به گزارش خبرنگاران پارلمانی خبرگزاری شبستان، حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان در جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم گفت: خداوند بزرگ را شاکرم که بار دیگر پاداش 4 سال تلاش صادقانه به مردم را از طریق رای ملت و توفیق مجدد برای خدمت به آرمانهای اسلام و انقلاب اسلامی و عظمت ایران قرار داد و به ساحت ولی الله اعظم امام زمان (عج) درود و سلام می فرستم که با عنایات خاصه خود این ملت مسلمان را مورد حمایت قرار داد و از مردم بیدار و غیور ایران سپاسگزارم که با حضور آگاهانه و پرشور خود در انتخابات اردیبهشت 96 از سویی امنیت ملی را تضمین کردند و از سوی دیگر بر اعتبار صندوق رای به عنوان شاخص وحدت و راهنمای حرکت در مسیر مدیریت کشور پافشاری کردند و از رهبری شجاع و عظیم الشان نیز تشکر می کنم که با رهنمودهای خود از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کرده و از دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر خدمت به مردم حمایت کردند.
خود را متعهد به حراست از حقوق همه مردم می دانم
روحانی همچنین اظهار داشت: لازم می دانم بابت میهمان نوازی صمیمانه مجلس شورای اسلامی در مراسم روز تحلیف از رئیس محترم مجلس و هیئت رییسه و همه نمایندگان محترم تشکر کنم و مراسم تحلیف نمادی از هماهنگی میان همه ارکان نظام و نمودی از جایگاه بین المللی ایران بود.
رییس جمهور انتخابات 96 که با حضور پرشکوه مردم برگزار شد را عامل تثبیت اصلی مردم سالاری دینی در جامعه جوان ایرانی بعد از 39 دانست و خاطرنشان کرد: بعد از پایه گذاری نظام ایران راهی فراهم شد که در میان همه دیدگاهها مردم آگاهانه و با اکثریت قاطع بار دیگر مسیر اعتدال را برگزینند و به برنامه رئیس جمهور منتخب رای دهند و من خود را موظف به تعهدی می دانم که به مردم داده ام و خود را متعهد می دانم به حراست از حقوق همه مردم چه آنهایی که به من رای داده اند و چه انهایی که دیگری را برگزیدند.
رییس قوه مجریه با تاکید بر این نکته که در این مسیر از همه نخبگان صاحب نظران و روسا و همه اقشار مردم برای تحقق برنامه های خود مدد می جویند عنوان کرد: در این میان نقش و شان نمایندگان در مجلس هم مسیر با رییس جمهور است چه در تعیین وزراء و چه در فراهم کردن فضای حقوقی و قانونی برای رشد و شکوفایی کشور.
امروز کسی نمی تواند از انزوال ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران سخن بگوید
روحانی گفت: کاری که امروز آغاز می کنید شروع یک همکاری 4 ساله خواهد بود وزیرانی که با معرفی رییس جمهور در رای اعتماد مجلس بار مسئولیت اداره کشور را بر دوش می گیرند باید اطمینان داشته باشند که در طول مسیر خدمت از حمایت ها و همکاریهای مجلس برخوردار خواهند بود همچنان که رهبری تاکید کرده اند مسایل اصلی کشور تنها با همدلی و همراهی سه قوه دیگر و نهادهای کشور حل خواهد شد.
وی گفت: امروز به لطف خداوند و همت مردم برخی چالشهای 92 را پشت سر گذاشته ایم و امیدوارتر از گذشته آماده عبور از چالشهای پیش رو هستیم.
حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: امروز کسی نمی تواند از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران و آشفتگی اقتصادی و تورم 40 درصد و توقف اشتغال زایی سخن بگوید. امروز دولت به یمن اعتماد روزافزون مردم تجلی یافته است و این سرمایه اجتماعی می تواند پشتوانه شکوفایی فرهنگی تبدیل شود.
وی گفت: هنوز تا رسیدن به زندگی شایسته و دستیابی به جایگاه بایسته از خانواده جهانی نیازمند گامهای بلندتری و یاران همراه تر هستیم. دولت عزم آن دارد که در 4 سال به اصلاح ساختارهایی پرداخته و به کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیازمند است.
روحانی ادامه داد: دولت دوازدهم برای هماهنگی هر چه بیشتر میان دستگاهها نیازمند فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری و اقدام و نظارت و سامان نوع خواهد بود و این امر با یک همت و عزم جدید و همچنین با همکاری سازمان ها و دستگاهها و مردم فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به ارایه برنامه دولت دوازدهم به همراه اسامی وزرا به مجلس گفت: این برنامه ها ارایه شده و در ایام انتخابات ملت ایران مهر تایید دوباره بر روی دولت زده اند.
وی در مورد برنامه های دولت دوازدهم اظهار کرد: بر مبنای باور به اعلام سیاستها و کمک در سیاستگذاری و عمل به مشی اعتدالی دولت دوازدهم تشکیل می شود و تصمیم دارد بر مبنای خرد جمعی میان نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی اقدام کند و جلب مشارکت جامعه در همراهی های مختلف تصمیم سازی و تصمیم گیری از اصول عمل اصلی دولت می داند.
وی گفت: براساس واقع بینی و لحاظ کردن ظرفیتها و برطرف کردن نواقص و کاستی ها این دولت عمل می کند.
درآمدهای چند صد میلیارد دلاری دهه ۸۰ قابل دسترس نخواهد بود
رییس جمهور کشورمان در بخش سوم اظهارات خود در دفاع از برنامه های دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی به دوراندیشی این دولت در تمام مسیرها چه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: استفاده از عبرتها و تجربیات گذشته سرلوحه کار دولت دوازدهم خواهد بود.
رییس جمهور با اظهار اینکه چهارمین برنامه این دولت متعهد بودن و اجرای منشور حقوق شهروندی است که در دولت یازدهم تدوین شده افزود: برای دستیابی به حقوق مردم براساس قانون اساسی این اقدام از سوی دولت انجام می شود و دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران و وقوع آرامش برای پیشرفت کشور است.
وی برنامه دیگر دولت دوازدهم را مبارزه ریشه ای و همه جانبه با فساد عنوان کرد و اظهار داشت: مبارزه با فساد را راه اصلی تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می دانیم و همه دستگاهها مکلفند برنامه های مشخص برای مقابله با فساد را و بالاخص کاهش احتمال وقوع فساد در رده های تصمیم سازی و تصمیم گیری ارایه دهند که در این مسیر نیازمند شفاف سازی و ارتقای سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری قوای مقننه و قضاییه است.
روحانی تاکید کرد: چند نکته صریح در زمینه برنامه اقتصادی دولت خدمت نمایندگان و ملت بزرگ ایران عرض می کنم کشور ما امروز با مشکلاتی در حوزه های نظیر نظام بانکی بودجه دولت صندوقهای بازنشستگی و محیط زیست مواجه است عدم توجه کافی به این مسایل در مقطع کنونی می تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف را با آسیب مواجه کند و اولین ویژگی مشترک مشکلات ذکر شده به رغم تنوع زیاد آنها این است که همگی به تدریج و در طول زمان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: وقوع همه این مشکلات قابل پیش بینی بوده و ویژگی دوم این است که یک یک آنها نه از خارج نظام تصمیم گیری بلکه از دل تصمیمات و سیاستهای اتخاذ شده بیرون آمده اند انباشت مشکلات ذکر شده ما را به این جمع بندی رسانده که تغییر در شیوه اداره اقتصادی کشور یک الزام است. و البته برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.
رییس قوه مجریه با تاکید بر این نکته که علی رغم تمامی اقدامات خوب دولتهای پیشین رفع مشکلات ساختاری از سوی دولتها کمتر مورد توجه قرار گرفته و شکاف بزرگ میان سطح رفاه مردم و محیط مورد انتظار مردم و مشکلات ساختاری را همواره درآمدهای ناپایدار نفت پر کرده است و همین باعث شده است که نگذاریم ضعفهای بزرگ سیاستگذاریمان مشاهده کرده و از آنها به خوبی درس بگیریم خاطرنشان کرد: ما اینک با این موقعیت مواجهیم که درآمدهای بالاتر از صد میلیارد دلار نیمه دوم دهه 80 فعلاً تا چند سال آینده در دسترس نخواهد بود و اولین نکته مهم آن است که فضای جامعه را و همچنین توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از 50 میلیارد دلاری نفت باز تنظیم کنیم. ما نمی توانیم سرنوشت مردم را در حوزه های مهمی مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان، تامین اجتماعی که باید بیش از هر حوزه دیگری از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشند به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم.
وی افزود: هیچ کشوری نتوانسته است با مصرف بدون جایگزینی فراورده های طبیعی رفاه پایدار را برای مردمش به ارمغان آورد و نکته اصلی و مشترک در میان مشکلات متنوع ما در همین واقعیت تلخ نهفته است که دارایی های ما را به جای آنکه حفظ کنیم مصرف کرده ایم و امروز بخش بزرگی از این دارایی ها در مرز هشدار قرار دارند و دولت دوازدهم حداقل به دو دلیل چاره ای ندارد جز اینکه تغییرات بنیادین در شیوه اداره منابع کشور را به عنوان مهمترین اولویت در دستور کار خود قرار دهد.
رییس دولت دوازدهم با اظهار اینکه اولین مساله میزان دارایی های طبیعی و مالی کشور امکان اداره مصرحانه به شیوه گذشته را نمی دهد تاکید کرد: دوم اینکه منبع شفابخش همیشگی یعنی درآمدهای نفتی حداقل تا چند سال آینده به میزانی نخواهد بود که بتواند نقش مسکن قوی خود را به خوبی ایفا کند و نکته دیگر آن است که باید توجه داشت اجرای موفق اصلاحات اقتصادی منوط به حمایت و پشتیبانی مردم است و گاهی ابعاد اقتصادی دولت از واکنش های اجتماعی سبب می شود که دولتها در انجام اصلاحات اقتصادی تعلل کرده و با به تاخیر انداختن اصلاحات هزینه های بیشتری را به نسلهای آینده تحمیل کند.
روحانی ادامه داد: با این حال تجربه نظام جمهوری اسلامی نشان داده که دولت منتخب مردم صادقانه برای اصلاح امور و بهبود زندگی مردم علی رغم سختی ها ملت هم در کنار دولت خواهند بود.
با به نتیجه رسیدن برجام مناسبات سیاسی ایران با جهان شتاب تازه ای گرفت
حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در بخش چهارم اظهارات خود در جلسه علنی امروز 24 مرداد گفت: مساله بلندمدت خود را به رفاه بلندمدت و پایدار ترجیح می دهند و این امر را با زبان رای به خوبی در انتخابات اعلام کرده اند حرکت بر قله های پیشرفت و صعود مسیری دشوار همراه با سختی ها خواهد داشت اگر اقتصاد کشور دچار بیماری است مردم از ما انتظار درمان درد را دارند نه کتمان بیماری مردم از ما درمان می خواهند.
وی با اشاره به نظام غلط بودجه ای اظهار کرد: دولت با پرداخت هزینه ها به صورت منفعلانه و ادامه این امر مخالف است ما با سختکوشی و تلاش نیازمند ثبات و گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان هستیم و توانسته ایم زمینه این موضوع را فراهم کنیم.
وی در مورد پرداختن به اصلاح ساختار در اقتصاد اظهار کرد: تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی براساس سیاست درونزا و برونزا از اولویتهای دیگر دولت است سیاست درونزایی و برونزایی برنامه دولت دوازدهم کاملاً تشریح شده است. ما نیازمند مقابله با چالشها هستیم که کشور با آن مواجه هست یکی از مهمترین چالشها نظام غلط بودجه دولت است که براساس اتکای به بودجه نفتی و عدم تعادل در بودجه دولت شکل گرفته است داستان تکراری افزایش قیمت نفت و کاهش آن بر مخارج دولت از جمله چالشهای ماست در جایی که با افزایش قیمت نفت مواجه هستیم مخارج دولت افزایش می یابد و در جایی که با کاهش قیمت نفت مواجه هستیم دولت نمی تواند مخارج خود را کاهش دهد و همین سیاست موجب افزایش تورم و هزینه ها می شود.
وی ادامه داد: در این زمینه ما نیازمند توجه بیشتر با توجه به افت شدید قیمت نفت از سال 93 هستیم.
وی در مورد ارایه خدمات به مردم اظهار کرد: کیفیت خدمات و کاهش هزینه ها از دیگر برنامه های دولت است باید به اتکای درآمد نفت به درآمدهای پایدار توجه شود بر همین اساس در انجام اصلاحات در نظام جامعه مالیات نیازمندیم.
