به گزارش خبرگزاری شبستان، «العهد» در مقاله ای به قلم « نضاکل حماده» نوشت: با توجه به حضور عناصر تروریستی در مرزهای لبنان با سوریه که اکثریت شاخه های منشعب شده از گروه تروریستی جبهه النصره و در حال حاضر وابسته به گروه تروریستی داعش هستند، باید پرسید چه چیزی در انتظار این تروریست هاست؟
گزینه های محدود تروریست ها:
با شروع نبرد نهائی برای مبارزه با حضور گروه تروریستی داعش در منطقه و آغاز حمله بزرگ مقاومت و ارتش سوریه در جرود قاره و حمله ارتش لبنان در جرود رأس بعلبک و القاع، عناصر مسلح داعش ببا گزینه های محدود و شرایط سخت مواجه هستند. آنها بین گزینه های جنگ تا نابودی و قتل عام و یا سازش در لحظات پایانی با طرف های سوری و لبنانی و یا تلاش برای فرار و عقب نشینی از طریق تقسیم به گروه های کوچکتر و سرازیر شدن در روستاها و اردوگاه های سوریه در تردید و سر در گمی هستند.
این گزینه ها را چنین می توان تفسیر کرد که:
جنگ تا مرگ: چنین موضع گیری از «أبو السوس» یکی از سرکردگان این عناصر تروریستی با توجه به عملکرد سابق او بسیار بعید است، چرا که او در زمان فرماندهی «لواء فاروق» در رأس عقب نشینی از «قصیر» و روستاهای آن قرار داشت اما رقابت خانوادگی برای او ایجاب می کند قبل از سازش وارد نبردی بزرگتر از جنگ با «النصره» شود به گونه ای که رهبری خود را در ساختار القصیر حفظ کرده و به إدلب و منطقه شرقی لبنان پناه برد. بنا بر ابن ممکن است «أبوالسوس» طی دو یا سه روز اولیه جنگ گزینه عقب نشینی را انتخاب کند.
تسلیم شدن: این گزینه در گذشته فقط در دامنه ای محدود اتفاق افتاده است و در نتیجه، به نظر می رسد تحقق این گزینه در سطح بزرگ جمعی دشوار باشد و شاید فقط در سطوح کوچک و پراکنده محقق شود.
عقب نشینی شبانه به صورت دسته های کوچک: طبیعتا از ساختار خانوادگی و روابط خویشاوندی در مناطق اطراف برای مخفی شدن و دسترسی امن به مناطق حضور داعش در بیابان استفاده می شود. در اینجا همچنین احتمال پیوستن مجدد آنان به «جبهه النصره» با وجود اطلاعاتی مربوط به این موضوع وجود دارد.
عناصر داعش در گذرگاه «الزمرانی» تسلیم مقاومت شدند: به نظر می رسد حتی بهترین گزینه از میان این سه گزینه نیز برای «أبوالسوس» و پیروان او بسیار تلخ است حال آنکه اطلاعات موثق حاکی از آن است که اکثر داعشی ها طی هفته های گذشته در قالب گروه های کوچک و با تنها این منطقه را ترک کرده اند و به تبع دو شرط دوم و سوم به صورت خودکار محقق شده اند و این حالت طرف مهاجم نیز که نمی خواهد قتل عام گسترده در بین گروه های مسلح تروریستی صورت گیرد، خوشایند است.
ممکن است دو گزینه تسلیم شدن و عقب تشینی برای تروریست های مسلح مناسب باشد به ویژه اینکه طرف مقابل یعنی محور مقاومت و ارتش سوریه پیروزی های بزرگی را در جرود عرسال و فلیطه کسب کرده و به حضور جبهه النصره در این منطقه فقط طی چند روز پایان داده اند و پیش بینی می شود پیروزی های بزرگ دیگری نیز در پی داشته باشند.
نظر شما