به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حاج عباس عبدعلی حسین در همایش بزرگداشت امامزاده سید محمد(ع) در حسینیه امامزاده سید مظفر(ع)، با اشاره به اینکه قریب به 50 سال است که در خدمت امامزاده سید محمد(ع) هستم و تا کنون چنین حرکت زیبایی را ندیده بودم، عنوان کرد: برگزاری همایشی با این عظمت بیانگر عشق و مودت نسبت به ساحت اهل بیت(ع) است.
وی با اشاره به تلاش های گسترده استکبار جهانی، رژیم اشغالگر قدس و ایادی آنان برای ایجاد اختلاف در بین مسلمانان، خاطرنشان کرد: پس از فتوای آیت الله سیستانی عرب و عجم، شیعه و اهل سنت در کنار یکدیگر برای مبارزه با داعش قرار گرفتند.
حاج عباس عبدعلی حسین با اذعان به اینکه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش در عراق و سوریه نقش اساسی ایفا کرد، افزود: ملت عراق در روزهای نخست حمله داعش همانند سالار شهیدان تنها ماند و ایران اسلامی بود که به ندای «هل من ناصر» مسلمانان کشور عراق پاسخ مثبت داد و از ما پشتیبانی و حمایت کرد.
وی در ادامه به معرفی حضرت سید محمد(ع) پرداخت و یادآور شد: امامزاده سید محمد(ع) فرزند ارشد امام هادی(ع) است که از نظر علمی، معنوی، فرهنگی، سیاسی و ... الگویی بی بدیل بود و از همین رو برخی گمان می کردند پس از امام هادی(ع)، ایشان به امامت خواهند رسید.
تولیت آستان مقدس امامزاده سید محمد(ع) با اشاره به کرامات آن حضرت، بیان کرد: به دلیل کرامات فراوان ایشان، نه تنها شیعیان، بلکه جامعه اهل سنت و حتی بسیاری از مسحیان از اقصی نقاط جهان به زیارت حرم مطهر این امامزاده واجب التعظیم می آیند.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه امامزاده سید محمد(ع) در بین مردم کشور عراق به گونه ای است که اگر قرار باشد کسی در دادگاه قسم یاد کند او را به حرم امامزاده می آورند زیرا همگان بر این باورند که احدی جرات قسم دروغ یاد کردن در این مکان را ندارد.
همایش بزرگداشت مقام شامخ امامزاده سید محمد(ع) که به همت ستاد بازسازی عتبات عالیات و با همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد، استانداری هرمزگان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، صدا و سیمای و شهرداری بندرعباس برگزار شد، برای بهره مند شدن مردم در شهرهای مختلف به صورت زنده از صدا و سیمای مرکز خلیج فارس به روی آنتن رفت.
مرقد سید محمد در شهر بلد از توابع استان صلاح الدین در ۸۵ کیلومتری شمال بغداد است و امروز یکی از زیارتگاه های شیعیان است.
از تاریخ بنای اولیه امامزاده، اطلاع دقیقی در دست نیست، جز این که در خلال تعمیراتی که در سال های ۱۳۷۹ -۱۳۸۴ ق. در این آستانه انجام گرفته چنین برمی آید که عمارت اوّل این آستانه متعلّق به قرن چهارم است که توسط عضدالدوله دیلمی انجام گرفته است. پس از آن در قرن دهم هجری، عمارت دوم، توسط شاه اسماعیل صفوی، پس از فتح بغداد انجام گرفت.
بر کتیبه ای بر ضریح نوشته شده است: این مرقد سید جلیل ابوجعفر محمد فرزند امام هادی است که فردی عظیم الشأن است و شیعیان را این گمان بود که او پس از امام هادی به امامت خواهد رسید و چون درگذشت، امام هادی(ع) بر امامت حسن عسکری(ع) اشاره فرمود. هنگامی که امام هادی(ع) از مدینه به سامرا می رفت، سید محمد کودکی بیش نبود و بعدها چون به بلوغ رسید راهی سامرا شد و چندی در سامرا بود تا آنکه تصمیم گرفت به مدینه برگردد و چون نُه فرسنگ از سامرا دور شد و به روستای بلد رسید در همین جا بیمار شده و درگذشت.
کرامات زیادی از سید محمد دیده شده است. میرزا حسین نوری در النجم الثاقب می نویسد :سید محمد، صاحب کرامات متواتر است. حتّی نزد اهل سنت هم معروف است. مردم عراق و حتی اعراب بادیه نشین نیز می ترسند به نام او سوگند یاد کنند. اگر آنها را به برداشتن مالی متهم کنند، آن را برمی گردانند، ولی به سید محمد قسم نمی خورند.
نظر شما