وی اظهار کرد: تمرکز سیاستهای مالیاتی به جای افزایش نرخ مالیات بر افزایش پوشش مالیاتی تاکید دارد و کاهش در معافیتهای مالیاتی را در کنار افزایش پوشش مالیاتی مدنظر دارد از همین نظر عدالت در مالیات ستانی را با این برنامه به همراه خواهیم داشت.
وی در مورد نظام خدمات درمانی اظهار کرد: با توجه به رشد هزینه ها در این امر و افزایش هزینه های درمانی در حوزه آموزش و درمان این بخش پیش بینی شده است از بخش خصوصی به عنوان خرید خدمت در این امر استفاده شود به همین جهت حضور بخش خصوصی در ارایه خدمات عمومی با توجه به اصلاح نظام قیمت گذاری لازم می دانیم و این امر انگیزه لازم برای حضور بخش خصوصی را فراهم می کند.
وی اظهار کرد: اجرای بخشی از خدمات عمومی با مشارکت بخش خصوصی و منابع عمومی صورت می گیرد امری که در قانون بودجه به آن اشاره شده است.
حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند دولت و کل حاکمیت بر خود سخت بگیرند و از هزینه های زائد مجموعه سازمانها در بخش عمومی بکاهند انجام اصلاحات موردنظر در بودجه دولت مهیا نمی شود مگر از این طریق.
وی با اشاره به سیاستهای نادرست پولی در نظام تامین مالی دولت و افزایش بدهی دولت در این مسیر خاطرنشان کرد: در نظام بانکی با مشکلات عدیده مواجه هستیم درخصوص تورم و ساختارهای نظام بانکی ما نیازمند جدیت در ادامه امور هستیم دولت به دنبال آن است از طریق نظام رتبه بندی برای بانکها برنامه تجدیدنظر در ساختار بانکها را به اجرا درآورد.
رییس جمهور گفت: با توجه به اولویت موضوع اشتغال در برنامه های میان مدت بر همین اساس سیاستهای دولت تدوین شده و بنگاههای نظام بانکی به نظام سرمایه گذاری منتقل می شود تا نظام بانکی بتواند تامین مالی بهتری را پیش رو داشته باشند انتظار می رود با انجام اصلاح این ساختار کشور در مسیر اقتصاد پایدار قرار گیرد.
وی با اشاره به برنامه های دولت در زمینه فقر اظهار کرد: با توجه به اینکه برنامه های یاد شده می تواند چهره فقر را تغییر دهد علاوه بر آن ما نیازمند تغییر در شیوه های حمایت اجتماعی هستیم تا با پوشش بدون هدفگیری درخصوص ریشه کن کردن فقر بر تمرکز بر گروههای نیازمند در جامعه تغییر روش دهیم با توجه به این برنامه ها و این اقدامات وضعیت فقر می تواند از ده میلیون نفر از اقشار آسیب پذیر تا سال 99 بهبودی حاصل کرده و این بهبودی 5 برابر گذشته در ریشه کن کردن فقر مطلق موثر است.
وی با اشاره به اولویت سیاستهای پایدار در اجرای تولید و اشتغال با اشاره به اولویتهای استانهای محروم خاطرنشان کرد: در دولت دوازدهم طرح کارورزی را به اجرا درمی آوریم تا با کاهش هزینه ها و آموزش نیروهای فارغ التحصیل دانشگاه انگیزه لازم برای اشتغال به کار دانشگاهیان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه دولت طرح معافیت بیمه ای طرح کارفرما را برای شغل اولی ها اجرا می کند اظهار کرد: در سیاستهای داخلی ایران ما با تنوع های گوناگون مواجه هستیم و انتساب زنان و جوانان باید در پست های گوناگون قرار گیرد استفاده از زنان و جوانان در سمتهای معاونت و پستهای جدید می تواند زمینه ساز درخشش آنها را در آینده فراهم آورد.
وی با بیان اینکه تمام احزاب و تشکلهای مردم نهاد می توانند در چارچوب قانون فعالیت کنند افزود: این حق برای مردم به رسمیت شناخته می شود و از این فعالیتها در چارچوب قانون حمایت می شود.
وی با اشاره به قانون حقوق شهروندی اشاره کرد: اجرای حقوق شهروندی در سایه قوه مجریه آغاز شده و دولت برنامه های جدی تری را مدنظر دارد البته دولت سایر قوا و همچنین سازمانها و نهادها به رعایت این قانون (حقوق شهروندی) دعوت می کند.
روحانی در مورد سیاست خارجی دولت دوازدهم تصریح کرد: تعامل گسترده و حفظ عزت و کرامت ایرانیان از اولویتهای دولت دوازدهم است و پرونده هسته ای با همت مردم و حمایت های رهبری و مذاکرات کارشناسانه به سرانجام رسید تا زمینه تعامل ایران با جهان گشوده شود این امر تلاش کنندگان برای بر هم زدن امنیت ملی و تحریهای ظالمانه شورای امنیت را برچید و یک جا لغو کرد و مناسبتهای سیاسی ایران و جهان شتاب تازه ای گرفت ما در این حوزه با شتاب به گامهای موثر روبرو هستیم آنهایی که با فشارهای سیاسی تلاش در اجرا و وضع تحریمها در ایران داشته اند و یا تاکید بر ناامنی بر ایران می کردند ناکام مانده اند و فصل جدیدی از مناسبات در سیاستهای خارجی آغاز شد ایران در برجام نه تهدید بر تحریمها و نه تسلیم در برابر قدرتها را نمی پذیرد و بر تعامل سازنده و پایدار و برد برد تاکید دارد.
اولویت اصلی ما زدودن نگاه سلیقه ای و امنیتی به فرهنگ است
روحانی در معرفی برنامه های فرهنگی و محیط زیستی دولت دوازدهم نیز اظهار کرد: در زمینه سیاست فرهنگی اولویت ما اخلاقی زیستن است به عنوان موضوع اول و نکته دوم زدودن نگاه امنیتی به فرهنگ و بسط آزادی های فرهنگی است و دوری کردن از برخوردهای سلیقه ای که امروز معضل اصلی ما در بخش اجتماع و فرهنگ است.
روحانی افزود: موضوع بعد کیفیت گرایی در مدارس و دانشگاهها است که به عنوان یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی دولت خواهد بود و همچنین کارآمدکردن دانشجویان و دانش آموزان تا بتوانند در جامعه شغل را بر دوش بگیرند.
رییس جمهور از برنامه های محیط زیستی این دولت نیز اصلاح مدیریت منابع آب را نام برد و خاطرنشان کرد: مقابله با فرسایش پاک و احیای جنگلها و مراتع مقابله با آلودگی هوا مخصوصاً در کلانشهرها و به ویژه مقابله با ریزگردها از دیگر برنامه های محیط زیستی دولت دوازدهم است که درخصوص مقابله با ریزگردها با معاونت جدید محیط زیستی رئیس جمهور نیز به طور مفصل صحبت کرده ام که اولویت های ما در این 4 سال چه خواهد بود و مدیریت پسماندها و فاضلاب نیز از دیگر مسایل مدنظر خواهد بود.
رییس دولت دوازدهم به اولویتهای اجتماعی این دولت نیز اشاره کرد و افزود: بهداشت و درمان طرح تحول سلامت که نشاندهنده اهمیت فراوان دولت یازدهم به طرح تحول سلامت بود و دولت دوازدهم هم این مساله را در اولویت کاری خودش خواهد داشت و اما نظام سلامت کشور نیازمند اصلاحات ساختاری است که اصول این اصلاحات در خط مشی دولت دوازدهم اعلام شده و ما نیاز داریم این اصلاحات را داشته باشیم تا بر منابع پایدار متکی باشیم و همچنین مثل بخش های دیگر دولت نیازمند اتکا به مردم و کاهش تصدی گری هستیم.
وی بهبود سطح پوشش و ارایه خدمات بیمه ها را از دیگر اولویتهای بخش اجتماعی دولت دوازدهم دانست و خاطرنشان کرد: آسیبهای اجتماعی نیز مساله مورد پیگیری دولت است و بسیار خوشحالیم که در سالهای اخیر آسیبهای اجتماعی مقداری کاهش پیدا کرده و این راه را ادامه می دهیم و اصلاح وضعیت صندوقهای بازنشستگی نیز از اولویتهای ما خواهد بود.
روحانی با اشاره به این نکته که برنامه ارایه شده دولت به نمایندگان حدود 77 صفحه است عنوان کرد و برنامه مفصل دولت هم 222 صفحه است که انشاالله نمایندگان انها را مطالعه کرده اند و با آگاهی در این جلسه شرکت کرده اند.
ارایه لیست وزرا به رهبری شایعه بود /در انتخاب وزرا تحت هیچ فشاری نبوده ام
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در بخش ششم اظهارات امروز خود در جلسه رای اعتماد به وزراء به معرفی وزرای پیشنهادی دولت در کابینه دوازدهم پرداخت و گفت: انتخاب وزرا پس از مشورتهای فراوان و ارزیابی برنامه ها و در نظر داشتن ملاکهای کارآمدی و هماهنگی در مسیر اعتدال با معرفی 17 نفر از مدیران ارشد کشور با توجه به جمیع جهاد به محدودیتهای موجود صورت گرفت و من به همه آنها اعتماد دارم و مطمئن هستم توانمندی های خود را برای توسعه کشور و خدمت به مردم و آرمانهای نظام جمهوری اسلامی و تامین منافع ملی به کار خواهد گرفت.
روحانی تصریح کرد: من در اینجا خدمت نمایندگان نکته ای را که این روزها بسیار در فضای حقیقی و مجازی شایع است را عرض کنم که رئیس جمهور در معرفی 17 وزیر تحت فشار هیچ جناح، حزب و تشکلی نبوده که کسی بگوید این وزیر یا آن وزیر را انتخاب کنید و همه جناح ها احزاب و گروهها پیشنهاداتی داشتند که به صورت شفاهی یا کتبی ارایه دادند اما هیچ فشاری بر رییس جمهور در این زمینه نبوده است.
وی تصریح کرد: شایعاتی نسبت به اینکه لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده شایعه درستی نبوده من آنچه در دولت دوازدهم عمل کرده ام عیناً در 4 سال پیش هم عمل کردم رهبری معظم انقلاب به عنوان رهبر به عنوان بزرگ ما و به عنوان کسی که من 50 سال است با او رفاقت دارم و به او ارادت می ورزم معمولاً همه مسایل مهم را هم با ایشان شور و مشورت می کنم ایشان هم با کمال محبت آنچه که مصلحت کشور است را تذکر می دهند بنابراین معرفی وزرا کاملاً در چارچوب قانون اساسی است.
وی ادامه داد: امروز رییس جمهور 17 وزیر را معرفی می کند به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و انشاالله در فرصت آینده یک وزیر باقیمانده که مربوط به علوم است و من خیلی دلم می خواست با همه این 17 وزیر او را هم معرفی کنم و به دلایلی به تاخیر افتاد از جمله با یک فردی که ما با هم صحبت کرده بودیم و قرار بود این مسئولیت را بر عهده بگیرد در ساعات آخریه که لیست آماده تقدیم به مجلس بود اعلام انصراف کرد و دیگر در آن ساعات باقیمانده فرصت نبود که با فرد جدیدی ما صحبت کنیم و هماهنگی های لازم انجام شود.
روحانی یادآور شد: بعد از انتخاب وزراء من برای وزارت علوم سرپرست نصب خواهم کرد و در فرصت قانونی وزیر علوم را به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهم کرد.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش/برای وزیر آموزش و پرورش سفارش جدی می کنم
رییس دولت دوازدهم در معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به نمایندگان مجلس عنوان کرد: اولاً از دکتر فانی و دکتر دانش آشتیانی که زحمات بسیاری در دولت یازدهم در زمینه آموزش و پرورش کشیده اند جداً سپاسگزاری می کنم و برای آنها در هر موقعیتی که هستند آرزوی موفقیت می کنم و برای این وزارتخانه جناب آقای سیدمحمد بطحایی را در نظر گرفته ام که ایشان سابقه بسیار طولانی در آموزش و پرورش دارند و در سمتهای مختلف این وزارتخانه خدمت کرده اند و رشد سازمانی وی در وزارت آموزش و پرورش از رده مربی بودن دبیر بودن تا همه مراحل به زیر و بم این وزارتخانه به طور کامل آشنا است.
وی افزود: در سند تحول بنیادین نیز بطحایی زحمات زیادی کشیده و نظام مدیریت آموزشی نیز جزو تلاشهای وی بود و در سمت معاونت توسعه و مدیریت آموزش و پرورش خدمت کرده و اخیراً هم رییس مرکز ملی نظارت راهبردی سازمان برنامه و بودجه بوده است و واقعیت این است که مهمترین و بزرگترین وزارتخانه ما وزارت آموزش و پرورش است هر چه در اینجا کار و تلاش و سرمایه گذاری انجام دهیم انشالله نتیجه بهتری برای کشور جامعه و فرزندان ما خواهد بود و همانطور که انتظار دارم همه 17 وزیر رای بالا از شما نمایندگان کسب کنند برای وزیر آموزش و پرورش هم سفارش جدی می کنم.
وی تاکید کرد: دلم می خواهد وزیر آموزش و پرورش بسیار قوی و با حمایت شما نمایندگان مجلس در این کار بسیار سخت و پیچیده بار این مسئولیت بر دوش بگیرد و من با وی به طور مفصل صحبت کرده ام و برنامه هایی که مورد نظر من است همچون تقویت زیربناهای فکری زندگی اخلاقی و دین مداری و تقویت هویت ایرانی اسلامی هویت دانش آموزان جزو سفارشات من بوده و تقویت انسانهای خلاق و سازگارتر با نیازمندهای جامعه ما جزو مواردی بوده که من به او تاکید کرده ام.
روحانی توانمندسازی دانش اموزان از نظر ذهنی و جسمی، ارتقای منزلت و جایگاه معلمان عزیز و وضع معیشتی آنها و متناسب سازی نیروی انسانی آموزش و پرورش با نیازمندیهای کشور به لحاظ کمی و کیفی و چابک سازی تشکیلات و کاهش تصدی گری و در یک کلمه خدمت وی گفته ام که می خواهم خروجی آموزش و پرورش بعد از 12 سال با گذشته متفاوت باشد ضمن سپاس از همه معلمین و همه آنهایی که در این مدت خدمت کرده اند ما برای جامعه پیچیده آینده نیازمند دانش آموزانی هستیم که جامعه را بشناسند و بتوانند در آن جامعه فعالیت کرده و از هویت و فرهنگ خودشان به خوبی دفاع کنند و محفوظات تحویل آنها ندهیم که بعد از یک عده چپ چپ و راست راست پادگان نیمی از آنها بپرد.
روحانی تصریح کرد: باید دانش اموزان همه علم و دانش به گونه ای یاد بگیرند که بتوانند در زمینه زندگی خود به کار ببرند و این جزو توصیه های موکد من خواهد بود.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی ارتباطات/قفل فضای مجازی توسط مردم باز شده و باید ادامه یابد
رییس دولت دوازدهم در معرفی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر از محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم گفت: وی کار بزرگی را در زمینه دولت الکترونیک و در زمینه زیرساخت ها انجام داده اند و خلاصه فضای کسب و کار و علم و دانش و ارتباطات مناسب را در کشور ما آماده کرده اند و یکی از افتخارات دولت یازدهم مساله ارتباطات در فضای جدید و اشتغالی که در این زمینه به وجود اورده است و انشالله شبکه ملی اطلاعات در این دولت به صورت کامل فعال خواهد شد.
وی ادامه داد: در این وزارتخانه ما برای اولین بار جوانگرایی را تجربه می کنیم و یکی از آرزوهای من در کارهایم این بود و به همه وزرا کتباً توصیه کرده ام در همه وزارتخانه ها در دولت دوازدهم باید در سمتهای بالا تعدادی جوان و زنان به کار گرفته شوند و اینکه دولت ما تمام می شود و باید بگردیم به دنبال سن های نزدیک 50 سال نشان می دهد که ما بعد از 40 سال زمینه را فراهم نکرده ایم.
وی با تاکید بر این نکته که 40 سال بعد از انقلاب این یکی از وظایف قاطع همه مدیران وزرا، مدیران کل، استانداران و فرمانداران این است که از جوانان نخبه با انگیزه و زنان در سمت های بالا استفاده کنند تا بتوانیم در مدیریت های ارشد به راحتی از آنها بهره بگیریم و زنان ما با مردان ما تفاوتی ندارند و دارای همان قابلیتها و لیاقتها هستند.
سه وزیر زن انتخاب کرده بودم که نشد
روحانی با تاکید بر این نکته در این زمینه گیرهای کوچک فرهنگی نیز داریم که باید رفع کنیم تصریح کرد: این هم حل خواهد شد زنها به نسبتی که رشد می کنند ان مشکلات حل خواهد شد و من خیلی دلم می خواست در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر معرفی کنم و افرادش را در نظر گرفته بودم و جایگاههایشان هم تعیین شده بود نشد انشالله در دوره های بعد و فرصتهای بعد این مساله جبران می شود و اولین جبرانش این است که خانمها در سمتهای معاون وزیر، مدیرکل، دستیار، مشاور عالی در سطح همه وزارتخانه ها فعال شود همچنین جوانان ما.
رییس دولت دوازدهم با اشاره به این نکته که جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات از افرادی است که پرورش یافته فضای بعد از انقلاب است و هم متولد بعد از انقلاب است و هم در این فضا رشد پیدا کرده و آشنایی من با ایشان در شورای عالی فضای مجازی بود که وی شرکت می کرد بحث می کرد حرف می زد و هم من از تسلط او بر مساله ارتباطات و فضای مجازی کاملاً آگاه شدم و هم فکرش نسبت به فضای مجازی.
روحانی یادآور شد: برخی ها فکر می کنند اگر اتوبان تهران شمال در آن یک روز تصادف شد قاضی می تواند آن اتوبان را برای همیشه ببندد. و ما می گوییم نمی شود همچین کاری کرد مردم این همه خرج کرده اند و اتوبان زده اند و ما باید کاری کنیم که تصادف نشود و اتوبان ببندیم نمی دانید که چه می شود مردم کوره راهها را پیدا می کنند و اووووووووووو و تصادفات آن زمان واویلا می شود و شما نمی دانید که آن زمان چه خواهد شد و بگذارید ما از فضا به خوبی و درست استفاده کنیم.
وی ادامه داد: من به وزیر دادگستری ارتباطات اطلاعات و کشور آینده خودم خطاب می کنم که نمی شود در فضای مجازی را قفل کرد و این قفل را روحانی باز نکرده و مردم باز کرده اند و قفلی که مردم با اراده باز می کنند را نمی شود باز کرد و حالا قفلی را رییس جمهوری باز کرده ممکن است کس دیگری بزند و دردسر ایجاد شود بنابراین ما باید از فضای مجازی درست استفاده کنیم.
وی گفت: البته اگر حواسمان جمع نباشد و دقتهای لازم را انجام ندهیم و اصول و قانون را مراعات نکنیم البته می توان نتیجه معکوس داشته باشد و همین فضای مجازی که می تواند برای علم و دانش و ارتباطات به کار گرفته شود اگر حواسمان نباشد ممکن است خطرآفرین باشد بنابراین با هماهنگی همه قوا ما این امر مهم را پیش می بریم و آقای جهرمی این استعداد را به خوبی دارد که این کار را انجام دهد و برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات اقدام کند و ظرفیتهای سایبری را با عرصه تولید صنعت و ایجاد اشتغال پیوند دهد و اولین درخواست من از او اشتغال بود که ما از او خواسته ایم سالانه حدود 300 هزار نفر اشتغال را در فضای مجازی طراحی کند و این اقدام بسیار مهمی است. و آنچه من از وی می خواهم به عنوان جوانترین وزیر بعد از انقلاب و کسی که در فضای انقلاب بزرگ شده و اولین وزیری است که در این فضا بزرگ شده و امیدوارم حضور وی برای جوانان ما راهگشا باشد و توسعه فرهنگ و استفاده قانونمند از ظرفیت فناوری اطلاعات و خلق ثروت شبکه ملی اطلاعات و ورود بخش خصوصی و رعایت حقوق شهروندی و زمینه سازی برای ایمن سازی فضای مجازی از برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات است.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی اطلاعات/وزارت اطلاعات امنیت توأم با آرامش را فراهم کند
رییس دولت دوازدهم در معرفی وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: رفاقت ما به مجلس شورای اسلامی بازمی گردد وقتی که قانون وزارت اطلاعات را می نوشتیم ایشان در کمیسیون مربوطه بود کار وزارت اطلاعات کار مشکلی است از یک طرف امنیت می خواهیم و از یک طرف دیگر باید آرامش ایجاد کنیم و نباید به گونه ای باشد که برای ایجاد امنیت به آرامش لطمه بزنیم این وزارتخانه با رعایت حقوق قانون اساسی در قبال مردم در این مسیر وظایف سنگینی بر عهده دارد برخوردهای فردی در ایجاد امنیت باید به حداقل برسد.
وی افزود: چرا دنبال کسی می روید که بعداً اعلام می کنیم خطا بوده است باید همه با هم با مهربانی تلاش کنیم تا در برقراری امنیت و آرامش موفق باشیم وزارت اطلاعات در برابر تروریسم به خوبی عمل کرده است و در برخورد با مجرمان نیز باید همینگونه باشد.
وی گفت: گزارشهای به من رسیده مطلوب نیست باید این مسایل حل شود ایشان به عنوان فردی که در شورای هماهنگی حضور داشته اند به خوبی از عهده این وظایف برمی آیند و همچنین دستگاههای اطلاعاتی دیگر باید خود را با وزارت اطلاعات هماهنگ کند.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی/اولویت وزارت امور اقتصادی و دارایی مبارزه با پولشویی و عدالت مالیاتی است
روحانی در معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی ضمن تشکر از خدمات طیب نیا اظهار کرد: وی فردی فعال در جلسات بود و معمولاً ما هفته ای دو جلسه داشتیم که در طول مدت دولت یازدهم 20 جلسه در شورای هماهنگی اقتصاد به ریاست رییس جمهور برگزار شد و تقریباً تصمیمات اساسی دولت در این جلسات اتخاذ می شد امیدواریم از وجود وی در بخشهای دیگر دولت استفاده شود.
وی در مورد وزیر جدید اقتصاد و دارایی در مورد مسعود کرباسیان اظهار کرد: ایشان در این وزارتخانه سوابق درخشانی دارند و بسیار کار کرده اند سالها ایشان را می شناسم و در دولتهای مختلف در وزارتخانه های گوناگون از جمله صنایع، بازرگانی، شهرداری بوده اند و بیش از سی سال مدیریتهای رده های بالا را در بخشهای عمده کشور پشت سر گذاشته اند.
وی خاطرنشان کرد: کرباسیان موفقیتهای زیادی داشته است و در زمان مسئولیتش در ساماندهی گمرک بسیار موثر بوده است و با کاهش واردات ما افزایش درآمد گمرک را شاهد بوده ایم اولین خواسته من از این وزارتخانه مبارزه قاطع با پولشویی و فسادهای سازمان یافته است.
وی گفت: در مورد مسایل پولی و بانکی ما نیازمند این نیستیم که دیگران به ما بگویند که به پولشویی مبارزه کنید و یا کشورهای دیگر و یا افراد دیگر سفارش کنند که چگونه با تروریسم مبارزه کنید ما قربانی تروریسم هستیم قانون به ما می گوید و ما آن را اجرا می کنیم. ما در این وزارتخانه نیازمند بهبود فضای کسب و کار و اصلاح مقررات زائد در این زمینه هستیم. همچنین انضباط مالی در اقتصاد بسیار مهم است فشار مالیاتی به مردم نیاورید از آنهایی که مالیات نداده و نمی دهند بگیرید تا ادارات مالیاتی را به اجرا درآورید.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی خارجه/کاهش مشکلات منطقه و افزایش روابط ایران با سایر کشورهای منطقه اولویت وزارت خارجه باشد
رییس دولت دوازدهم در معرفی وزیر پیشنهادی خارجه گفت: همه ما به پاکدامنی و کارشناس بودن وزیر خارجه جناب ظریف آشنا هستیم وی در مسایل سیاست خارجی بسیار پرکار بوده اند و در جلسات بسیار باحوصله حضور می یافتند مذاکرات طولانی و مواجهه با گروههای گوناگون صبر و حوصله زیادی می خواهد من از سوی ملت ایران و سایر وزرا از ایشان تشکر می کنم.
