حجت الاسلام محمدصادق کفیل، پژوهشگر دینی در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به ویژگی های شخصیتی امام رضا (ع) گفت: امام هشتم در سال 148 هجری متولد شدند و در سال 203 به شهادت رسیدند، این در حالی است که آغاز امامت حضرت در سال 183 بود و در مدت عمر 55 ساله شان 20 سال امامت شیعیان را بر عهده داشتند.
وی با بیان اینکه حضرت 17 سال دوران امامت خود را در مدینه و سه سال در ایران سپری کردند، خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) جز اول کارهاشون بعد از رسیدن به ایران، دعوت از حضرت معصومه (س) بود به طوری که وقتی رسیدند نامه نوشتند و به نامه رسان خود گفتند نامه را به سرعت ببر و به خواهرم در مدینه برسان.
حجت الاسلام کفیل اظهار کرد: حضرت معصومه (س) با اینکه مشکلات را می دانستند، با علم به همه موضوعات دعوت برادر را به سرعت عملی کردند و به همراه کاروانی راهی کشور ایران شدند.
این کارشناس دینی با اشاره به زندگی پربار و شخصیت ویژه حضرت فاطمه معصومه (س) تصریح کرد: وجود نورانی حضرت در سال 173 به دنیا آمدند و در سال 201 از دنیا رحلت کردند، ایشان ده ساله بودند که پدرشان از دنیا رفتند، حضرت معصومه به جایگاهی رسیدند که زیارت نامه شان از امام صادر شده و کسی شدند که حرمشان حرم اهل بیت شده است.
وی با بیان اینکه شفاعت در بهشت به حضرت فاطمه معصومه (س) سپرده شده است، ادامه داد: نکته ای را باید در اینجا متذکر شوم آدم هایی در عالم رشد پیدا کردند که فعلشان فعل امام شد و هر آن کاری که امام کرد را انجام می دهند.
حجت الاسلام کفیل با بیان اینکه در مسیر امام بودن یعنی اینکه فعل امام فعل ما شود، افزود: حضرت فاطمه معصومه به این جایگاه رسیدند مانند امام حسین (ع) که وقتی هجرت کردند و آمدند کوفه، حضرت زینب (س) و قمر بنی هاشم آمدند، چون فعلشان فعل امام شد، امام می ایستد آنها می ایستند، امام می رود آنها هم می روند.
این کارشناس دینی گفت: در این راستا تا زمانی که امام رضا (ع) مدینه بودند، فاطمه معصومه مدینه بودند، خواهر همراه برادر است، وقتی امام ایران آمدند حضرت هجرت کردند، ما اگر می خواهیم به جایی برسیم فعل ما باید فعل امام شود، اگر دغدغه ظهور داریم با الگوگیری از فاطمه معصومه باید رهرو راه امام شد.
وی با بیان اینکه امام رضا (ع) با همه سختی هجرت کردند و ولایت عهدی را به خاطر حفظ کیان شیعه و بقای اسلام پذیرفتند، خاطرنشان کرد: اگر شیعه نفس می کشد و حیات دارد مدیون هجرت امام رضا (ع) به ایران است، همه امامان دغدغه حفظ دین داشتند، امام حسین (ع) با قیامشان اسلام را حفظ کردند امام رضا (ع) با هجرتشان.
حجت الاسلام کفیل تاکید کرد: تصمیم خلیفه عباسی این بود که اگر امام ولایت عهدی را نپذیرد اجازه حیات به شیعیان ندهد و به این بهانه کل شیعیان را به قتل برساند بنابراین امام زیرکی و تدبیر کردند تا کیان شیعه را حفظ کنند.
این کارشناس دینی با بیان اینکه امام رضا (ع) از ولایت عهدی در توسعه ولایت و امامت استفاده کردند، اظهار کرد: در این راستا ولایت عهدی بهترین بستر برای توسعه ولایت شد.
وی با اشاره به آثار و برکات دهه کرامت تصریح کرد: در نظام زندگی امام هشتم توجه به شاگرد پروری بسیار مهم است، امام رضا (ع) مظهر رافت هستند یعنی واقعا امام رئوف هستند و کرامت صفت بارز امام می باشد، انسان کریم وقتی آدم های دون هم با او ارتباط می گیرند کریمانه رابطه برقرار می کند و نگاه به موضع طرف مقابل نمی کند.
نظر شما