جشنواره تئاتر سوره جشنواره تئاتر کشورهای اسلامی می‌شود

خبرگزاری شبستان: زارعی با بیان اینکه جشنواره امسال تئاتر سوره جشنواره فرهنگ‌ها و آیین‌هاست، گفت: این جشنواره از دوره بیست و هفتم بین‌المللی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری امروز در نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره گفت: موسسه سپهر سوره این مدت دوشادوش مرکز هنرهای نمایشی به هرچه بهتر برگزار شدن تئاتر سوره کمک کرد. کمک سوره سپهر در بخش اجرایی بار اجرایی را از دوش ما برداشت و باعث شد ما بیشتر بر کیفیت آثار، تولید نمایش ها و تسلط درست بازبینی ها تمرکز داشته باشیم.

 

زارعی با بیان اینکه بعد از چندین دوره ما شعار جشنواره را عوض کردیم، عنوان کرد: در راستای تئاتر شعار جشنواره را انتخاب کردیم، تئاتر چیزی جز اخلاق نیست، هنر تئاتر یک هنر اخلاقی است، تولیدکننده اثر نمایشی انسان است، موضوع برای انسان است و مخاطب هم انسان است، سه ضلع این مثلث انسان هستند، اخلاق جزء لاینفک زندگی است و انبیا و اولیا برای اخلاق آمده اند.

 

وی با اشاره به شعار امسال جشنواره با عنوان اخلاق برای همه بیان کرد: شعار را عوض کردیم و نتیجه گرفتیم و دیدیم نمایش ها اخلاق محورتر شدند. در جامعه امروز ما آنچه نیاز است پرداختن به مسایل اخلاقی است، اخلاق راه سعادت ما را تضمین می کند. تئاتر چیزی جز ارزش های انسانی و اخلاقی نیست و ما خواستیم تاکید کنیم که تئاتر باید در این مسیر حرکت کند.

 

وی تصریح کرد: جشنواره در دوره های قبل تحت عنوان سوره ماه برگزار می شد و از این به بعد تحت عنوان سوره است. سیستم جدیدی در سپهر سوره طراحی شد و قرار شد دبیر هنری آنچنانی که از صفر تا صد کارها را انجام دهد، نداشته باشیم. به پیشنهاد دوستان رحمت امینی را به عنوان رییس کمیته هیئت داوران انتخاب کردیم. ایشان نزدیک 4 سال مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه بودند و زحمات زیادی برای تئاتر حوزه کشیدند.

 

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به داوران بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره گفت: با مشورت با آقایان فاضل نظری و رحمت امینی در بخش صحنه ای جشنواره تئاتر سوره امسال محمود عزیزی، رحمت امینی، ایوب آقاخانی، سیدحسین فدایی حسین و مرتضی سرهنگی را به عنوان داور نهایی انتخاب کردیم. در بخش خیابانی امیر دژاکام، محمود فرهنگ و اردلان شجاع کاوه داوران ما هستند.

 

زارعی خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که از چند سال پیش توسط آقای رحمت امینی رقم خورد راه اندازی جشنواره تئاتر منطقه ای بود. با انتخاب آثار شهرستان ها به بچه‌های شهرستانی برای تبادل اندیشه فرصت می دهیم و اینگونه کارهایشان محک می خورد و می توانند با آثاری با کیفیت بالا در جشنواره شرکت کنند.

 

این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون با بیان اینکه امسال جشنواره تئاتر سوره یک جشنواره متفاوت است، اظهار داشت: در فراخوان تاکید کردیم نمایش هایی از استان ها که خرده فرهنگ ها، زبان، ‌آیین و سنت های خود را در نمایش لحاظ کنند اولویت انتخاب اول ما برای حضور در جشنواره سراسری خواهند بود. جشنواره تئاتر سوره امسال جشنواره فرهنگ ها و آیین ها است.

 

وی اظهار داشت: اگر قرار است اتفاقی در تئاتر کشور بیفتد باید این اتفاق در شهرستان ها بیفتد، ما در تهران نمی توانیم به دنبال استعدادیابی و جریان سازی باشیم. اگر استعدادی به تئاتر ایران معرفی شده و یا جریانی در تئاتر شکل گرفته از شهرستان ها بوده است، ما باید در شهرستان ها استعدادیابی کنیم.

 

زارعی عنوان کرد: پیشنهاد می کنم نمایش دشمنی خدا را ببینید؛ 4-5 استعداد است که از این نمایش به تئاتر ما اضافه شده است. این نمایش 50 دقیقه ای در 2 بخش است و کمدی است که به مذمت دروغ و تبعات آن می پردازد و بدون شعارزدگی مسئله را ارایه می کند. نمایش تراژدی پارک اتابک نمایشی است که کاملا به زبان ترکی اجرا می شود. اینها گام هایی است که در تئاتر سوره برداشتیم.

 

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه جشنواره را در دوره بیست و هفتم بین المللی می کنیم، گفت: در نظر داریم جشنواره تئاتر سوره را جشنواره تئاتر کشورهای اسلامی کنیم. رسالت حوزه این است که به مفاهیم و اندیشه اسلامی بپردازد و برای همین ما می خواهیم این جشنواره به جشنواره تئاتر کشورهای اسلامی تبدیل شود. امسال جشنواره تئاتر سوره متفاوت است و به نظر من امسال این جشنواره، جشنواره شهرستان ها است زیرا بچه های شهرستانی گوی سبقت را از بچه های تهران ربودند.

کد خبر 645981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha