خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هشدار هنری کیسینجر درباره ظهور امپراطوری ایران در منطقه خاورمیانه، برگزاری نشست سهجانبه روسیه، ایران و ترکیه درباره سوریه، آمریکا در منزوی کردن ایران شکست خورده است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
دولت آمریکا مدت مدیدی با اخلال در امور ایران از دشمنان این کشور پشتیبانی کرد
وبگاه تحلیلی «پراجکت سندیکیت» در مطلبی پیرامون مواضع آمریکا در قبال ایران از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نوشت: خصومت آمریکا با ایران به آغاز انقلاب اسلامی در این کشور باز میگردد و مصیبت 444 روز گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا از سوی دانشجویان بنیادگرای ایرانی برای همگان شوکی بوده که هنوز هم التیام نیافته است. ماجرای گروگانگیری از ابتدا تا انتها رسانههای ایالات متحده را تحت سلطه خود قرار داده و منجر به نوعی زخم شد که جراحات اجتماعی ناشی از حملات 11 سپتامبر در یک نسل بعد نیز شبیه آن بود.
در ادامه این تحلیل آمده است: بحران گروگانگیری و در واقع انقلاب ایران برای اکثر آمریکاییها نوعی رویداد تعجب آور و غیرقابل انتظار بود و تنها تعداد کمی از اهالی آمریکا متوجه شدهاند که انقلاب ایران یک ربع قرن پس از آن رخ داد که سازمان سیا و « MI6» دستگاه اطلاعاتی انگلیس در سال 1953 برای سرنگونی دولت منتخب دموکراتیک این کشور و ایجاد یک دولت خودکامه توسط شاه ایران برای حفظ کنترل انگلیس و آمریکا بر نفت ایران که توسط ملی شدن تهدید میشد، دسیسه نمودند. اکثر آمریکاییها متوجه نیستند که بحران گروگانگیری به دلیل تصمیم غلط در پذیرش شاه در آمریکا برای معالجات پزشکی که بسیاری از ایرانیها آن را تهدیدی برای انقلاب به شمار میآوردند، تشدید شد.
در ادامه این مطلب با تاکید بر تداوم رویکردهای غلط آمریکا در قبال ایران آمده است: آمریکا در زمان ریاست جمهوری «رونالد ریگان» از عراق در جنگ علیه ایران و استفاده این کشور از سلاحهای شیمیایی حمایت کرد. هنگامی که جنگ در نهایت در سال 1988 به پایان رسید باز هم آمریکا به دنبال تحریمهای مالی و تجاری علیه ایران که تا به امروز باقی مانده، رفت.
آمریکا از سال 1953 به این سو با اقدامهای مخفیانه با خودمختاری ایران و توسعه اقتصادی این کشور مخالفت کرده و از حکومت اقتدارگرای ایران خلال سالهای 1953تا 1979 میلادی حمایت کرد و بعد از آن نیز از دشمنان این کشور پشتیبانی نموده و چندین دهه تحریم علیه ایران اعمال کرد.
این وبگاه سپس به دیگر دلیل خصومت واشنگتن با ایران اشاره کرد و نوشت: یکی دیگر از دلایل رویکرد ضد ایرانی آمریکا حمایت این کشور از حزبالله لبنان و حماس، از مخالفان اسرائیل است.
در خاتمه این تحلیل با اشاره به دخالت قدرتهای جهانی در غرب آسیا و کارشکنیهای رژیم صهونیستی آمده است: انگلیس، فرانسه، آمریکا و روسیه همه در طول قرن گذشته در بازی قدرت خاورمیانه نقش آفرینی اشتباهی داشتهاند. اینک ما بیش از هر زمان دیگری به دوران دیپلماسی که بر مصالحه و نه دور دیگری از قلع و قمع و مسابقه تسلیحاتی که میتواند به راحتی مبدل به فاجعه شود، نیاز داریم.
هشدار هنری کیسینجر درباره ظهور امپراطوری ایران در منطقه خاورمیانه
«هنری کیسینجر» وزیر خارجه سالهای دور آمریکا که کماکان نظرهای او مورد توجه رسانههای مختلف قرار دارد در مقالهای نسبت به آنچه که ظهور امپراطوری ایران بعد از سقوط داعش در منطقه نامید، هشدار داد.
هنری کیسنجر در مقاله منتشر شده خود در نشریه «کپ اکس» مدعی شد که سقوط داعش میتواند موهبتی برای ایران باشد.
وی در این زمینه اظهار داشت: «در سراسر عراق و سوریه، داعش خود را دشمن بیرحم تمدن نوین اعلام کرده و با خشونت به دنبال جایگزینی نظامهای چندگانه بین المللی با یک امپراطوری اسلامی تحت قانون شریعت است.»
کیسینجر در ادامه مقاله خود نوشت: «در این شرایط، این اعتراف سنتی که دشمن دشمن شما میتواند به عنوان دوست شما در نظر گرفته شود، دیگر اعمال نخواهد شد. دشمن دشمن شما در خاورمیانه معاصر نیز میتواند دشمن شما باشد. آنگاه خاورمیانه با بیثباتیهای عقیدتی و نیز به همان اندازه با اقدامات خاصش جهان را تحت تاثیر قرار میدهد.»
وزیر خارجه دهه هفتاد دولت آمریکا در ادامه این مقاله نوشت: «جنگ جهانی با داعش میتواند به عنوان یک طرح ریزی در این زمینه عمل کند. اکثر قدرتهای غیرمذهبی جدای از داعش چون ایران شیعه و کشورهای پیشرو سنی بر ضرورت نابودی آن موافق هستند. اما تصور میشود چه نهادی جانشین این قلمرو خواهد شد؟ ائتلاف سنیها؟ یا حوزه نفوذ تحت سلطه ایران؟ پاسخ این سوال بیرحمانه است زیرا روسیه و ناتو از جناح مخالف حمایت میکنند. اگر قلمروی داعش تحت هدایت نیروهای سپاه ایران یا نیروهای شیعه وابسته به آن قرار گیرد نتیجه میتواند تشکیل کمربند منطقهای باشد که از تهران به بیروت میرسد و این امر میتواند موجب ظهور یک امپراتوری بنیادگرای ایران باشد.»
مهر:
برگزاری نشست سهجانبه روسیه، ایران و ترکیه درباره سوریه در تهران
وزیر خارجه روسیه امروز اعلام کرد که نمایندگان ۳ کشور روسیه، ترکیه و ایران تقویت منطقه کاهش تنش در سوریه را در هشتم و نهم آگوست سال جاری میلادی (سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری) بحث و بررسی خواهند کرد.
سرگئی لاوروف در این باره اعلام کرد: بحث و بررسی درباره بحران سوریه و به ویژه تقویت مناطق کاهش تنش در سوریه در این نشست ادامه خواهد یافت.
لازم به ذکر است، مناطق کاهش تنش در سوریه از اردیبهشت ماه سال جاری با هدف تلاش برای حل بحران سوریه و نیز کاهش تلفات انسانی در این کشور با ابتکار ۳ کشور ایران روسیه و ترکیه به اجرا درآمده است.
موگرینی: در جهت تضمین اجرای کامل توافق هستهای اقدام کردیم
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای مراسم روز گذشته تحلیف حسن روحانی رئیس جمهور ایران به تهران سفر کرده بود، امروز پس از بازگشت از این سفر در پیامی توئیتری به تشریح آن پرداخت.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره اعلام کرد: روز گذشته برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی در ایران بودم.
وی در ادامه این پیام تصریح کرد: در جهت تضمین اجرای کامل توافق هستهای اقدام کردیم.
لازم به ذکر است، «کاترین ری» (Catherine Ray) سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چند روز پیش در پیامی توئیتری اعلام کرد که «فدریکا موگرینی» قرار است روز ۵ آگوست سال جاری میلادی(۱۴ مرداد) به تهران سفر کند.
واکنش معاون وزیر خارجه انگلیس پس از بازگشت از مراسم تحلیف
«آلیستر برت» (Alistair Burt) معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا که برای مراسم روز گذشته تحلیف حسن روحانی رئیس جمهور ایران به تهران سفر کرده بود، امروز پس از بازگشت از این سفر در پیامی توئیتری به تشریح آن پرداخت.
معاون وزیر امور خارجه انگلیس در این باره اعلام کرد: ملاقات خوبی با وزیر خارجه ایران، جواد ظریف داشتم.