وی درخصوص مواجهه با سیاستهای امریکا در وزارت خارجه اظهار کرد: ما هر وقت به آسمان نگاه می کردیم چماقی را برسر خود می دیدیم و ان قطعنامه های علیه ایران در مصوبات شورای حکام بود ایشان این چماق را از سر ملت ایران قطع کردند برجام فقط مربوط به مسایل اقتصادی نیست بلکه برجام توانست با برهم زدن توطئه های امریکا امنیت ملی را برقرار کند و حقوق هسته ای ما را تثبیت کند. ما توانسته ایم در برجام منع معاملات نظامی را برداریم و این امر برای تقویت بنیه دفاعی زمینه کامل را فراهم کرد.
وی با اشاره به سرمایه گذاریهای موثر پس از برجام خاطرنشان کرد: ما در این بخش پس از برجام موفق شده ایم اما الان می گویند چرا فلان بانک برای سرمایه گذاری نمی آید بعد اعلام می کنند بیش از 50 درصد این بانک خارجی است.
وی گفت: از جناب ظریف به خاطر تمام تلاشها و حمایتهایش تشکر می کنیم تلاشهای وی در هر لحظه از برجام کم نبوده است و ایشان در منطقه تلاشهای زیادی کرده اند و تا حدی توانستند شعله جنگ را کمرنگ کنند و برای سرمایه گذاری خارجی اقدامات ارزنده ای انجام داده اند.
رییس جمهور گفت: نمی دانم چرا عده ای با برجام مشکل دارند مشکل آنها مربوط به ترامپ و کنگره نیست برخی مشکلشان نه امریکا و نه کنگره است از این نوجوان برجام خوششان نمی آید باید از برجام حفاظت و حراست کنیم و از این فرصت بهره برداری کنیم.
وی در مورد اولویتها در وزارت خارجه گفت: کاهش مشکلات منطقه افزایش روابط ایران با سایر کشورهای منطقه در فضای جامعه بین الملل و حمایت از محیط زیست از اولویتهای این وزارتخانه است.
رییس جمهور تاکید کرد: ما همین رای اعتماد را برای وزرا می خواهیم البته به رای شما هم احترام می گذاریم.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان/حذف همپوشانی در بیمه ها از اولویت وزارت بهداشت
روحانی در معرفی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با اشاره به حضور پررنگ قاضی زاده هاشمی و تقدیر از این وزیر در دولت یازدهم اظهار کرد: طرح تحول سلامت طرحی بسیار سنگین بود که کار سخت و بزرگ بود اما این کار با توجه به مشکلات بودجه به سختی پیش رفت و گاهی اوقات شاهد اوقات تلخی هایی بودیم که در مورد بودجه از سوی قاضی زاده هاشمی عنوان می شد ما در اقدامات خود رضای خود و رضای مردم را می خواهیم.
وی تاکید کرد: تمام دولت در طرح تحول سلامت باید به کمک بیایند تا تلاشهای ایشان به نتیجه برسد.
وی در مورد طرح پرونده الکترونیک سلامت اظهار کرد: خرید راهبردی خدمات اصلی سلامت و حذف همپوشانی در بیمه ها از دیگر اولویتهاست مساله توسعه توریسم سلامت برای ما مهم است و در زمینه این امر باید وزرای بعدی توجه داشته باشند. همچنین وزیر تعاون نیز در این موضوع بسیار اثرگذار است. در بحث شصتا و صندوقها نیز ما در وزارت بهداشت کارهای خوبی دیدیم اما سیستم تعاون و رفاه نیز باید در این زمینه اثرگذار باشد.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی دادگستری/آوایی تجارب خوب و سازنده ای در امر قضا داشته است
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی دادگستری تصریح کرد: در دولت یازدهم در خدمت برادر خوبم پورمحمدی بودم که هم در قوه قضاییه و بخشهای دیگر خدماتی تجارب خوبی را داشتند. وی در بحثهای دولت مشارکت خوبی می کردند و همیشه نظرات خوبی را در مسایل مختلف عنوان داشتند طبق قانون رییس قوه قضاییه افرادی را برای وزارت دادگستری معرفی می کند و از میان آن رییس جمهور فردی را انتخاب می کند ما درخصوص وزیر دادگستری به صورت حضوری با رئیس قوه صحبت کردیم و ایشان روی جناب آوایی توافق کردند و به همین منظور نامه معرفی براساس نام ایشان تنظیم شد.
وی افزود: آوایی تجارب خوب و سازنده ای در امر قضا بر عهده داشته است و در بسیاری از استانها و شهرهای مختلف بازدید کرده و در کرسی ریاست دادگستری تهران مسئولیت بزرگی را بر عهده داشته اند مشی ایشان آنگونه که شنیده ام حالت اعتدال بوده است.
وی در مورد اولویتها در وزارت دادگستری اظهار کرد: برای ما سازمان تعزیرات و بهبود وضعیت این سازمان همچنین مبارزه با فساد از اولویتهاست.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی دفاع/امیر حاتمی تمام طرح های وزارت دفاع را به خوبی می شناسد
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی دفاع ضمن قدردانی از خدمات سردار دهقان با اشاره به اینکه آشنایی من با ایشان به زمان دفاع مقدس بازمی گردد خاطرنشان کرد: ما در امر راهبردی تسلیحات اقدامات خوبی را در دولت یازدهم داشتیم و این مورد را مبنا قرار داده ایم در این دوره وزیر دفاع از ارتش انتخاب شد البته ارتش و سپاه فرقی نمی کنند فقط در نامگذاری متفاوت هستند این وزارتخانه زیرنظر فرمانده کل قوا بوده و در امنیت و برقراری آن در کشور تلاشهای زیادی کرده است.
رییس جمهور اظهار کرد: امیر حاتمی شخصیتی است که در رده های مختلف ارتش در صف و ستاد بسیار فعال بوده و جانشین وزارت دفاع بوده تمام طرح های وزارت دفاع را به خوبی می شناسد و تجارب ارزنده ای در این زمینه داشته است به عنوان فردی است که مورد اعتماد خانواده بزرگ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است تاکید ما در این وزارتخانه سلاح ها و مخصوصاً توان موشکی کشور به دلیل مسایل امنیتی است. شفاف سازی فعالیت شرکت های وابسته به وزارت دفاع، سازماندهی صندوقهای بازنشستگی، ارتقای معیشت کارکنان و بازنشستگان و ارتقای تجهیزات دفاعی و نظامی از دیگر اولویتهای این وزارتخانه است.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی/در دولت دوازدهم از اقدامات آخوندی در شهر و مسکن برخوردار خواهیم بود
روحانی در معرفی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: آخوندی وزیر فعالی است و البته در بخش مسکن به توافق نهایی با او نرسیدیم در دولت دوازدهم از اقدامات وی در شهر و مسکن برخوردار خواهیم بود نظر من در دولت یازدهم آن بود که از بافتهای فرسوده در حل مشکل مسکن استفاده کنیم در دولت دوازدهم نیز بر همین موضوع تاکید دارم در امر مسکن شاهد حرکت خوبی خواهیم بود و البته در دولت یازدهم ناهماهنگی هایی با شهرداری در این زمینه داشتیم.
