خبرگزاری شبستان: سرویس مسجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد: 17 مردادماه، روز خبرنگار، بهانه خوبی برای بررسی و پرداختن به موضوع اطلاعرسانی دقیق، سریع و به روز برنامههای مساجد است؛ بررسی این موضوع که تا چه حد مساجد با استفاده از امکانات و وسایل جدید ارتباطی و اطلاع رسانی توانسته اند، پل خبری میان خود و مردم بزنند.
جستجوی خبرنگار ما برای یافتن آمار دقیق از مجهز بودن مساجد به پایگاه های اطلاع رسانی، شبکه های اجتماعی یا نشریات خبری-تحلیلی بی فایده بود و مرتبط ترین مراکز با موضوع مساجد نیز چنین آماری نداشتند.
خبرنگار ما بیش از این در سلسله گزارش های «مساجد در جهان مجازی» به ارزیابی سایت های های اینترنتی مساجد کشور پرداخت و دریافت که در سه دسته جای می گیرند؛ بیشتر آنان، از این امکان بهره نبرده اند، برخی، سایتی را راه اندازی و بعد از مدتی، رها کرده و تعداد اندکی نیز، چندین سال است که پایگاه اطلاع رسانی به روز و شیکی دارند.
پایگاه اینترنتی «مسجدالشهدا» (واقع در بزرگراه محلاتی) نمونه خوبی برای دسته دوم است زیرا بیشتر بخش های آن اطلاعاتی به روز شده ندارند و باید برای «به روز» بودن باید تلاش کند. پایگاه اینترنتی «مسجد حضرت ابوالفضل(ع)» نمونه دیگری از این دسته است که نشان دهنده نمونهای از کم توجهی و کمکاری مسوولان مساجد در فضای مجازی و ارتباط مستمر با مخاطبان خود است.
سایت اینترنتی «مسجد حمزه سیدالشهدا(ع)» (به نشانی چهار راه مولوی، بازار امین السلطان) پا را از دسته دومی ها فراتر برده و به دسته سومی ها نزدیک شده است، به طوری که اطلاعات مناسبی از فعالیتهای این مسجد در اختیار کاربران قرار میدهد هرچند ایراداتی هم دارد.
پایگاه اطلاعرسانی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) (واقع در 45 متری صدوق، 20 متری حضرت ابوالفضل (ع)) کاملا به روز است و همه روزه میتوان مهمترین عناوین روزنامهها، اخبار برگزیده ورزشی و تعدادی از رویدادهای مهم در فضای مجازی را در آن مشاهده کرد. این پایگاه در صفحه اصلی خود، اطلاعاتی درباره برنامههای روزانه و هفتگی مسجد حضرت ابوالفضل (ع) منتشر کرده است تا کار مخاطبان خود را برای استفاده از برنامههای ثابت این خانه خدا آسان تر کند.
فعالیت سایت های اینتنرتی کانون های فرهنگی هنری، در میان انبوده اطلاع رسانی های مساجد، برجسته شده است. برای نمونه پایگاه اینترنتی «کانون فرهنگی هنری ابرار» به روز و مطلوب است به طوری که در سریعترین زمان، بیشترین اطلاعات را در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
وضعیت نامناسب مساجد در راه اندازی و استمرار فعالیت های سایت های اینترنتی با حضور شبکههای اجتماعی، تا حدودی ترمیم شده است و هر روز شبکه اجتماعی به ویژه کانال یا گروه تلگرامی تازه مسجدی راه اندازی می شود.
سخن آخر اینکه، دست اندرکاران مساجد اعم از ائمه جماعات، هیات امنا، مسئولان پایگاه های بسیج، مدیران کانون های فرهنگی هنری و ...، بهتر می دانند که اطلاع رسانی دقیق، سریع و به روز برنامه ها و محتویات مفید و مناسب دینی، فرهنگی، علمی و ورزشی، نقش موثری در جذب مردم به ویژه نوجوانان و جوانان دارد، این موضوع در جهانی که شبیه دهکده کوچک مجازی شده است، بیشتر رخ می نماید. فعالیت بیشتر دستگاه های مسجدی مانند مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد و ... لازمه تحرک و حضور بیشتر مساجد در عرصه های اطلاع رسانی و خبری است. واقعیتی که توجه به آن، با فراز و نشیب های بسیار در ایران روبرو است و شاید این موضوع را بتوان در زمره دلایلِ دلزدگی برخی افراد از فعالیت خسته کننده و رخوت آمیز بعضی مساجد برشمرد.
نظر شما