارد ششگانه یعنی شتر، گوسفند و گاو موضوعیت دارد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه در شرایط کنونی قیمت 100 شتر از قیمت تعداد گاو و گوسفند مشخص شده برای مقدار دیه کمتر است، یادآور شد: در تبصره ماده 297 تأکید شده است که اگر قاتل نتوانست و برایش سخت بود که تعداد 100 شتر را تأمین کند میتواند قیمت و پول آنها را به خانواده قربانی بپردازد که با توجه به اینکه در شرایط کنونی برای فرد قاتل و یا خانواده قربانی نگهداری از 100 شتر سخت است ما قیمت 100 شتر را تعیین کردیم.
محسنی اژهای یادآور شد: ما در ابتدای سال جاری با تحقیق میدانی و بررسیهایی که در قوه قضاییه انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که تعداد 100 شتر کمتر از 100 میلیون نیست و چون حق مردم است باید ادا شود.
وی ادامه داد: وزیر دادگستری از ناحیه دولت اعلام کرد که قیمت 100 شتر از قیمت اعلام شده قوه قضاییه کمتر است و به همین دلیل از ما فرصتی خواست تا در دولت قیمت 100 شتر را بررسی کنند و سپس نرخ دیه سال 90 را مشخص کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: البته آنها در دولت در بررسیهای خود متوجه شدند که تعداد 100 شتر کمتر از 90 میلیون نیست اما چون مشکلاتی همانند مشکلات بیمهها و یا سایر موارد مطرح بود لذا تاکنون قیمت دیه سال 90 اعلام نشده است و در واقع ما در بررسیهای دولت در مورد نرخ دیه 90 به نتیجه میرسیم اما هنوز مطلب جدیدی در مورد نرخ دیه سال 90 ابلاغ رسمی نشده است که بعد از تحقیقات لازم این نرخ ابلاغ رسمی خواهد شد.
دادستان کل کشور در ابتدای سخن خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و همچنین هفته دولت و با اشاره به سالروز شهادت دادستان کل انقلاب شهید قدوسی گفت: ما سالروز 17 شهریور را در پیش داریم که این روز یکی از روزهای به یادماندنی و افتخار بزرگ برای ملت ایران و به ویژه ملت تهران است و این ننگ برای رژیم منحوس پهلوی است که حاضر شد برای خوشامدی اربابانش، صهیونیستها و آمریکاییها هزاران نفر از مردم خودش را در یک روز قتل عام کند.
دادستان کل کشور با اشاره به عفو برخی از مجرمان به مناسبت عید سعید فطر از سوی قوه قضاییه یادآور شد: در اسلام و در نظام جمهوری اسلامی و قوانین جمهوری اسلامی که منبعث از اسلام ناب است جرم و جنایت علیه ناموس و جان و امنیت مردم بسیار حایز اهمیت است و اگر کسی علیه این موارد مرتکب جرم شود طبیعتا مجازات میشود.
وی ادامه داد: همین اسلامی که نسبت به جرم و جنایت این همه سفارش دارد و این مقدار مجازات سنگین را در نظر دارد اما تأکید میکند که اگر فرد مجرم توبه کرد و عمل صالح انجام داد همین فرد میتواند مشمول رحمت الهی قرار گیرد و از ناحیه دین دست او به گرمی فشرده شود.
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: در قوانین ما پیشبینی شده است اگر فرد مجرم در جریان محاکمه و در حین رسیدگی به جرمش پشیمان شود و با دستگاه انتظامی و قضایی همکاری کند دستگاه قضایی میتواند در زمان صدور حکم ارفاقات زیادی را برای این فرد انجام دهد.
وی ادامه داد: کسانی که مشمول عفو قرار گرفتند اگر همین افراد دوباره وسوسه شوند و مجددا مرتکب همان جرم و یا جرم مشابه شوند در قوانین پیشبینی شده است که مجازات آنها تشدید شود که در همین راستا ما از همه کسانی که مشمول عفو قرار گرفتهاند میخواهیم که در دام شیطان و شیطانصفتان قرار نگیرند.
وی با تأکید بر نقش خانوادهها در مراقبت از فرزندانشان در این مورد گفت: گاهی فرد به تنهایی نمیتواند انتخاب کند لذا خانوادهها در این زمینه نقش زیادی دارند که البته رسانهها نیز نقش بسزایی را به عهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته یعنی سال 88-89 در اثر درخواست مردم و همچنین مسئولان و ارزیابی خودمان در قوه قضاییه آییننامههای سازمان زندانها را تغییر دادیم و در آنجا پیشبینی کردیم افرادی که میخواهند به مرخصی بروند و یا مورد عفو قرار گیرند باید در مورد کارشان کار کارشناسی صورت گیرد و با مراقبتی که در طول زمان حبس بر عملکرد آنها در زندانها صورت میگیرد آنها امتیاز کسب میکنند و کسانی که امتیازاتی را کسب کنند میتوانند یا از مرخصی، آزادی مشروط و یا آزادی برخوردار شوند که اصل این کار مفید است.
وی در ادامه سخنان خود از مردم خواست به فردی که مرتکب جرم شده است به نگاه مجرمانه نگاه نکنند و نگاهشان همان نگاهی باشد که اسلام میخواهد.
دادستان کل کشور تصریح کرد: بدیهی است افرادی از شمول این عفوها استثنا هستند یعنی افرادی هستند که اگر از زندان بیرون بیایند نه تنها جرم خود را جبران نمیکنند بلکه دست به یک سری اقدامات دیگر نیز میزنند و به همین دلیل قوه قضاییه به هیچوجه در برخورد با چنین مجرمان خطرناکی قصد کوتاه آمدن ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال که تعدادی از پسران و دختران در یکی از پارکهای تهران به دلیل آببازی دستگیر شدهاند و تعدادی نیز اخیرا در یکی از پارکهای اهواز دستگیر شدهاند و آیا این برخورد از نوع برخورد با اقدامات مجرمانه است و پروندهای برای آنها در دادگاه تشکیل شده است، گفت: آببازی جرم نیست و کسی به خاطر آببازی تحت تعقیب قرار نمیگیرد اما اگر تحت عنوان آببازی مرتکب خلاف شرع، عفت عمومی و نظم عمومی شوند بدیهی است که جامعه اسلامی اجازه نمیدهد که هر فردی تحت هر عنوانی کار خلاف قانون و شرع انجام دهد، به ویژه اینکه مشخص شود این رفتارها پشتوانه بیرونی دارد و یک هدایتگر خارجی آنها را سمت و سو میدهد.
وی با اشاره به تبلیغات رسانهها در این مورد خاص گفت: اگر به تبلیغات برخی رسانهها نگاه کنیم متوجه میشویم این جریان، جریان آببازی نیست و این جریانی است که از بیرون هدایت میشود که ما در بررسیهایی که از این افراد انجام دادیم متوجه شدیم بعضی از آنها با فراخوان فلان جریان ضد انقلاب بیرون آمدهاند و طبیعی است نیروی انتظامی و قوه قضاییه باید با اینگونه جرمها برخورد کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر کسی در این مورد خلافی را انجام داده است قطعا در دادسراها برای وی پرونده تشکیل میشود.
پایان پیام/
نظر شما