«آلیستر برت» در ادامه بر حمایت کشورش از توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» تاکید و تصریح کرد: درباره مسائل منطقهای، روابط دوجانبه و نیز مسائل کنسولی (در جریان این سفر) رایزنی کردم.
«آلیستر برت»: در تهران با خانواده نازنین زاغری دیدار کردم
«آلیستر برت» (Alistair Burt) معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا که برای مراسم روز گذشته تحلیف حسن روحانی رئیس جمهور ایران به تهران سفر کرده بود، امروز پس از بازگشت از این سفر در پیامی توئیتری اعلام کرد که در جریان این سفر با خانواده نازنین زاغری دیدار داشته است.
معاون وزیر خارجه انگلیس در پیامی توئیتری در این باره اعلام کرد: با خانواده «نازنین زاغری رتکلیف» (Nazanin Zaghari-Ratcliffe) در تهران دیدار کردم و هدیه ای که خانواده «گابریلا» (Gabriella) (دختر زاغری) در انگلیس برایش تهیه کرده بودند را به او دادم.
لازم به ذکر است، «آلیستر برت» (Alistair Burt) وزیر مشاور انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا دوشنبه ۶ مردادماه سال جاری اعلام کرده بود: من به عنوان نماینده انگلیس در ایران در این مراسم شرکت می کنم و امیدوارم در دوره دوم ریاستجمهوری روحانی، زمینهسازی برای بهبود روابط انگلیس با ایران را ادامه دهیم.
وزیر مشاور انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا گفته بود: تعهد شخصی رئیسجمهور ایران به توافق هستهای مورد استقبال ما است و همکاری نزدیک کشورهایمان برای اطمینان از ادامه اجرای برجام برای هر دو طرف اهمیت حیاتی دارد. ما همچنین مشتاق به ادامه گفتگو با ایران در سیاستهای منطقهای، حقوق بشر و به ویژه زندانیان دو تابعیتی هستیم. پیشرفت در هر یک از این زمینه ها برای لندن مهم است.
گفتنی است، همسر «نازنین زاغری» که یک فرد ایرانی _ انگلیسی است به جرم توطئه برای براندازی نظام جمهوری اسلامی، محکوم به گذراندن ۵ سال حبس شده است. وی فروردین ماه سال گذشته دستگیر شد.
همسر این زندانی پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که رایزنی های این مقام انگلیسی در تهران موجب آزادی زاغری شود.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ایندیپندنت:آمریکا در منزوی کردن ایران شکست خورده است
ایندیپندنت با انتشار مقاله ای، به هشدار رئیس جمهور کشورمان خطاب به ترامپ در خصوص توافق هسته ای پرداخت و نوشت: حضور شمار زیادی از مقامات جهان در ایران در روز تحلیف حسن روحانی نشانگر آن است که تلاش واشنگتن برای منزوی کردن ایران نتیجه بخش نبوده است.
این روزنامه با اشاره به مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران می نویسد: بیش از 100 مسئول از سراسر جهان در مراسم تحلیف حسن روحانی، رئیس جمهور ایران شرکت کردند. رئیس جمهوری که از پیشرفت کشورش در برقراری رابطه با غرب سخن می گوید.
معمول است که مراسم تحلیف رئیس جمهور در ایران مهم توصیف می شود؛ اما این مراسم امسال به سبب تحولات سیاسی جاری در خاورمیانه دارای اهمیت بیشتری بود.
ایندیپندنت در ادامه می نویسد: سخنان روحانی در حالی بیان شد که ترامپ تهدید کرده توافق هسته ای میان غرب و ایران را پس از آن که از سوی باراک اوباما امضا شده بود، لغو خواهد کرد. این توافقی بود که با تلاش های سخت و در پی سال ها مذاکره و تحریم به دست آمد و حال پس از این،برخی مقامات در دولت آمریکا از تمایلشان برای تغییر رژیم در ایران سخن می گویند!
ایندیپندنت همچنین نوشت: حضور شمار بالایی از مقامات جهان در مراسم تحلیف روحانی از جمله نمایندگانی از کره شمالی، چین، هند، و تعدادی از کشورهای اروپایی و در رأس آن انگلیس و نیز حضور فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نشانگر آن است که تلاش های واشنگتن برای منزوی کردن ایران نتیجه بخش نبوده است.
نظر شما