به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط مجمع جهانی شهرهای اسلامی، احد چگینی، عضو کنونی شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه فعالیتهای ملی و فراملی متعددی در این شهر انجام شده است، گفت: قزوین به عنوان یک شهر بینالمللی و پایلوت شهرهای اسلامی شناخته و از سوی یونسکو و سازمان ملل به عنوان مرکز جمعیتی جهان انتخاب شده و شکوفایی شهری در آن ساماندهی میشود.
تصویب موزه تاریخ تمدن جهان اسلام
سخنگوی شورای عالی استانها ویژگیهای قزوین را سبب پیشی گرفتن این شهر از بسیاری کلان شهرها دانست و گفت: امروز قزوین به عنوان قطب گردشگری مطرح است در صورتی که پیش از این قزوین صرفا در مسیر گردشگری قرار داشت. امروز سرمایه گذاران متعددی به این شهر ورود پیدا کردهاند و اتفاقات مبارکی در این شهر رخ داده که میتوان به احداث پارک فدک و تصویب موزه تاریخ تمدن جهان اسلام در سازمان ملل اشاره کرد.
منتخب پنجمین دوره شورای شهر همچنین سپرده شدن مرکزیت مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم به قزوین را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته مطرح کرد و ادامه داد: قزوین به عنوان دارالمؤمنین به شهری جهانی، مقصد گردشگری و مرکز سرمایه گذاری تبدیل شده است.
وی از جمله دلایل این موفقیتها را مدیریت اصولی شهردار فعلی قزوین عنوان کرد و افزود: اگر شهردار جدیدی بخواهد در این جایگاه ورود پیدا کند باید بتواند با جدیت و همتی که آقای نصرتی داشتند فعالیت کنند و کار را به پیش ببرند و مسیر توسعه را به خوبی ادامه دهند. در این دوره نیز برای تصدی گری شهرداری قزوین از جناب آقای نصرتی دعوت به عمل آمد تا مسیر توسعه به پیش رود اما ایشان برنامههای دیگری از جمله انتقال تجربههای موفق کسب شده به سایر شهرها در ذهن دارند.
چگینی در پاسخ به شایعات برخی در خصوص عدم اقبال شورای شهر جدید از مدیریت کنونی شهری قزوین، تصریح کرد: این مدیر جهادی در زمانی که شورای شهر قزوین 9 عضو داشت با 9 رأی و در دورهای که 13 عضو داشت با 13 رأی انتخاب شد و این اجماع و همدلی مجموعه شهرداری و شورای شهر و تلاشهای شبانه روزی ایشان توانست منشأ خیر و برکت برای قزوین باشد. عدم حضور آقای نصرتی برای قزوین یک آسیب محسوب میشود چرا که چنین فردی با مشخصات و ویژگیها و لیاقت ایشان در این شهر وجود ندارد.
سخنگوی شورای عالی استانها در ادامه به بازدیدهایی که از شهرهای مختلف داشته است اشاره و عنوان کرد: قزوین در مسیری قرار گرفته که به عنوان شهری مذهبی شناخته شده است. 67 مسجد در یک شهر قزوین وجود دارد و 40 مسجد جدید طی هشت سال گذشته ایجاد شده است. قزوین 52 سال پایتخت جهان اسلام بوده است و مدیریت حاکم بر آن باید آشنا به این زوایا باشد. تعامل سازنده ایشان با همه دستگاهها باعث شد که 9 سال مدیریت این شهر را بر عهده گیرند و در تمام ابعاد دست به توسعه و احیا بزنند. 106 سال از عمر شهردای قزوین میگذرد ولی نمیتوان شهرداری به قدرتمندی و لیاقت ایشان یافت.
چگونه قزوین در مجامع بینالمللی سخن گفت
حکمتالله داوودی، عضو شورای اسلامی شهر قزوین در بیان شاخصههای شهردار و وظایف شورای شهر در این انتخاب اظهار کرد: شهردار کارآمد باید فردی باشد که با مدیریت شهری آشنایی داشته و به ابعاد و لایههای مشکلات سطح شهر واقف باشد، پیشرفت قزوین در ابعاد مختلف نیز مرهون فعالیت شهرداری است که از درون فعالیتهای شهری به شهردار تبدیل شد و با جنس و زوایای مختلف کار آشنا بود.
نفر اول لیست امید شورای شهر قزوین حضور نصرتی در کسوت شهرداری قزوین را سبب ایجاد تحولاتی جدی و اساسی در همه ابعاد در این شهر دانست و گفت: یکی از این موارد اصلاح وضعیت ناهنجاری بود که در ورودیهای شهر به لحاظ ترافیک وجود داشت و با راهاندازی مرکز کنترل ترافیک و نظارت شهری تا حد چشمگیر و کم نظیری کاهش یافت.
داوودی از شناخته شدن قزوین در مجامع بینالمللی سخن گفت و اظهار کرد: راهاندازی مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم، مجمع جهانی شهرهای اسلامی، راهاندازی جشنواره اسباب بازی و حضور کودکانی از اقصی نقاط جهان در این جشنواره و .. سبب شناخته تر شدن قزوین در سطح بینالملل شد.
وی افتتاح موزه تاریخ تمدن اسلام را از دیگر اقدامات ارزنده نصرتی، شهردار قزوین برشمرد و گفت: بودجه قزوین در بدو ورود آقای نصرتی 60 میلیارد بود و در حال حاضر به 570 میلیارد رسیده است. همچنین ایشان ورود جدی به موضوع رفاه شهری و ایجاد تفریحگاههای سالم خانوادگی داشتند و در مدت زمانی بسیار کمتر از حد معمول و عرف موجود قادر به انجام آن شدند.
داوودی با ابراز ناراحتی از اینکه آقای نصرتی در این دوره از انتخابات شهرداری قزوین ثبت نام نکردهاند، اظهار کرد: اعضای شورای اسلامی شهر قزوین تقاضا داشتند که ایشان در این کسوت باقی بمانند و کاندید شوند اما خود آقای نصرتی برنامههای بزرگتری پیش رو داشتند و از حضور در این عرصه امتناع کردند.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین با تأکید بر اینکه دکتر نصرتی میتوانند برای هر کلان شهری یک شهردار کارآمد باشند، تصریح کرد: سنگ بنا و چراغ راه توسط ایشان در قزوین نهاده شده است و شهرداران بعدی باید از این تجربیات استفاده کنند و ادامه دهنده آن باشند، اما آقای نصرتی میتواند با حضور در کسوتهای دیگر به انتقال تجربیات خود و آبادانی سایر شهرها بپردازد.
وی آشنایی شهردار قزوین با معماری اسلامی را یکی از نقاط قوت فعالیتهای ایشان دانست و گفت: ظاهر شهر اسلامی باید متفاوت از سایر شهرها باشد و این امری بود که شهردار قزوین در معماریها لحاظ کرد. همچنین وجود مسجد در شهر از مؤلفههای یک شهر محسوب میشود که طی سالهای گذشته تلاشهای گستردهای برای افزایش تعداد مساجد در قزوین صورت گرفت.
نظر شما