ایران و ترکیه پیشگام توسعه ارتباطات فرهنگی کشورهای اسلامی شوند

احمدزاده کرمانی گفت: ایران و ترکیه می­توانند به عنوان کشورهای تاثیرگذار در سازمان کنفرانس اسلامی پیشگام توسعه ارتباطات فرهنگی کشورهای اسلامی از رهگذر توسعه گردشگری باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روح الله احمدزاده کرمانی در دیدار با اومیت یاردیم، سفیر ترکیه در کشورمان با اشاره به آمار بالای ورود گردشگران ایرانی به ترکیه گفت: ملت­های دو کشور به سبب علایق فرهنگی و اشتراکات عقیدتی روابط خوبی دارند به همین دلیل در کنار دیپلماسی رسمی، دیپلماسی فرهنگی نیز مورد تاکید است.


معاون رییس جمهور به تفاهم­نامه همکاری­های مشترک میان دو کشور درسال 2004 در حوزه گردشگری اشاره و خاطر نشان کرد: براساس ماده یک این یادداشت تفاهم­، ارائه تسهیلات وفراهم کردن زمینه­های لازم باید به گونه­ای باشد که تراز متعادل گردشگری بین دو کشور ایجاد شود.


وی اظهار داشت: انتظار می رود کشور ترکیه گردشگران ترک را به ایران به ­عنوان نقطه مهم تمدنی و تاریخی در منطقه، هدایت کند تا شاهد افزایش ورود گردشگران ترک به کشورمان باشیم.


ریس سازمان میراث فرهنگی از سفیر ترکیه خواست تا ضمن مذاکره با وزیر گردشگری این کشور، موضوع در قالب کمیته فنی، پیگیری و این تراز متعادل تر شود.


وی افزود: قصد داریم از ظرفیت­ کشورهای عضو اکو و از جمله ترکیه به دلیل وجود اشتراکات فرهنگی و تمدنی، بیشترین بهره را ببریم. برای این منظور به­عنوان گام نخست، نمایشگاه صنایع­دستی کشورهای عضو اکو را از تاریخ 20 تا 22 شهریور در استان خراسان­شمالی برگزار می کنیم.


معون رییس جمهور خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به نوعی روابط کشورهای عضو را در موضوعات مرتبط با مباحث فرهنگی تسهیل می کند.


احمدزاده با تاکید بر اینکه دراین نمایشگاه به دنبال توسعه ارتباطات ملت­های کشورهای عضو اکو و بویژه هنرمندان و صنعتگران صنایع­دستی وفعالان گردشگری و میراث فرهنگی هستیم ازپیشنهاد سازمان برای تشکیل شنگن فرهنگی بین کشورهای عضو اکو خبر داد.


وی یادآور شد: نزدیک شدن بیشتر کشورهای عضو اکو به یکدیگر ، ضمن ایجاد پایداری­ در بستر فرهنگ منطقه می تواند منافع ملی همه کشورها را ارتقاء بخشد.


معاون رییس جمهور نقش دو کشور را درکشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) مهم و موثر دانست و گفت: ایران و ترکیه می­توانند به عنوان کشورهای تاثیرگذار در سازمان کنفرانس اسلامی پیشگام توسعه ارتباطات فرهنگی کشورهای اسلامی از رهگذر توسعه گردشگری باشند و اقدامات خوبی را در مورد موضوعات مرتبط با گردشگری ساماندهی کنند.


وی در ادامه از آمادگی سازمان برای انتقال دانش فنی متخصصان کشورمان در حوزه میراث فرهنگی و در قالب یادداشت تفاهم و کمیته­های فنی پیگیری در این خصوص خبر داد و گفت: معتقدیم ترکیه نیز مانند ایران بخشی از حافظه و میراث فرهنگی جهان را در خود جای داده و بخشی از این موضوعات نیز میان دو کشور مشترک است. از این رو علاقمند به برقراری ارتباطات بیشتر در سطح روسای موزه­های ملی و مدیران میراث فرهنگی دو کشور هستیم.


رییس سازمان میراث فرهنگی در ادامه بر ضرورت تشکیل نمایشگاه­های صنایع­دستی ایران و ترکیه در دو کشور تاکید کرد و گفت: هر چند هویت صنایع­دستی کشورمان ایرانی بوده و حافظه فرهنگی به شمار می­­رود اما این آثار متعلق به همه ملت­های جهان است؛ همانطور که صنایع­دستی ترکیه نیز بخشی از حافظه جهانی به شمار می­رود.


وی با بیان اینکه پیشنهاد می کنم که نمایشگاه­های مشترک صنایع­دستی را در دو کشور ایران و ترکیه برگزار کرده و فرهنگ تمدن دو کشور را در قالب صنایع­دستی معرفی کنیم ، گفت: این موضوع در کنار مسائل فرهنگی می­تواند از نظر اقتصادی نیز دارای مزایای رقابتی باشد.


وی در ادامه از آمادگی­ کشورمان برای میزبانی سومین نشست کمیته فنی پیگیری تفاهم­نامه همکاری­های مشترک بین دو کشور خبر داد.


این گزارش حاکی است که سفیر ترکیه در ایران نیز در این دیدار به وقایع و تحولات کشورهای منطقه در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: منطقه دوران بحران را سپری می­کند و در این شرایط روابط ایران و ترکیه، خوشایند بوده و همه را امیدوار کرده است.


اومیت یاردیم با بیان اینکه علاقمندیم روابط خود را در همه عرصه ­ها با ایران قویتر و محکم­تر کنیم ، بر توسعه همکاری­های میان دو کشور در زمینه فرهنگی و به ویژه حوزه میراث فرهنگی، صنایع­دستی و گردشگری تاکید کرد.


وی در این نشست، ارتباط مستقیم موزه­های ایران با ترکیه را از جمله پیش نیازهای همکاری میان دو کشور در حوزه­های یاد شده دانست و گفت: دو کشور از میراث فرهنگی قوی برخوردار هستند و ما تمایل داریم میزبان هیاتی متشکل از سران و مسوولان موزه­های کشور ایران در سال 2012 در ترکیه باشیم.


سفیر ترکیه در ایران به توانمندی و تخصص مرمت گران ترک اشاره و خاطر نشان کرد: برخی از سازمان‌های فرهنگی تجارب زیادی درباره بازسازی آثار تاریخی و فرهنگی کسب کرده و آثار زیادی را در کشورهای آسیای میانه از جمله افعانستان، ترکمنستان مرمت کرده­اند.


وی افزود: با توجه به اینکه سه شخصیت تاریخی ترکان خاتون، ملک شاه و نظام الملک در تاریخ دو کشور ایران و ترکیه مشترک است و آرامگاه آنها در احمدآباد اصفهان قرار دارد، ما آمادگی داریم در یک همکاری مشترک این آرامگاه ها را بازسازی کنیم.


بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ،سفیر ترکیه این اقدام را نمادی در جهت میان دوستی دیرینه دو کشور عنوان کرد.او در ادامه به ظرفیت مطبوعات و رسانه­های صوتی و تصویری ترکیه به عنوان محلی برای تبلیغ جاذبه­های گردشگری کشور ایران اشاره کرد و گفت: اگر تبلیغات گسترده ای از سوی ایران برای معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری این کشور در رسانه­های ترکیه انجام شود، گردشگران زیادی از ترکیه جذب سفر به ایران می‌شوند.


سفیر ترکیه در خاتمه برقرار پروازهای مستقیم از شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان به استانبول را از دیگر راه های جذب گردشگران ترک به ایران دانست.
 

پایان پیام/

کد خبر 64481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha