به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، علی باقرزاده در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان نهضت سوادآموزی و ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد که روز گذشته (۱۰ مردادماه) در محل این ستاد برگزار شد، گفت: سوادآموزی 20 هزار نفر با همکاری ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد و سازمان نهضت سوادآموزی، تنها بخش اندکی از دستاوردهای تفاهمنامه مشترک این دو نهاد طی سه سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به نقش مهم ائمه جماعات و مساجد در ترغیب افراد برای حضور در فعالیتهای سوادآموزی، افزود: انعقاد تفاهمنامه همکاری میان سازمان نهضت سوادآموزی با ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، بسیار سودمند بوده است و ما را به ادامه مسیر نهضت سوادآموزی در کشور امیدوار میکند و نتایج نشان میدهند که این تفاهمنامه از بهترینهای نوع خود بوده است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به تدبیر امام خمینی (ره) در راهاندازی این سازمان در اوایل انقلاب، گفت: با تلاشهای انجام گرفته، نرخ سوادآموزی طی 5 سال اخیر 2.85 درصد رشد داشته است و در برخی استانها این نرخ بیش از 5 درصد بوده است این در حالی است که میانگین رشد جهانی در حوزه سوادآموزی طی سالهای 2000 تا 2015، یک درصد بوده است، بنابراین رشد 2.85 و 5 درصدی ایران در این زمینه بسیار چشمگیر است.
باقرزاده گفت: رشد سوادآموزی در ایران در فاصله سالهای ۸۵ تا ۹۰، 2 دهم درصد بوده و همین نرخ، طی سالهای 90 تا 95 با رشد 14 برابری به 2/85 رسیده؛ این در حالی است که تنها یک و نیم میلیون نفر از آمار بیسوادان کشور کاسته شده است و در این میان، صرفا یک میلیون و 113 هزار نفر زیر 50 سال، یعنی جمعیت مولد و فعال کشور، طی پنج سال اخیر باسواد شدهاند. همه اینها در شرایطی است که نرخ جذب کودکان به مدارس طی این دوره 5 ساله، ثابت (یعنی 98 درصد) باقی مانده است.
وی ادامه داد: توانمندسازی، گام بعدی ما در نهضت سوادآموزی است که بر اساس آن از صرف خواندن و نوشتن عبور کرده و به مرحله مهارت آموزی رسیدهایم
رییس سازمان نهضت سوادآموزی، خاطرنشان کرد: وجود اراده ملی برای ریشهکنکردن بیسوادی در کشور ضروری است زیرا امروزه کسی که در آموزش مشکل دارد در سایر حوزههای زندگی مانند اقتصاد و فرهنگ نیز احتمالا دچار مشکل است، بر این اساس باید آموزش همزمان تمام عرصهها و حوزههای مورد نیاز زندگی افراد، مدنظر تمام دستگاهها باشد.
باقرزاده اظهار کرد: هر مسجد میتواند یک مرکز یادگیری باشد و زمینهساز آموزش مهارتهای لازم زندگی به افراد شود.
وی گفت: تشکیل حلقههای مطالعه و کتابخوانی از اقدامات دیگر نهضت سوادآموزی طی دو سال اخیر است که طی آن هر 10 نفر در یک گروه گردهم میآیند و با هدایت یک تحصیلکرده محلی به صورت رایگان سواد و مهارتهای لازم را کسب میکنند و ما در گسترش این طرح، نیازمند همکاری کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستیم.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی، اضافه کرد: آموزش قرائت صحیح اذکار نماز، فعالیت دیگر ما با همکاری ستاد اقامه نماز است که در این زمینه نیز میتوان از ظرفیت، تجارب و توانمندیهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد استفاده کرد.
باقرزاده گفت: سازمان نهضت سوادآموزی، طی سالیان اخیر گامهای مؤثری برای تولید محتواهای لازم در زمینه سوادآموزی برداشته است که در این زمینه نیز نیازمند همکاری گسترده کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستیم.
نظر شما