آمادگی کانون‌های مساجد برای همکاری گسترده با سازمان نهضت سوادآموزی

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: ۲۳ هزار کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آماده همکاری با سازمان نهضت سوادآموزی برای گسترش سوادآموزی در کشور هستند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان نهضت سوادآموزی و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که امروز (9 مردادماه) در محل این ستاد برگزار شد، گفت: موضوع نهضت سوادآموزی از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی ایران است و آن‌قدر گسترده و زیبا است که باید ساعت‌ها به آن فکر کرد و درباره نتایج آن به بحث پرداخت.

 

وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی ریشه در تاریخ اسلام دارد، افزود: پیامبر عظیم‌الشان اسلام همواره مسلمین را به علم‌آموزی، رشد و پیشرفت فرهنگی ترغیب و تشویق می‌کردند، برای نمونه آن حضرت می‌فرمودند اگر اسیری، چند مسلمان بی‌سواد را باسواد کند، در راه خدا آزاد خواهد شد.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، اظهار کرد: علم‌آموزی از افتخارات اسلام است، زمانی که حضرت محمد (ص) رسالت خود را در عربستان آغاز کردند تعداد باسوادان از 20 نفر هم تجاوز نمی‌کرد اما با گسترش فرهنگ سوادآموزی، در زمان امام صادق (ع) بیش از 4 هزار نفر در درس آن حضرت شرکت می‌کردند و بسیاری از علوم مانند شیمی از دستاوردهای جلسات درس امام صادق (ع) است.

 

سلیمانی افزود: این روند سوادآموزی تا زمان هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو ادامه یافت و آن حضرت با وجود اجباری بودن این هجرت، این تهدید را به یک فرصت تبدیل کردند و از طریق مناظرات خود با علمای سایر ادیان و مکاتب، توانستند در یک فضای آشفته و به‌ هم‌ریخته، اسلام ناب محمدی را به نمایش بگذارند.

 

وی با بیان اینکه تجلیل حضرت ثامن‌الحجج (ع) از دعبل خزایی که یک شاعر بود، نمونه برجسته چگونگی مواجهه اسلام با علم، ادب و فرهنگ است، ادامه داد: حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) به دلیل تلاش این شاعر برای اشاعه فرهنگ اهل‌بیت (ع) هزار درهم سکه رضوی، یک انگشتر عقیق و یک پیراهنی را که آن حضرت همراه با آن هزار شب با خدا راز و نیاز، هزار رکعت نماز و هزار بار ختم قرآن کرده بودند را به او هدیه دادند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، اضافه کرد: سنت پاسداشت علم و فرهنگ سابقه دیرینی در تاریخ اسلام دارد و امروزه با وجود برخی فاصله‌ها با کشورهای پیشرفته، باید این پرچم‌داری را حفظ کنیم و این سابقه تاریخ درخشان اسلام را زنده نگه داریم.

 

سلیمانی گفت: نهضت سوادآموزی در نظام جمهوری اسلامی ایران، بسیار مورد توجه بوده است به گونه‌ای که برای بسیاری از افرادی که امکان تحصیل نداشته‌اند، زمینه سوادآموزی را فراهم آورده است و امروزه برخی از مسئولان و دست اندرکاران از جمله همین افراد بوده‌اند که پس از طی مراحل علمی و عملی به مقامات عالی در کشور رسیده‌اند.

 

وی ادامه داد: نهضت سوادآموزی همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند نیازمند مشارکت و همکاری تمام دستگاه‌ها است و امروزه به برکت انقلاب اسلامی، فضای همکاری و تعامل تنگاتنگ در کشور برای گسترش سوادآموزی وجود دارد.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به فعالیت‌های 23 هزار کانون فرهنگی هنری و 13 هزار کتابخانه مساجد تحت مدیریت این ستاد، خاطرنشان کرد: ظرفیت این 36 هزار پایگاه مردمی، مسجدی و فرهنگی، فرصت خوبی برای پیشبرد حرکت نهضت سوادآموزی در کشور است.

 

سلیمانی گفت: گام اول ما در راستای نهضت سواد آموزی، باسواد کردن مسجدی‌ها و در گام دوم، باسوادکردن کسانی است که شاید به مساجد نمی‌آیند، همچنین آموزش قرائت صحیح احکام نماز و احکام دین از فعالیت‌های دیگر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

 

وی اظهار کرد: همکاری سه ساله ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و سازمان نهضت سوادآموزی، موفقیت‌آمیز بوده است و ان‌شاءالله در آینده نیز شاهد تعامل و همکاری بیشتر و بهتر این دو نهاد خواهیم بود.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: بهتر است در حوزه تولید محتوا، جایگاه مساجد تقویت شود، بنابراین سازمان نهضت سوادآموزی می‌تواند در کتاب‌های تولیدی خود، موضوع جایگاه و اهمیت نماز و مساجد را نیز برجسته کند.

 

 

 

کد خبر 645754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha