به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، به نقل از کمیته امداد امام خمینی رحمه الله، علی محمد ذوالفقاری، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد منابع این نهاد از مشارکت های مردمی و کمک های خیران تامین می شود، گفت: ۱۰میلیون مشترک از طریق صندوق صدقات، مشارکت در طرح زکات، اکرام ایتام و محسنین با کمیته امداد همکاری می کنند و ما در بخش مشارکت های مردمی این باور را داریم که20 میلیون خانوار می تواند همیار کمیته امداد باشد.
وی شناسایی گروه های مختلف اقتصادی را از اولویت های بخش مشارکت های مردمی عنوان و مطرح کرد: امروز باید با شناسایی هدفمند نقش آفرینان و تشکل های اقتصادی، بررسی دقیق ارتباط انفاق با اقتصاد مناطق و انجام اقدامات نتیجه بخش در جهت محرومیت زدایی علاوه بر حفظ مشارکت همگانی به سمت مشارکت نقطه ای و متمرکز نیز گام برداریم.
وی استفاده از شیوه های نوین و شبکه های اینترنتی را در جذب مشارکت های مردمی موثر دانست و گفت: کاهش هزینه ها، سرعت در جمع آوری کمک ها، عدم آسیب پذیری ، عدم فرسایش ابزار و تسریع در توزیع کمک های مردمی از ویژگی های بهره گیری از روش های نوین در جلب مشارکت های مردمی است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی در ادامه از آمادگی کمیته امداد برای تعامل با خیریه ها خبر داد و بیان کرد: کمیته امداد نهادی تجربه و دانش محور است و تعامل با خیریه ها و در اختیار قرار دادن نتایج و پژوهش های انجام شده برای افزایش دانش، اصلاح ارتباط با حامیان و خیران، تقسیم کار منطقی و رسیدن به تعریف مشترک از فقر در کاهش محرومیت موثر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه حوزه مشارکت های مردمی نیازمند کسب مهارت های جدید است، گفت: بهره گیری از روش های ابداعی موثر و تکنیک های جدید، تبادل تجربه بین استان ها، دسته بندی خیران حقیقی، حقوقی و شناسایی دقیق آنها و بهره گیری از توان و ظرفیت بیشتر خیران از طریق ارتقای سطح آگاهی واطلاعات و افزایش دغدغه های مردم و جامعه در خصوص فقر از برنامه های حوزه مشارکت های مردمی است.
ذوالفقاری با بیان اینکه مشارکت هر چه بیشتر خیران در فرآیند محرومیت زدایی از برنامه های حوزه مشارکت است، افزود: حامیان و خیران انتظار دارند که آثار و خدمات خود را در جامعه مشاهده کنند و حوزه مشارکت مردمی کمیته امداد دارای خروجی مشخص و شفاف سازی امور در همه امور است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد در پایان با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی در زمینه کمک به محرومان و نیازمندان تاکید کرد: برای ترویج فرهنگ انفاق و نیکوکاری نیازمند استفاده از تمامی ظرفیت های فرهنگی درجامعه هستیم.
لازم به ذکر است، در ادامه این جلسه قنبر موسی نژاد مدیر کل کمیته امداد استان گزارشی از عملکرد انجام شده در بخش مشارکت های مردمی ارائه و در پایان توسط معاون توسعه مشارکت های مردمی کشور، رمضانعلی جلالی به عنوان معاون جدید توسعه مشارکت های مردمی استان مرکزی منصوب و از زحمات ابوالفضل مرتضیان معاون سابق تجلیل شد.
نظر شما