حجت الاسلام و المسلمین محمد سالار، معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهلبیت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس با اشاره به فرامین رهبر معظم انقلاب(حفظه الله) که فرمودند: «امامزادگان قطب فرهنگی کشور ما هستند، عنوان کرد: یکی از دستاوردهای سفر اجباری امام رضا(ع) به ایران، ورود امامزادگانی است که به جهت دیدار با آن حضرت، وارد کشور ما شدند.
وی به حضور سادات در کشورهای مختلف ازجمله عراق، افغانستان، اندونزی، پاکستان، هند، بروئنی اشاره کرد و افزود: وجود امامزادگان در هر نقطه ای از جهان موجب نشر معارف اهلبیت(ع) در آن مناطق شده است.
حجت الاسلام و المسلمین سالار با بیان اینکه امامزادگان مورد تکریم و احترام همه مذاهی اسلامی هستند، تصریح کرد: امروز به برکت ائمه اطهار و امامزادگان در اقصی نقاط دنیا شاهد فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) هستیم.
وی، ولایتمداری، دفاع از دین، هجرت برای ترویج دین، اهتمام جدی به قرآن، آموزش معارف الهی به مردم و دستگیری از نیازمندان و فقرا را از ویژگی های بارز امامزادگان برشمرد و یادآورشد: امامزاده سید محمد(ع) به تلاوت و تدبر در قرآن و زهد و تقوا زبانزد زمان خود بود.
همایش تجلیل از مقام شامخ امامزاده واجب التعظیم حضرت سید محمد بن علی الهادی(ع) با حضور تولیت حرم و قرائت پیام یکی از مراجع عظام تقلید فردا دوشنبه 16مرداد ماه از ۸ تا ۱۲ در حسینیه امامزاده سید مظفر(ع) بندرعباس برگزار می شود.
مرقد سید محمد در شهر بلد از توابع استان صلاح الدین در ۸۵ کیلومتری شمال بغداد است و امروز یکی از زیارتگاه های شیعیان است.
از تاریخ بنای اولیه امامزاده، اطلاع دقیقی در دست نیست، جز این که در خلال تعمیراتی که در سال های ۱۳۷۹ -۱۳۸۴ ق. در این آستانه انجام گرفته چنین برمی آید که عمارت اوّل این آستانه متعلّق به قرن چهارم است که توسط عضدالدوله دیلمی انجام گرفته است. پس از آن در قرن دهم هجری، عمارت دوم، توسط شاه اسماعیل صفوی، پس از فتح بغداد انجام گرفت.
بر کتیبه ای بر ضریح نوشته شده است: این مرقد سید جلیل ابوجعفر محمد فرزند امام هادی است که فردی عظیم الشأن است و شیعیان را این گمان بود که او پس از امام هادی به امامت خواهد رسید و چون درگذشت، امام هادی(ع) بر امامت حسن عسکری(ع) اشاره فرمود. هنگامی که امام هادی(ع) از مدینه به سامرا می رفت، سید محمد کودکی بیش نبود و بعدها چون به بلوغ رسید راهی سامرا شد و چندی در سامرا بود تا آنکه تصمیم گرفت به مدینه برگردد و چون نُه فرسنگ از سامرا دور شد و به روستای بلد رسید در همین جا بیمار شده و درگذشت.
کرامات زیادی از سید محمد دیده شده است. میرزا حسین نوری در النجم الثاقب می نویسد :سید محمد، صاحب کرامات متواتر است. حتّی نزد اهل سنت هم معروف است. مردم عراق و حتی اعراب بادیه نشین نیز می ترسند به نام او سوگند یاد کنند. اگر آنها را به برداشتن مالی متهم کنند، آن را برمی گردانند، ولی به سید محمد قسم نمی خورند.
نظر شما