به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علیرضا ساوری امروز (17 مرداد) در شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسان جنوبی اظهار داشت: کشور در حوزه جرایم و آسیب ها دارای یک ذخیره دانایی است که تبدیل به قانون شده است.
وی با بیان اینکه در ایران طی 110 سال گذشته حدود 11 هزار قانون تصویب شده است، گفت: بر اساس قوانین ایران یک هزار و 980 عنوان مجرمانه احصا شده است و شرایط جرم انگاری در کشور فوق طاقت است.
مدیر کل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به اینکه قانون گریزی در کشور بسیار بالا است، بیان کرد: سه معضل اساسی در کشور از جمله طناب کشی قانون هر دستگاه اجرایی، قانون گریزی و جوابگو نبودن امکانات کشور به بسیاری از قوانین وجود دارد.
ساوری به بحث تنظیم برخی از مقرررات و قوانین اشاره کرد و افزود: برخی از قوانین در کشور جرم زا هستند و خسارات بسیاری به نظام جمهوری اسلامی از این مقررات وارد شده است.
وی با توجه به اینکه جرم طی یک فرآیند اتفاق می افتد، ادامه داد: شکل گیری انگیزه ارتکاب جرم اولین گام از وقوع جرم است و عدالت کیفری اجرا می شود تا از انگیزه جرم جلوگیری شود.
مدیر کل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به اینکه سه هزار و 430 نقطه حادثه خیز در کشور وجود دارد، گفت: در خراسان جنوبی نیز 27 نقطه حادثه خیز وجود دارد که از این تعداد 10 نقطه را در اولویت قرار دهید.
وی در ادامه تاکید کرد: نقاط حادثه خیز باید مرمت شوند و به دنبال اجرای طرح همپای جاده ای در نقاط حادثه خیز مهم کشور هستیم.
ساوری با بیان اینکه در حوزه مدیریت افقی در کشور با مشکلاتی رو به رو هستیم، تصریح کرد: تصمیم گیری در کشور ما شورایی است و این روش به نام مدیریت افقی محسوب می شود و کار بسیار سخت و پر مشکلی است.
وی با توجه به اینکه نقش دستگاه های نظارتی بسیار مهم است، ادامه داد: 5 دستگاه نظارت در کشور وجود دارد که شامل دیوان محاسبات، بازرسی، دادستانی، حراست و تعزیرات است.
مدیر کل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به اینکه جمعیت خراسان جنوبی به علت مهاجرت در حال کاهش است، گفت: باید ببینید سهم این استان در خصوص بحث توانمندسازی چه میزان است.
ساوری به علل به وجود آمدن پدیده حاشیه نشینی اشاره کرد و افزود: یکی از علل ایجاد حاشیه نشینی در شهرها علل دور است که ریشه ای قدیمی دارد و شامل بیکاری و فقر است و علل نزدیک نیز عامل دیگر شکل گیری حاشیه نشینی است که علل وضعی نام دارد و تحت عنوان مقابله با زمین خواری مطرح است.
وی بیان کرد: وزارت نیرو 2 هزار و 700 میلیارد تومان بودجه دریافت کرده است تا از 3 هزار قنات موجود در کشور تنها یکصد قنات را فعال نگه دارند؛ باید ببینید که سهم خراسان جنوبی از این مقدار بودجه چه میزان است.
مدیر کل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با تاکید بر اینکه طرح حدنگار را سازمان اسناد باید اجرایی کند، گفت: یکی اولویت های قوه قضاییه حفظ و صیانت از اراضی تحت مالکیت است.
ساوری با اشاره به اینکه روش های سنتی در پیشگیری از وقوع جرم جوابگو نیست، در پایان خاطرنشان کرد: مثلث عملیات مجرمانه شامل سه ضلع سرعت، ابزار و فرصت است.
نظر شما