دهه کرامت، نقطه عطف توجه بیشتر مساجد به شادی‌ اهل‌بیت (ع) باشد

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) گفت: دهه کرامت می‌تواند نقطه عطفی در توجه بیشتر مساجد و مردم به شادی‌های اهل بیت (ع) باشد.

خبرگزاری شبستان، مسجد و کانون‌های مساجد: دهه کرامت، دهه اول ماه ذی‌العقده است، آغازش با ولادت حضرت فاطمه معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا (ع) است، این دهه یادآور بسیاری از مفاهیم متعالی، سازنده و ارزشمند است.

 

دهه کرامت، یادآور لطیف‌ترین علایق و مهر و وفاهای کم‌نظیر یک خواهر نسبت به مقام شامخ، معنوی و ولایی برادر خود است، مهر و وفایی که هجرت، غربت و بیماری را برای خواهرِ مهربان و دلداده آسان کرد.

 

آنچه دهه کرامت را در ایران، برجسته‌تر کرده است تلاش برای فرهنگ‌سازی برای گسترش جشن‌های مبتنی بر آموزه‌های اسلام است، به منظور بررسی جایگاه دهه کرامت در افزایش نشاط و شادابی منطبق با آموزه‌های قرآن و عترت (ع) در ایران و جهان، گفت‌وگویی با آیت‌الله سیدمحمدحسین میرسجادی؛ استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه و امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) تهران داشته‌ایم که مشروح آن در ادامه می‌آید.

 

آیت‌الله میرسجادی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) گفت: شیعه دو وظیفه واجب «تولی و تبری» دارد، که امروزه در جامعه، کم رنگ شده است.

 

وی افزود: ظهور تولی و تبری در مودت، به معنای ظاهر کردن محبت است و این موضوع باید با جشن در شادی و غمگین بودن در حزن اهل بیت (ع) همراه باشد و مساجد و سایر مراکز دینی کشور، این موضوع را رعایت می‌کنند، هرچند که در ایام حزن به دلایل تاریخی و روایی، این میزان توجه، چشم‌گیرتر است.

 

امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) گفت: دهه کرامت می‌تواند نقطه عطف توجه بیشتر مساجد و مردم به شادی‌های اهل‌بیت (ع) باشد به طوری که در تمام اعیاد، مجالس شادی پرشوری برگزار شوند.

 

میرسجادی اظهار کرد: مخلوط شدن مجالس شادی اهل بیت (ع) به ذکر مصیبت، هرچند مذموم نیست، اما بهتر است روی ندهد تا در شادی آن بزرگواران، خوشحال باشیم زیرا باید طبق دستور ائمه اطهار (ع) شادی و سوگواری را در زمان خود رعایت کنیم و از افراط و تفریط در این زمینه پرهیز کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: مسجد، خانه خدا و بهترین مکان برای انجام دو وظیفه واجب تولی و تبری است و مسئولان فرهنگی کشور و دست‌اندرکاران مساجد باید این موضوع را آویزه گوش خود کنند و برگزاری جشن‌های دهه کرامت در مساجد، با بیان معارف و فرهنگ رضوی همراه باشد و در آن‌ها به صرفِ مولودی‌خوانی بسنده نشود.

 

این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه، گفت: جشن‌های ولادت اهل بیت (ع) در مساجدِ همنام با آنان، پرشورتر برگزار شوند به طور مثال ما در ایام ولادت و شهادت حضرت سجاد (ع) ویژه برنامه‌هایی را در مسجد امام سجاد (ع) (خیابان انبار گندمِ تهران) برگزار می‌کنیم.

کد خبر 645603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha