گرامیداشت سی امین سالگرد شهید محراب آیت الله مدنی در همدان

مراسم گرامیداشت سی امین سالگرد شهادت اولین شهید محراب حضرت آیت الله مدنی 19 شهریور ماه با حضور خواهران در تالار فجر همدان برگزار می شود.

مهدی صلواتیان، دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت سی امین سالگرد شهادت اولین شهید محراب حضرت آیت الله مدنی به خبرنگار شبستان گفت: همزمان با سی امین سالگرد شهادت اولین شهید محراب حضرت آیت الله اسد الله مدنی گردهم می آییم تا یاد وخاطره فضایل والای آن شهید مطهر را بازخوانی کرده و قلبمان را به نور و صفایش صیقل دهیم.

 

وی از جمله برنامه های اجرایی توسط این ستاد را توزیع بسته های فرهنگی عنوان کرد و افزود: نرم افزاری توسط این ستاد تهیه شده که شامل زندگینامه، خاطرات، فیلم و عکس هایی از آیت الله مدنی است که در بین شرکت کنندگان در مراسم ها توزیع و همچنین ویژه نامه ای در هشت صفحه بصورت رنگی تهیه شده که در بین ائمه جمعه سراسر استان توزیع می شود.

 

صلواتیان تصریح کرد: همچنین برای اولین بار همزمان با سالگرد اولین شهید محراب مراسمی با حضور بانوان این استان ( 19 شهریور ) سال جاری ساعت 17 تا 19 در محل تالار فجر همدان با برنامه های از جمله قرائت قرآن، سرود، سخنرانی، بیان خاطراتی از شهید مدنی توسط فرزندان این شهید بزرگوار و توزیع بسته های فرهنگی برگزار می شود.

 

دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت سی امین سالگرد شهادت اولین شهید محراب حضرت آیت الله مدنی با اشاره به اینکه سخنران این مراسم خانم شائق نویسنده و پژوهشگر کشوری است، اذعان کرد: موضوع سخنرانی این مراسم زن و انقلاب و مقام، مرتبه و سیره آیت الله مدنی است.

 

صلواتیان، انجام مراسم عمومی در مسجد مهدیه در  (19 شهریور) بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران، پخش فیلم در ارتباط با نحوه عملکرد اولین شهید محراب ( 19 و 20 شهریور) توسط صدا وسیمای استان و غیره عنوان کرد.

 

وی هدف از برگزاری این مراسم را زنده نگه داشتن یاد و خاطره این شهید عالیقدر بیان کرد و ادامه داد: همچنین بنرهای نیز در سطح شهر نصب و اطلاع رسانی این روز نیز از طریق صدا و سیمای مرکز استان به صورت زیر نویس صورت می گیرد.

 

بیستم شهریور ماه سالروز شهادت شهید محراب آیت الله سید اسدالله مدنی در سال 1360

در بیستم شهریور 1360، شهید مدنی، نماینده ی امام خمینی (قدس سره) و امام جمعه تبریز، مجسمه تقوی و فضیلت و پارسایی که زهد و تقوای او زبانزد خاص و عام بود، بعد از اقامه نماز در محراب نماز جمعه، همچون جدش امیرالمؤمنین علی (ع) به دست یکی از شقی ترین منافقین روزگار به شهادت رسید.


ارتجاع داخلی با حمایت سرمایه داران و استثمارگران داخل و خارج، امام جمعه تبریز را به عنوان قربانی تبلیغات و حرکت ضد انقلابی خود برگزیده بود، زیرا دومین شهید محراب، برای افشای ماهیت پلید آنها به صورت خستگی ناپذیری فعالیت می کرد، به عبارت دیگر آیت الله مدنی، یکی از کسانی بود که در چارچوب اجرای سیاست ضد انقلابی «حذف چهره های اصیل» از صحنه ی انقلاب اسلامی، به شهادت رسید. چهره ای که با توجه به نفوذ و محبوبیتش و نیز داشتن تفکر و اندیشه مستضعف گرا، وجودش برای جریانات انحرافی تحمل پذیر نبود.

 

این مجاهد بزرگ در سال 1293 هجری شمسی، در شهر دهخوارقان «آزادشهر» استان آذربایجان شرقی متولد شد. در آغاز سنین بلوغ، به قم عزیمت کرد و پس از گذراندن درس های مقدماتی، حدود چهار سال به تحصیل دروس فقه و اصول در محضر امام (قدس سره) مشغول شد.

 

پنج سال بعد به نجف اشرف عزیمت کرد و هم زمان به تحصیل و تدریس پرداخت. بدین سان که در جلسات دروس آیات عظام سید عبدالهادی شیرازی، سید محسن حکیم و حاج سید ابوالقاسم خویی به قصد تحصیل شرکت و ضمن تحصیل نیز روزانه چندین جلسه درس، از کفایه، رسایل، مکاسب و لمعه را برای شاگردان خود تدریس می کرد.

 

آیت الله مدنی اولین کسی بود که در جریان انقلاب سال 1342 شمسی، مردم به پاخاسته کشورمان در نجف از امام تبعیت کرد و در انتشار اعلامیه آیت الله حکیم به همین مناسبت، نقش به سزایی داشت. آیت الله مدنی سوابق مبارزاتی زیادی در نجف داشت، به طوری که در زمان حکومت عبدالسلام عارف، برادر عبداالرحمان عارف، از طرف آیت الله حکیم، که از مراجع بزرگ شیعه در آن زمان بود، فتوایی صادر شد با این عنوان که کمونیست بودن، کفر و الحاد است.


درباره این فتوا از طرف بعثیون و کمونیست هایی که در حکومت عراق رسوخ کرده بودند، اهانت هایی به ایشان شد و آیت الله حکیم به عنوان اعتراض به این اعمال به کوفه رفت. در آن موقع شهید آیت الله مدنی دست به عمل ابتکاری زد، طلاب را جمع کرد و جملگی کفن پوشیدند و به منزل آیت الله حکیم رفتند و از ایشان خواستند که دستور جهاد بدهند.

 

آیت الله مدنی در سال 1350، به فرمان امام خمینی (قدس سره)، برای تدریس علوم دینی به خرم آباد رفت و حوزه ی علمیه کمالیه (خرم آباد) به همت و تلاش ایشان تأسیس شد. چندی بعد بر اثر فعالیت هایی که علیه رژیم ستمشاهی داشته به نورآباد ممسنی، گنبد کاووس، بندر کنگان و مهاباد تبعید شد و با اوج گیری انقلاب اسلامی از تبعید به قم بازگشت و پس از پیروزی انقلاب به دعوت مردم همدان راهی این شهر شد.

 

آیت الله مدنی در جریان تشکیل مجلس خبرگان، از سوی مردم همدان به آن مجلس راه یافت و پس از شهادت آیت الله قاضی طباطبایی که امام جمعه تبریز بود، از سوی امام خمینی (قدس سره) به عنوان نماینده امام و امام جمعه تبریز انتخاب شد.

 

شخصیت آیت الله مدنی از دیدگاه حضرت امام (ره)

1 – این چهره نورانی اسلامی‌،عمری را در تهذیب نفس وخدمت به اسلام و تربیت مسلمانان و مجاهده در راه حق علیه باطل گذراند و از چهره‌های کم نظیری بود که بحد وافر علم و تقوی و تعهد و زهد وخودسازی برخوردار بود.
«پیام انقلاب شماره92 صفحه30»
 

2 – اگر با به شهادت رسیدن مولای متقیان اسلام محو و مسلمانان نابود شدند، شهادت امثال فرزند عزیزش شهید مدنی هم آرزوی منافقان را برآورده خواهد کرد.

 

«ویژه نامه روزنامه اطلاعات شهریور 62»

3 – شهید مدنی با شهادت مظلومانه خود ضد انقلاب ومافقین ضد اسلام را بکلی منزوی کرد.

 

«ویژه نامه روزنامه اطلاعات شهریور 62»

4 – به شهادت رساندن چنین شخصیتی به تمام معنا اسلامی، همراه با تنی چند از فرزندان اسلام ویاران با وفای انقلاب اسلامی‌در میعادگاه نماز جمعه ودرحضور جماعت مسلمین جز عناد با سالام وکمربستن به محو آثار شریعت و تعطیلی جماعت مسلمین توجیهی ندارد.

 

«پیام انقلاب شماره 92»

5 – اینجانب شهادت این مجاهد عزیز عظیم ویاران باوفایش را به پیشگاه اجداد طاهرینش خصوصاًَ بقیه الله «ارواحناله الفداء» و به ملت مجاهد ایران واهالی غیور و شجاع آذرباجان وحوزه‌های علمیه وخاندان محترم این شهیدان تبریک و تسلیت می‌گویم.
 

 

«پیام انقلاب شماره 92»

6 – از خداوند تعالی عظمت اسلام و مسلمین و رحمت برای شهیدان وخصوصاً شهدای اخیر و بالاخص شهید مدنی معظم وسلامت کامل برای مجروحان این حادثه وصبر واستقامت برای ملت بزرگ خصوصاً آذربایجانی‌های عزیز و بازماندگان شهید خواهانم.
 

«پیام انقلاب شماره 92»

7 – بعضی از بزرگان وعلماء می‌گفتند آن وقتیکه ما حالات ایشانرا می‌دیدیم خیال می‌کردیم روح در این قالب نیست.
  

«پیام انقلاب شماره 92سال 62»

8 – آقای مدنی قبل از اینکه در مبارزات سیاسی مداخله بکند قبل از آنی که در اداره کردن یک استان بااستانهایی دخالت بکند، خودش را اداره کرده بود.


«پیام انقلاب شماره 92»

9 – شهید مدنی عمری را در تهذیب نفس وخدمت به اسلام وتربیت مسلمانان و مجاهدان در راه حق علیه باطل گذراند.
 

پی نوشتها:

1- صحیفه ی نور- جلد 9 – چاپ دوم – ص 56 – 7 (21/6/1360)
منبع : سایت جامع دفاع مقدس
  

پایان پیام/

کد خبر 64961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha