سید سعید هاشمی، معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: ارتقا سطح دانش و بینش و مهارت نیروهای تخصصی باید بتواند خلاء هایی که در بخش مهارت آموزی وجود دارد را پر کند.
وی با بیان اینکه معمولا تحصیل کرده های دانشگاهی پس از فارغ التحصیلی، مهارت های لازم برای حضور در بازار کار را ندارند، خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا در کنار تحصیلات آکادمیک، مهارت های تخصصی نیز به دانشجویان ارائه می شود.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کشور اظهارداشت: در جهاد دانشگاهی نیز براساس تعریف آموزش های کوتاه مدت و تخصصی پیشرفته و در کنار آن آموزش های عمومی را طراحی کرده ایم.
وی با بیان اینکه نظام آموزشی که طراحی کرده ایم در عرصه ملی و بین المللی استاندارد است و می تواند خلاء های موجود در بخش مهارت آموزی را پر کند، تاکید کرد: آموزش هایی که در جهاد دانشگاهی ارائه می کنیم؛ مهارت محور، شغل محور و محصول محور است و به راحتی می تواند به تربیت نیروی متخصص و متعهد در تولید علم و فناوری با رویکرد آموزش و پژوهش محور و فناور محور منجر شود.
هاشمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی گسترده ترین مجموعه آموزشی را دارد، خاطرنشان کرد: 140 مرکز آموزشی در سطح کشور داریم و سالانه حدود 700 هزار نفر فراگیر به مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی مراجعه می کنند.
وی با بیان اینکه حدود بیش از 50 درصد آموزش های عمومی و حدود 40 درصد نیز آموزش های تخصصی را سپری می کنند، تاکید کرد: در بخش آموزش های تخصصی بیش از 80درصد مراجعه کنندگان پس از اتمام دوره جذب بازار کار می شوند چراکه آموزش های ارائه شده متناسب و مورد نیاز بازار کار بوده است.
هاشمی با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز اصلی آموزشی عمدتا در مراکز استان ها مستقر هستند، اذعان داشت: برای آنکه بتوانیم پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه باشیم، مراکز جهاد دانشگاهی را در کنار دانشگاه های دولتی ایجاد کردیم.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به اقدامات آموزشی انجام شده در مناطق محروم و کم برخوردار کشور، گفت: به مرور زمان به مناطق محروم نیز توجه داشته ایم و تلاش کرده ایم تا اقدامات آموزشی و مهارتی را در این مناطق گسترش دهیم.
هاشمی با تشریح طرح ها و برنامه های مهارت محور جهاد دانشگاهی در شهرای مختلف کشور، تصریح کرد: به عنوان نمونه در سیستان و بلوچستان در زمینه گاز به آموزش نیروهای بومی و توانمندسازی آنها پرداخته ایم و در گام بالاتر کارآفرینی را در دستور کار داریم.
وی تصریح کرد: هر جایی که احساس شده که به آموزش نیاز هست و به جهاد دانشگاهی امکان حضور و فعالیت داده شده است، ورود پیدا کرده ایم اما قطعا هنوز خیلی جای کار هست و با توجه به وسعت کشور تلاش بیشتری در استان ها و مناطق محروم داشته باشیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: گسترش اقدامات مهارت آموزی در مناطق کم برخوردار جزو اهداف و برنامه های معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی است و امیدواریم در برنامه ششم توسعه تحقق یابد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کشور اذعان داشت: نیازسنجی ها عمدتا براساس بازار کار انجام می شود و از دانش بین المللی برای کسب مهارت جوانان تحصیل کرده استفاده کرده و آنرا بومی سازی می کنیم.
نظر شما