به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، خرید تضمینی گندم در کردستان از ۱۳ تیر امسال آغاز شده است و بعد از گذشت حدود یک ماه در تاریخ ۱۱ مرداد اولین پرداختی به حساب کشاورزان استان واریز شد.
بهای خرید تضمینی گندم به حساب گندمکارانی که تا مورخ دوم مردادماه امسال محصول خود را به مراکز خرید تحویل دادند واریز شده البته ناگفته نماند تنها ۵۰ درصد بهای خرید گندم به حساب گندمکاران استان واریز شده است.
تا پایان روز ۲۲ مردادماه امسال حدود ۴۶۴ هزار تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به ارزش ۶۰۶ میلیارد تومان خریداری شده که بیش از ۱۱۳ میلیارد تومان معادل ۱۹ درصد آن به گندمکاران پرداخت شده است.
کاهش ۴۱ درصدی خرید گندم تضمینی در کردستان
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان در گفتوگو با خبرنگار شبستان میزان خرید گندم در استان را ۴۶۳ هزار و ۷۷۵ تن و ۵۴۵ کیلوگرم ذکر کرد و گفت: تا مورخ ۲۱ مردادماه امسال بالغ بر ۱۱۳ میلیاردو ۵۲۲ میلیون تومان از بهای خرید گندم به حساب گندمکاران استان واریز شده است.
جمال صالحی بیان کرد: کشاورزانی که تا تاریخ دوم مردادماه محصول خود را به مراکز خرید دادند ۵۰ درصد بهای محصول خود را دریافت کردند.
وی بیشترین میزان خرید را مربوط به شهرستان های سقز با ۹۴ هزار تن، بیجار ۹۴۱ هزارتن و دهگلان ۷۵ هزارتن ذکر کرد و افزود: میزان خرید گندم در کامیاران ۴۵ هزارتن، دیواندره ۳۵ هزارتن، سنندج ۱۳ هزارتن، بانه ۳ هزار و ۵۴۶ تن، مریوان ۲ هزار و ۱۱۷ تن و سروآباد ۳۴۶ تن بوده است.
وی اظهارداشت: میزان خرید گندم از ابتدای آغاز خرید تا تاریخ ۲۱ مردادماه در استان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۴۱ درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت غله وخدمات بازرگانی کردستان از حمل ۱۵۱ هزارتن گندم مازاد بر نیاز استان به خارج از استان خبرداد و گفت: قبل از آغاز فصل خرید گندم ۷۰ هزار تن و در فصل خرید هم ۸۰ هزارتن از گندم مازاد بر نیاز کردستان به دیگر استان های کشور صادر شده است.
۵۵۶ هزار هکتار از مزارع کردستان زیر کشت گندم قرار گرفت
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در سال زراعی جاری ۵۵۶ هزار هکتار شامل ۵۲۲ هزار هکتار مزارع دیم و ۳۴ هزار هکتار مزارع آبی زیر کشت محصول گندم رفته است.
کریم ذوالفقاری عنوان کرد: در سال جاری ۹۴ مرکز خرید گندم شامل ۷۳ مرکز خرید سازمان تعاون روستایی و ۲۱ مرکز خرید بخش خصوصی شامل سیلو و کارخانجات آرد، کار خرید گندم را از کشاورزان استان به قیمت مصوبه ۱۳ هزار ریال با لحاظ درجه پاکی گندم انجام می دهند.
وی اظهارداشت: کردستان قادر به انبار و ذخیره سازی حدود ۶۰۰ هزار تن گندم است که این میزان شامل ۴۰۰ هزار تن در سیلوها و مراکز دولتی به صورت بلند مدت و حدود ۲۰۰ هزار تن نیز در کارخانه های آرد بخش خصوصی است.
وی هم چنین هم عنوان کرده است که پرداخت بالغ بر ۱۱۳ میلیارد تومان بهای خریدگندم به حساب کشاورزان استان به همت نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی انجام شده است.
بالاخره نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی عاقبت بعد از یک ماه اقدامی در راستای پرداخت بهای خرید گندم انجام دادند، حال این سوال مطرح است که اگر این افراد وارد عمل نمی شدند و پیگیری نمی کردند بهای خرید گندم به حساب کشاورزان تاکنون هم واریز نمی شد؟.
تاخیر در پرداخت بهای خرید گندم در کردستان سناریویی تکراری است که هر سال شاهد اجرای آن هستیم و متاسفانه تاکنون سالی نبوده که گندمکاران ما از تحویل و فروش محصول خود به دولت اظهار رضایت کنند و هر سال عدم پرداخت به موقع بهای خرید گندم منجر به کاهش انگیزه و نارضایتی گندمکاران این استان می شود.
کاش نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در راستای پرداخت به موقع بهای خرید گندم به کشاورزان استان که بیشتر هم دیم کار و از اقشار زحمت کش و ضعیف جامعه ما هستند، قبل از آغاز فصل خرید گندم اقدام می کردند که اینگونه گندمکاران استان از نحوه عملکرد و پیگیری های آنها و مسئولان دلگیر نبودند.
نظر شما