وی با بیان اینکه درخصوص راه آهن و حمل و نقل هوایی به جد از تلاشهای این وزیر تقدیر می کنیم اظهار کرد: 5 استان کشور به راه آهن متصل شده اند و در ماههای آینده به زودی اتصال آنها انجام می شود.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی صنعت و معدن/افزایش صادرات شفاف سازی نظام تجارت اولویت وزارت صنعت در دولت دوازدهم
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی صنعت و معدن اظهار کرد: برادر خوبم نعمت زاده سپاسگزارم اگر بگویم نعمت زاده پدر علم صنعت است خیلی حرف نادرستی نیست شخصیتی که در زمینه صنعت بسیار فعال بوده و در دولت یازدهم به عنوان شیخ الوزرا بوده اند و شاهد تلاشهای ایشان در استانهای مختلف بوده ایم.
وی با اشاره به حضور شریعتمداری به عنوان وزیر جدید صنعت معدن و تجارت اظهار کرد: امیدواریم شاهد تحرک و تحول خوبی با حضور شریعتمداری در این وزارتخانه باشیم افزایش صادرات شفاف سازی نظام تجارت شفاف سازی در اشتغال تولید و فناوری و دنبال کردن سیاستهای صنعتی و حمایت از تولید محصولات داخلی از اولویتهای این وزارتخانه است.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/صالحی به شرایط فرهنگی حوزه و دانشگاه بسیار آگاه است
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه دو وزیر را پشت سر گذاشته است و در اینجا از خدمات علی جنتی، صالحی امیری و تلاشهای مجدانه تشکر می کنیم.
روحانی اظهار کرد: سیدعباس صالحی مسئولیت جدید این وزارتخانه را بر عهده خواهد داشت وی تحصیلکرده حوزه و دانشگاه است و به شرایط فرهنگی حوزه و دانشگاه بسیار آگاه است. وزارت ارشاد از لحاظ فرهنگی برای ما بسیار مهم است حمایت از تولید و ترویج محصولات فرهنگی، افزایش سهم زنان در سیاست گذاریها و برنامه های فرهنگی، حمایت از حقوق تمام اقلیتها در مسایل فرهنگی و تمرکززدایی در مدیریت فرهنگی از اولویتهای دولت دوازدهم است.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی جهاد و کشاورزی/حجتی تحولات خوبی در این حوزه ایجاد کرد
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی جهاد و کشاورزی ضمن تقدیر از خدمات حجتی وزیر فعال در دولت یازدهم اظهار کرد: ایشان در این دولت نیز این مسئولیت را پذیرفته اند و به حق وزیر شایسته ای هستند وی در وزارت کشاورزی دامداری و کشاورزی را به خوبی می شناسد و تحولات بسیار خوبی ایجاد کرده است بهره وری آب و حفظ خاک، دقت در استفاده از سموم شیمیای، حداقل کردن مصرف آب، اقتصاد کشاورزی براساس سرمایه گذاری پایدار از اولویتهای ما در این وزارتخانه است.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی کشور/توجه به حضور زنان و استفاده از اهل سنت اولویت وزارت کشور باشد
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی کشور از تلاشهای رحمانی فضلی در وزارت کشور تقدیر کرد و گفت: وزارت کشور کار بسیار سختی است و باید توقعات رییس جمهور درخصوص استاندار و فرماندار را برآورده کند. توجه به حضور زنان، استفاده از اهل سنت در بخشهای مختلف مدیریت برای ما اولویت در این وزارتخانه است و همچنین در دوره گذشته شاهد ساماندهی مسایل مختلف در تمام استانهای کشور بودیم.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی نفت/لزوم توجه به حفظ سهم ایران در منطقه
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی نفت ضمن قدردانی از زنگنه و اشاره به اقدامات شایسته این وزیر در دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم گفتم که چرا اصرار دارم وزیر نفت زنگنه باشد ایشان دارای توانمندی و تخصص در این زمینه هستند ما شاهد خودکفایی در گازوئیل و گاز هستیم و با قطع گاز از خارج با مشکلی مواجه نشدیم و در تمام بخشهای مرتبط با نفت اقدامات بسیار خوبی انجام شد.
وی در مورد اولویتها در این وزارتخانه توجه بیشتر در مناطق مشترک استخراج نفت و گاز، حفظ سهم ایران در منطقه بین الملل اشاره کرد.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی نیرو/افزایش سهم بانوان، انضباط مالی از اولویتهای دولت در وزارت نیرو
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی نیرو ضمن تقدیر از خدمات چیتچیان در وزارت نیرو اظهار کرد: درخصوص آب و برق در این وزارتخانه کار بزرگی انجام شد و طرحهای استراتژیکی عظیمی رقم خورد ایشان از وزرای بااخلاق و فعال بودند.
وی در مورد خدمات و سوابق بی طرف برای پست وزارت نیرو اظهار کرد: ایشان دارای سوابق درخشان 35 ساله در بخشهای مختلف هستند در این وزارتخانه افزایش سهم بانوان، انضباط مالی از اولویتهای دولت است.
دفاعیات روحانی از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان/توجه به میزبانی ایران در مسابقات بین المللی
رییس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان از خدمات گرانقدر وزیر ورزش و جوانان تقدیر کرد و با اشاره به حضور دوباره سلطانی فر در این وزارتخانه ابراز خوشنودی کرد و در مورد اولویتهای خود در این وزارتخانه ایجاد زمینه لازم برای حضور در میادین ورزشی بین المللی، میزبانی شایسته ایران در مسابقات را از اولویتهای این وزارتخانه برشمرد.
رییس جمهور تصریح کرد: امیدوارم هر 17 وزیر که برنامه های آنها هفته گذشته به مجلس ارایه شد رای اعتماد بیاورند و اجازه شروع کار خود را دریافت کنند.
نظر شما